17 Mayıs 2007 Perşembe

Kalp =?ISO-8859-1?Q?hastalar=FDna bal=FDk?= tavsiyesi

Kütahya Hastanesi doktorlarýndan Enis Koçak, kalp hastalarýnýn içerdiði koruyucu yað asidi sebebiyle balýðýn sofralarýndan eksik edilmemesi gerektiðini söyledi.

Kalp ve Damar Hastalýklarý Mütehassýsý Dr. Enis Koçak, balýkta herkes için yararlý B, A ve D vitaminlerinden bol miktarda bulunduðunu bildirdi. Ýhtiva ettiði koruyucu yað asidiyle balýðýn kalp hastalarý için önemli bir gýda olduðunu belirten Koçak, "Balýkta doymamýþ yað asitleri fazla.

Ýçerdiði koruyucu yað asidiyle balýk, kalp hastalarýnýn tercih etmesi gereken bir gýda. Bu özelliði ile tam bir kalp dostu. Balýk üstelik kolesterol açýsýndan da fakir bir et. Bu açýdan kýrmýzý ve beyaz etten daha saðlýklý olan balýk düzenli olarak tüketilmeli" dedi.

Balýktan istenen faydanýn saðlanabilmesi için piþirilmesine de dikkat etmek gerektiðini vurgulayan Enis Koçak, "Balýðý ýzgarada ya da fýrýnda piþirmek daha saðlýklý. Yaðda kýzartýldýðý zaman kolesterol ve yað miktarý artýyor. Avantajýný kaybediyor" þeklinde konuþtu.

Hiç yorum yok: