23 Nisan 2007 Pazartesi

BILGISAYAR ERKEK MI DISI MI?, sizce

BILGISAYAR ERKEK MI DISI MI?
--------------------------------------------------------------------------------

Kadinlar Diyor ki:

Bilgisayar erkektir. Cunku bilgisayarlar aslinda sorunlari cozmek icin kesfedilmelerine ragmen omurlerini dortte ucunu sorun cikararak gecirirler. Daha da onemlisi bunlardan bir tane aldiginiz an, biraz daha sabretmis olsaydiniz cok daha gelismis bir modeline sahip olabileceginizi gorup pisman olursunuz.

Erkekler Diyor ki:

Bilgisayar disidir. Cunku onun mantigini kesfedenden baska kimsenin anlamasi mumkun degildir. Yaptiginiz en ufak hatayi bile hafizasina kaydedip tekrar tekrar onunuze koyar. Ve bir bilgisayar aldiktan sonra fark edersiniz ki, asil parayi ona gereken aksesuarlar icin harcamak zorundasiniz.

ErKeKlErIn kAdInLaRi mUtLu EtMe sIrLArIrI!

1.Saclarini oksa
2. Yucelt
3. Simart
4. Gozlerinin icine bak,
5. Gelecege ait planlar yap,

6. Dil dok
7. Yalvar
8. Destek ol
9. Yemege gotur
10. Akmerkeze gotur
11. Tekneye bindir
12. Guldur
13. Zeka oyunlari yap
14. Muzik dinlet
15. Tesvik et
16. Teskin et
17. Affet
18. Hayran kal
19. Banyosunu hazirla
20. Guven ver
21. Kapiyi tut
22. Asansorde kat dugmesine bas
23. Arabasinin kapisini ac
24. Isit
25. Saril
26. Op
27. Ona hasta ol
28. Kulagina fisilda
29. Ayaklarina masaj yap
30. Televizyonun kumandasini ona ver
31. Konsere gotur
32. Onu her yerde ve her zaman bekle
33. Tanrican yap
34. Onunla birlikte rejim yap
35. Onunla birlikte spor yap
36. O uyumadan uyuma
37. O uyanmadan uyanma
38. Ne istedigini onceden anla
39. Gunde yedi kez ozur dile
40. Surekli onu dinle
41. Arkadaslarina katlan
42. Yorgani cekince ses etme
43. Yorgani titretme
44. Spor araba al
45. Saat al
46. Yuzuk al
47. Kupe al
48. Macin sesini kis

49. Tras ol
50. Sac seklini degistir
51. Kareli gomlek giy
52. Serbest piyasa kurallarini unut
53. Kopegi gezdir
54. Yemin et
55. Dayan
56. Katlan

Erkeksen bunlari bil!

Kadinlarin genelde kendilerine sakladiklarini artik erkeklerin ogrenme zamani geldi. Belki de zaman zaman birseyleri olmus gibi gostermek karsimizdakini kandirmak anlamina gelmiyor. Ama sunu soylemekte fayda var; gercegi bilmek insanlara masumiyetini geri kazandiracaktir. Haydi bakalim...



Dunya prezervatifle de guzel
Siz hic hayatinizda plastik bir eldiven kokladiniz mi? Ya da agziniza plastik bir eldiven tadinda limon goturdunuz mu? Her neyse, tam her seyden zevk almaya basliyorken bir sure ara vermek zorunda kalmak ne kadar da kotudur degil mi? Hayir, hicbir sey kesinlikle dogal hali kadar guzel olamaz. Burada lutfen bize hak verin. Ama bir sey olmasi gerekiyorsa, olmalidir. Bunu hicbirimiz inkar etmiyoruz. Ve su anda bir AIDS devrinde yasadigimiz icin prezervatifle de yasamayi ogrenmemiz gerekiyor. Eger dogaldan yana iseniz bir AIDS testi yaptirmak kadar kolay bir sey yok. Ve lutfen artik uzun sureli iliskilerde karar kilin. O zaman biz de sizi daha cok sevecegiz...

Ask olmadan mesk olmaz mi?
Tabii ki olur. Gercekten de... Bazen olmaz ama cogunlukla olur. Eninde sonunda bizler de romantik Ortacag kalintilari degiliz. Hepimiz modern cagin gereklerini yerine getiriyoruz. Zaman zaman duygularin yerini baska seyler alabiliyor. Eger karsimizdaki bizim icin cok istidatli bir sevgili ise bizi gercekten sevdigini anlatmasi icin zaten rol yapmasi gerekmiyor. Tipki bizim ona orgazm taklidi yapmayacagimiz gibi, degil mi? Problem, bu ozelliklere sahip sevgililerin zor bulunuyor olmasi. Ve yatakta yanimizda yatan adamdan en azindan bizden hoslaniyormus gibi davranmasini istiyoruz ve kirmizi guller talep etmiyoruz. Ertesi gun bizi aramasi da yeterli aslinda...

Bir saat, yarim saatten daha etkilidir
Biz kadinlar karsi cinsin bizi cok iyi anladigini, en azindan anlamak icin caba gosterdiklerini biliyoruz! Bu yuzden erkek adi verilen bu cins de, bizlerin sevisme oncesinde 'isinma' ihtiyacimiz oldugunu ve 'isinma'nin suresinin ne kadar uzun olursa herseyin o kadar iyi olacaginin farkinda. Durust olmak gerekirse; isinma suresini uzatmamizin nedeni biraz da 'oral oyun' oynamak istememizden kaynaklaniyor. Ama hicbir zaman, kadinlar olarak gogus uclarimiza ya da vucudumuzun diger bolgelerine aldigimiz 'yaralar'in heyecanli oldugunu savunmuyoruz.

Erkekler her daim yapabilir...
Bunu en iyi kadinlar bilir. Futbol ya da tenis maclarinin onumuze gectigi ve kiskanclik krizlerine gark oldugumuz tum geceler bizim icin kabustur. Ya da erken baslangiclardaki su bildik diyalog; 'Beni heyecanlandirdin sonra her sey cabucak oluverdi iste...' Aslinda bu durumda hicbir kadin erkegini kucumsemez. Kadinlari rahatsiz eden erkeklerin o 'erkeklik' tavirlaridir sadece.

Erkekler nelere tahammul edemez?

Erkekler en ufak bir nedenden dolayi bile kadinlardan uzaklasabilirler. Iste en yaygin soguma nedenleri...

Dedikodu: Erkekler surekli baska kadinlarin gorunumleri ve yaptiklari hakkinda konusan kadinlardan hic hoslanmazlar. Kendilerini boyle kadinlarin yaninda rahat hissetmedikleri gibi, bu davranisi aptalca bulurlar.
Servet duskunlugu: Hic bir erkek esas cekici olan seyin cuzdani oldugu dusuncesinden hoslanmaz. Hatta 'ne is yapiyorsun?' sorusunu bile 'ne kadar paran var' diye algiladiklari da gorulur.

Kendinizi bitirmeyin
Kiskanclik: Bu kadinin kendi kendini bitirmeye baslamasidir. Bir erkege yakin olmanin yollarindan birisi ona ozgurlugunu vermektir.
Surekli beraberlik: Bazi kadinlar yanlarinda erkekleri olmadan hicbir sey yapamazlar. Ne sinemaya gidebilirler, ne de restorana... Yapacaklari her seyde erkeklere baglidirlar ve gunde 10 kez ararlar. Bu tur davranislar da erkekleri tam anlamiyla deli eder.
Dirdir: Surekli elestiren ve hicbir seyi begenmeyen kadinlar da erkekleri canindan bezdirir.
Eski asklardan konusmak: Bir kadin surekli eski iliskisinden bahsederek yanindaki erkege ya onu yeterli bulmadigi ya da eski askini unutamadigi izlenimini verir. Bu da erkege edilecek en buyuk hakarettir herhalde...

Probleminizi cozun
Kronik sizlanmalar: Surekli bir derdinden bahseden kadinlar karsilarindaki erkegi yorar ve sikarlar. Cunku erkek, kadinin problemini mutlaka kendisinin cozmesi gerekiyormus gibi bir hisse kapilir.
Sacmalamak: Kuaforunun ne soylediginden ya da baskalarinin ne giydiginden, nerelere gittiginden bahsetmek ve daha kotusu bunu surekli kilmak yerine icinde kadin ve erkegin birlikte ilgilenebilecegi konu basliklari bulmak daima daha iyidir.
Bekletmek: Bilinen en yaygin kadin hastaliklarindan biri de bekletmektir. Bekletmeyi aliskanlik haline getiren kadinlara tavsiyemiz bundan bir an once kurtulmalari..

Kiz (Kadin) Nasil Tavlanir

1. Bir kadin seni ilginc buldu, sen de bu durumu ilginc buldun. Durum ilginc olmadigi gibi iliskiyi ilk onun baslatmasi olasiligi da cok zayiftir. Toplum, her durumda kadinin kitabidir ve toplum der ki; iliskiyi baslatan bir kadinsa o kadinin kotu sohreti vardir. Kadin icin toplum, ilginc bir adamdan daha onemlidir. Kadinlar hakkindaki bu bilgiyi atlamamak gerekir.

2. Kesinlikle iliskiyi baslatan sen olmalisin. Cunku onlarin hisleri ve dusunceleri butunuyle safsatadir.

3. Eger baska bir erkekle cikiyorsa ona adamin ise yaramaz oldugunu, onun tipi olmadigini, mutlaka yanlis bir tercih yapmis oldugunu soyle.

4. Kadinlarin hisleri ve dusunceleri onemsizmis gibi, hatta yokmus gibi davranmak en iyisidir. Onlar bu tutumunu "Bana kadin gibi davraniyor" diye yorumlayacaklardir.

5. Derin dusun. Bir kadina, kendi tarzinla onun ne kadar harika gozuktugunu soyle, ama oyle ki, gozlerinle onun dusuncesini ve vucudunu yiyip bitirmek istedigini soyle. Bu onu etkileyecek ve ne kadar derin biri oldugunu dusunecektir. Kadinlar her turlu yalanin derin bir dusunce oldugunu sanirlar.

6. Zerre kadar gururun yokmus gibi davran. Spor yap, iyi giyin, populer ol. Butun bunlar bir kadin icin senin ne kadar ahlaksiz, kadin meraklisi, yenir yutulur bir lokma olmadiginin gostergesi olacaktir.

7. Baslangicta seksten baska bir sey dusunme ve muskulpesent olma. Iyisine ulasmak icin yiginla kadini elden gecirmen lazim. Gururundan baska kaybedecek birseyin yok. Gurur ise sadece kaybedenlerindir.

8. Kendini kaliteli, duzgun biri olarak gosterirsen bu kadinlari sogutur. Cunku, diger butun kadinlarin da bundan feci sekilde soguyacagini kalplerinin ta derinlerinde bilirler.

9. Birsuru kadini seviyor olsan bile, kadinlarin herbiri, sadece kendilerini sevdigini sanirlar.

10. Butun kadinlari cekici buluyormussun gibi davranirsan butun kadinlar da seni cekici bulur. Cunku, kadinlar kendi baslarina dusunemezler (toplum kadinin kitabidir, hatirlarsaniz). Eger diger kadinlar sizi onemsemiyorsa, ancak o zaman o da sizi onemsemez.

11. Kadinlarla birlikte oldugun o degerli zamanlarda onlari asagila, kucuk dusur ve ne yaptigini biliyormussun gibi davran. Elbisesinin basit ama saclarinin sahane oldugunu soyle ona. Ona zamanla dogru durust giyinmeyi ve opusmeyi ogretecegini soyle.

12. Suphede misin, hemen davran; onu biryere gotur, op onu, dokun ona, nazikce elinden tutup yatak odana gotur onu. Kadinlar, senin onlari harekete gecirmeni bekleyip dururlar. Eger ne yapacagina kararsiz kalirsan, oyle bir degisirler ki, neden hala birsey yapmiyor diye sasirip kalirlar. Bu, bir kadinin bir erkegi ciddiye almasi icin neredeyse her kadinin basvurdugu, erkeklerden istedigi, bir kendine guven testidir. Kadinlarin da kendilerine ait bir zekasi vardir diye dusunursen, senin aptal oldugunu dusuneceklerdir.

13. Artik farkina var ki reddedilmek oyle cok da muhim bir sey degildir. Bir kadin sana hayir dediginde, bunun, tam da o anda esen ruzgarin dogru yone degil de ters yone esmesinden hic te farki yoktur. Butun kadinlarin birbirine benzemesi gibi okyanusta daha bir suru balik vardir.

14. Reddedilmekten korkarsan, kadinlarin gercekten bir karar verecekmis gibi hissetmelerine neden olursun! Bundan oturu seni kucumserler. Olasi secenekleri degerlendirip gercekten bir sonuca ulasabilecek duruma sokulmayi hic bir kadin istemez elbette.

15. Kadinlari siraya diz. Uc kadina sevisme teklif et, biri kabul edecektir. Onlara boyle basit metodlarla yaklasirsan gururlari oksanacaktir.

16. Kadinlarin bildigi kadariyla kelimeler, ask ve ihanet icindir. Bundan dolayi ASLA ve ASLA bir kadina opebilir miyim diye sorma. Onu dikkatle dinle ama sakin soyledigi herhangi birseye inanayim deme. Daha ziyade onu tanidigin kadariyla, onun sozlerini yorumla.

17. Kadinlar beyinli degil fizikli yaratiklardir. Yani onlara asik oldugunu soylemektense elini dogruca kasiklarina gotur.

18. Feminizmin butun hedefleriyle - ozellikle (her ne ise) ana fikriyle - butunuyle hemfikir ol. Aslinda herhangi bir kadinin herhangi bir konuda soyledigi herhangi bir seyle ayni fikirde olmalisin. Lakin ne yaparsan yap hic bir zaman bir kadina gercekte nasil davranman gerektigini unutma, yoksa aziz olma tehlikesiyle her an karsilasabilirsin ve kadinlarin bildigi kadariyla bir aziz kotu bir sakadan baska birsey degildir. Butun bunlardan yola cikarak kadina, ne kadar akilli ve cesur oldugunu ve fakat tipki diger butun kadinlar gibi kendi basinin caresine bakamayan, dusuncelerinin ve inanclarini onemsiz oldugunu hissettir.

Farkliliklarimiz

Erkek cocuklar neden mizirdanir?
Erkek olmayi ogrendikleri icin...

Neden erkeklerin %10'nu cennete gider ?
%100 gitseydi orasi cehennem olurdu...

Erkekler neden zeki kadinlardan hoslanir?
Zitliklar birbirini ceker...

Erkekler plajda nasil egzersiz yaparlar?
Her bikinili kadin gorduklerinde midelerini iceri cekerek...

Bir erkek gelecegi dusundugunu nasil gosterir?
Bir yerine iki kasa bira alarak...

Tanri erkegi yarattiginda ne dedi?
Daha iyisini yapabilirim...

Yarim akilli bir erkege ne denir?
Sansli...

Kendini Tanri'nin bir hediyesi olarak goren erkege ne yapilir?
Degistirilir

Her seyi olan bir erkege ne vermelisiniz?
Bunlari kullanmasini ogretecek bir kadin...

Tanri neden once erkegi yaratti?
Her mukemmel seyin once taslagi yapilir...

Delikanlilik Kurallari

Delikanli adam scooter tipi motorlara binmez.
Delikanli adam light cola icmez.
Delikanli adam More ve benzeri sigaralar icmez. En delikanli olani Camel icer.
Delikanli adam sahte isimle veya isimsiz is yapmaz.
Delikanli adam laga luga yapmaz.
Delikanli adam dedikodu yapmaz.
Delikanli adam ayagini yorganina gore uzatmaz. Uygun yorgani yoksa yorgansiz yatar.
Delikanli adam rejim yapmaz. Diyet yogurt, peynir vs. yemez.
Delikanli adam fino ve benzeri kopekler gezdirmez.
Delikanli adam kisa pantalon giymez. Zorunlu hallerde sort giyer.
Delikanli adam sacini boyatmaz, sac ektirmez.
Delikanli adam az konusur, oz konusur.
Delikanli adam kodu mu oturtur.
Delikanli adam Televole ve benzeri programlari seyretmez.
Delikanli adam bira icmek isterse soguk efes icer. Labunya birasi icmez.
Delikanli adam silahini sadece temizlik icin kullanir, sus icin tasimaz, kullanmayacaksa cikarmaz ve gostermez.
Delikanli adam Labunya gibi sakal birakmaz. Ornek : Hakan Sukur, Mirkelam. En delikanli olani kirli sakal ile dolasir.
Delikanli adam borcunu oder. Sadece diger delikanlilardanborc alabilir. Labunyalardan borc almaz.
Delikanli adam mezesiz de icer.
Delikanli adam sallama cay icmez.
Delikanli adam Malibu, Archies gibi Labunya isimli ickileri icmez. Oncelikle raki, viski, votka, cin, rom, tekila gibi ickileri icer.
Delikanli adam sadece delikanlilarin muzigini dinler, Labunya muzigi dinlemez. (Techno, Acid, vb)
Delikanli adam delikanli gibi giyinir.
Delikanli adam diger insanlari somurmez. Labunyalari bile.
Delikanli adam modayi takip etmez.
Delikanli adam kupe takmaz, Labunya gibi sac uzatmaz.
Delikanli adam kamyoncu kulturune saygi gosterir.
Delikanli adam taksici ve minibuscu kulturunu sevmez.
Delikanli adam korkabilir, ama korktugunu belli etmez.
Delikanli adam delikanli adami kollar.
Delikanli adam delikanli gibi dans eder. Labunyalar gibi dans etmez.
Delikanli adam Haydar Dumen ve Guzin Abla gibi sahsiyetler ile muhattap olmaz.
Delikanli adam kagit helva, pamuk helva ve elma sekeri yemez.
Delikanli adam sakiz cignemez.
Delikanli adam rontgencilik ve teshircilik yapmaz.
Delikanli adam papyon takmaz. Zorunlu hallerde kravat takabilir.
Delikanli adam astroloji, yoga, fal, aerobik, step gibi labunya isleri ile ugrasmaz.
Delikanli adam sarhos olmaz. Olursa da belli etmez.
Delikanli adam pantolon askisi takmaz.
Delikanli adam parlak renkli elbise giymez.
Delikanli adam altin dis takmaz.
Delikanli adam kimseyi ispiyon etmez. Labunyalari bile.
Delikanli adam laf atmaz, sarkintilik yapmaz.
Delikanli adam canim, cicim ve hayatim gibi kelimeleri gereksiz yere kullanmaz.
Delikanli adam sevgilisiyle el ele dolasmaz.
Delikanli adam hasta numarasi yapmaz.
Delikanli adam artistik yapmaz.
Delikanli adam acil durumlar disinda kosmaz.
Delikanli adam light sigara icmez.
Delikanli adam labunyalar gibi askerden kacmaz.
Delikanli adam kendisinden uzun boylu kizlarla dolasmaz

Erkeklerin Kadinlarin Hakkinda Bilmedikleri

) Erkekler, kadinlarin bazen diger zamanlardan birazdaha fazla ilgi beklediklerini hissedemezler. Biraz daha fazla ilgi kirilan bir kalbi bile onaracaktir.
2) Erkekler, kadinlarin bazi durumlarda istediklerini cok zekice bir yolla yapabildiklerini bilmezler. Her kadinin istediklerini yaptirtmak icin birbirinden kurnazca numaralari vardir. Erkeklerin tahmin ettigi kadar saf bir kiz yoktur.
3) Kadinlar bir takim seyleri inanilmaz alttan alirlar. Hicbir erkek kadinin alttan aldiginin farkina varamaz. Tartismalarin alt yapisinda genelde bu vardir.
4) Ev isleriyle ugrasmaktan cok yorgun dustuklerinde bile erkekler, kadinlarin maruz kaldiklari bu Cin iskencesini gormezden gelerek azimle evin durumundan yakinirlar.
5) Kadinlarin kumandayi ele gecirdiklerinde neler yapabileceklerini ve bundan nasil bir huzur duyabilceklerini bilmezler.
6) Arabayi kadinlar kullanirken erkeklerin yaptiklari elestirileri, kadinlar aslinda duymazdan gelirler. Kadinlar ehliyetlerinin cikletten cikmadigini bilirler.
7) Erkekler, tacgiz edilen kadinlarin neler hissettiklerini asla bilemeyecekler. Gundelik hayatta kadinlari taciz etmeye bir marifetmis gibi devam edecekler.
8) Erkekler, kadinlarla kavga ederlerken, guleryuz ve tatli dille her seyi halledebileceklerini bir turlu farkedemezler. Bozulan iliskilerdeki temel sorun belki de guleryuz eksikligidir.
9) Erkekler, futbol seyrederken kadinlarin neler hissettiklerini anlayamazlar. Varsa yoksa tuttugu takimin galip gelmesidir, akillarindan gecen... Televizyonda mac seyreden bir erkek, yanindaki kadinin degerini coktan unutmustur.
10) Bu dokuz maddenin dokuzunun da gecerli oldugu yerlerde bile, erkekler aslinda hakli olduklarini savunurlarken, yinede kadinlarin hissettiklerini hicbir zaman bilemeyecekler..

ERKEK SEVERSE

Erkek severse katiksiz sever
Erkek severse delikanli gibi sever
Erkek severse sinir tanimaz
Erkek severse capkinlik yapmaz
Erkek severse kirmaz
Erkek severse aglar
Erkek severse aglatmaz
Erkek severse seffaf sever
Erkek severse yalan olmaz
Erkek severse incitmez
Erkek severse para harcar
Erkek severse yaratir
Erkek severse arastirir
Erkek severse seksi dusunmez
Erkek severse comert olur
Erkek severse nazik olur
Erkek severse adam olur
Erkek severse olumune sever
Erkek severse bir kere sever
Erkek severse ayrilmaz
Erkek severse aldatmaz
Erkek severse yalan soylemez
Erkek severse telefon parasindan batar
Erkek severse ac kalir bogazindan bisey gecmez
Erkek severse romantiklesir
Erkek severse en aptal ask sarkilarini bile cok manali bulur
Erkek severse bir sirini aciklar
Erkek severse biranin yerine sevgilisini tercih eder
Erkek severse Turkiye 1.Ligi onu alakadar etmez
Erkek severse Turkiye 1.Ligi onu alakadar etse bile sevgilisinle maca gider :)
Erkek severse ic guduleri gelisir
Erkek severse hassaslasir
Erkek severse simarir
Erkek severse her zorluga katlanir
Erkek severse evlenmekten korkmaz
Erkek severse ileriyi dusunur
Erkek severse kararli olur
Erkek severse hayvani duygularindan arinir
Erkek severse kizgin kumlardan serin sulara gider
Erkek severse herseyi yapar
Erkek severse aptallasir
Erkek severse afallar
Erkek severse kavga etmez
Erkek severse arada bir dusup bayilir :)
Erkek severse supriz yapmak ister
Erkek severse hefeslendirir
Erkek severse kiskirtir
Erkek severse kanatlandirir
Erkek severse isirir
Erkek severse dogal olur
Erkek severse yasamayi sever
Erkek severse sorumluluk hisseder
Erkek severse hic yapmadigi seyleri yapabilir
Erkek severse hayati dondurur
Erkek severse sikilmaz
Erkek severse sevdigini soler
Erkek severse yerinde duramaz(Hiperaktiflesir)
Erkek severse siir yazar
Erkek severse saklamaz
Erkek severse vazgecmez
Erkek severse ruyada gidir
Erkek severse ask yarasi ceker
Erkek severse pul koleksiyonunu atar
Erkek severse daglardan cicek toplar
Erkek severse mektup yazar
Erkek severse umudunu hic bir zaman kaybetmez
Erkek severse olgunlasir
Erkek severse kalpten sever
Erkek severse sinekleri oldurmez
Erkek severse aksamlari uyurken kuzu saymaz
Erkek severse gunde 1 saat ona yeter
Erkek severse cekip gitmez
Erkek severse erkek sinekten bile sevgilisini kiskanir
Erkek severse guzel sozler etmeye bayilir
Erkek severse gonulden yanar
Erkek severse asktan yorgan dosek yatar
Erkek severse zamanin nasil gectigini anlamaz
Erkek severse ozel gunleri asla unutmaz
Erkek severse sarhos olur
Erkek severse arkadaslarinin basinin etini yer
Erkek severse son kullanma tarihi gecmis seyleri yemez
Erkek severse gozunu dort acar
Erkek severse minibuslere kalemle sevgilisinin adini yazar
Erkek severse hakli olsa bile haksiz oldugunu bazen kabul eder
Erkek severse bagislar
Erkek severse dilencilere para verir
Erkek severse cicek yaptirir
Erkek severse hediye alir
Erkek severse cok kolay kandirilir
Erkek severse unutmaz
Erkek severse sevgilisinin telefon numarasini kendi numarasindan daha iyi bilir
Erkek severse kendine guvenir
Erkek severse ileriye yonelik yatirimlar yapar
Erkek severse dogru yoldadir
Erkek severse kazanir
Erkek severse soz dinler
Erkek severse eline gecen firsatlari iyi degerlendirir
Erkek severse gunesin dogusunu izlemek icin erken kalkar
Erkek severse hep dua alir
Erkek severse kul,kole olur
Erkek severse asiklara saygi duyar
Erkek severse dans dersleri alir
Erkek severse eglenmesini bilir
Erkek severse inanmak istemedigi seylere inanmaz
Erkek severse kalp'inden agri ceker
Erkek severse gozleriyle konusabilir
Erkek severse bir cok seyi goze alir
Erkek severse sogan ve sarimsaktan uzak durur
Erkek severse genclesir
Erkek severse ici hep kipir kipirdir
Erkek severse kuslar gibidir
Erkek severse hosgorulu olur
Erkek severse inkar etmez
Erkek severse asla laf soyletmez
Erkek severse yaninda nazar boncugu tasir
Erkek severse icindeki zamparayi oldurur
Erkek severse sevgilisinin kokusunu 100 km uzaktan alir
Erkek severse alaskadayken bile ici yanar
Erkek severse sevgilisini ailesiyle tanistirir

EVLENMEK UZERE OLAN ERKEK psikolojisi

hassas bir psikoloji, sinir dolu bunye, ici icine sigmamak egilimli obsesif bir davrani$ bozuklugu.
belirtileri ve sebep olan durumlar $oyledir:
* aile kelimesinden hazzetmemek.
* mustakbel e$ ailesine kar$i hirgur cikarmamak icin icine atmak ama icin dolmasi ve atacak yer kalmamak. (ne dedim ben)
* eski bekar evine ic gecirerek bakmak.
* etejer, zigon, komidin gibi kelimeleri ogrenmek istememeye ragmen ogrenmek hatta fiyatlarini bile bilmek, bilmekten tiksinmek.
* paralarin suyunu cekmesinden mutevellit hicran olmak, vcd, dvd neyim alamamak.
* porno vcd ar$ivine goz diken arkada$lar ile kahramanca bogu$mak.
* her gun gidilen durumcuye son kereler gitmek, kadinlarin durum yapamiyor olmasina kahrolmak. hatta kizmak, sinirlenmek, "- ogrensene lan..." demek.
* "- evlenince red alert oynayamayacak miyim?..." diye tirsmak, "- $iddet duygusunu nerede tatmin edicem ben?!" diye hayiflanmak, du$unmek, ka$inmak.
* sozlukte tani$madigim arkada$lardan bile daha az ortak yanim bulunan (bkz: sozluk ailesi) insanlar icin dugun denen zibidilik gecesi payla$ilmak uzere $iddet icerikli hayaller kurmak.
* evlenince oturulacak tamamen sahip olunan evde kendini misafir gibi hissetmek, ali$amamak, "- sikerim ben arkada$a gidiom kalmaa..." demek gecenin bi vakti.
* ya$lanma psikolojisine iyiden iyiye girmek, evli barkli adam olma kimligini yadsimak, bedene bunyeye giydirememek, giydirilse bile yaki$tiramamak.
* genclikten kalan conan koleksiyonunu sevgilinin istememesi durumunda direk kavga cikarmak, sevgiliye "- ya ben ya conanlarin..." dedirtmek, daha da kotusu yaniti "- conanlarim!" demek.
* eve yerle$me esnasinda kaale alinmamak. butun evin fonksiyonellikten uzak gumu$ zerzevat ile doldurulmasini siyanur haplari icerek seyretmek.
* artik cekmeceler ve dolaplar uzerindeki yonetim hakkini yitirmekten dolayi bo$luga du$mek. "- dolaplar icin bu kadar parayi ben icine istedigimi istedigim $ekilde koyamamak icin mi verdim?!" diye du$unmek.
evlenmek uzere olan erkekte asagidaki durumlar gozlenebilir.

- gelenek, gorenek, tore vb. butun sosyal kurumlardan alabildigine nefret etmek.
- ailelere ve ese dosta yonelik "ulan su dugun, nikah isi bi bitsin kralinizi tanimiycam" hissi.
- cicekci, fotografci vb esnafa (yenen kaziklarin haddi hesabi olmamasindan mutevellit) ucan kafayla girisme istegi.
- "ben kendime mi evleniyorum, ese dosta sekil olsun diye mi?" sorusunun kafada gunlerce yankilanmasi.
- birkac gun sonra evlenecek olma fikrini benimseyememek.
(sall, 24.09.2003 09:31)#3373255 !?

..huzurlu bir ortam, guzel yemekler, kaliteli bir hayat, eh uzun da bir iliski, gittigi yer de belli, dogru olani yapiyorum..
..ne acelem var mina koiim, yas 26, daha yasayacak cok sey var, para kazanmaya da yeni basladik o kadar ogrenci ogrenci surttukten sonra..
..evlenmek icin daha ideal birini bulamam,simdi evlenmezsem bi daha da evlenmem herhalde, insanin ruh hali degisiyor yillar icinde, 30 larima geldigimde cok pisman olurum, bi daha da boyle bi hava yakalayamam..
..peki ya duygusal tatmin, duzenli bir hayat icin deger mi hayat enerjisini yok etmeye, bi kere geliyoruz su dunyaya, acaba sadece cinsel mi bu hissettigim, once oyle dusunmustum, hallolur bikac mevzuyla demistim ama.. ya asik olmak, kur yapmak, bir iliskinin basindaki tum yasananlar, hic olmayacaksa bir daha..
..cocuklar, kol kanat gerdigin "senin" ailen, her zaman iste evlenecegim insan diye dusundugun, ugruna olecegin sevgilin..
..evlenecek durumda olmasak ayrilirdik herhalde, o zaman, neyi kasiyorum..
..sevgim sefkate felan mi donusuyor acaba, onu daha mi cok dusunuyorum yoksa karar verirken, hem ihtiyaci yok, hem de salakca bi dusunce bu..
..hic istemezdim boyle dusunmeyi bu donemde, evlenirken hic soru isareti kalmamali derdim hep, su halime bak..
..gecici bisey mi yasadigim, yoksa olmayacak birseyi mi zorluyorum..

ONEMLI KONU::Saygideger Beylere Oneriler...

Saygideger beylere, birazdan soyleyeceklerim icin daha baslamadan ozurlerimi sunalim. NE yaparsiniz, ne hayat her zaman bizi hos tutacak kadar eglenceli ne de bizler sandigimiz kadar kusursuz varliklariz.

Her toplumun kendine ait ozellikleri ve kaliplastirdigi tutumlari soz konusu. Bizim toplumumuzda da erkek cocuklar simartilir, ilerdeki zamanlarda da oncelikler onlara taninir. Nedense buna neden olanlar da annelerdir.

Cevremize baktigimizda gorduklerimiz bizi hakli cikaracak niteliktedir. Her hangi bir ailede, tv'de mac varsa, babanin ailenin diger fertlerinin isteklerini goz ardi edip kendi istedigi kanali seyretmesi olagan gorulur.

Yada baba zor bir hafta gecirmistir, (anneler hep evde olduklari icin onlarin kendilerini yoracak isleri yoktur zaten, bu yuzden yorulmazlar), babalar hafta sonlarinda erkenden kalkip arkadaslariyla karar verdikleri planlarini gerceklestirebilirler. Cunku dinlenmeyi hak etmistir. Beyler sabah kosusuna giderken, hanimlar evde cocuklari uyandirir, kahvaltiyi hazirlar, kosudan donen esiyle kahvaltiya oturur.

Is gunlerinin aksamlarinda eve gelip, kanepeye uzanip, haberleri seyrederken bir fincan kahve, bir bardak cay, biraz meyve, sonra ufak atistirmalar da siparis edebilir.

Evin butcesi babalarin kontrolundedir ve sartlar kisitli olsa bile cok istedigi bir seyi satin alabilir, borclarin odenmesini ve maddi durumlarinin duzelmesini beklemeyi gerekli gormeyebilir.

Annelerin erkek cocuklarini vermekten cok almayi bekleyerek yetistirdigi bir gercektir. Bizler bile, odasini toplamayan oglumuza kizarken bile, kiz cocuklara gosterdigimiz anlayistan daha fazlasini gosteriyoruz. Temizlik yaparken oglundan camlari silmesini isteyen bir anne taniyor musunuz? Ya da pantolonlarini kendisinin utulemesini isteyen?

Kendi sinirlari icinde yasarken aile resileri, yani beyler zamanla cevrelerine bir de duvar orerler. Duvar yuksektir, bir tek kapisi vardir ve iceri yanlizca siz musade ederseniz girilebilir. Evde gecirdiginiz zamanlari yine kendi basiniza ve kendi kendinize planladigiiz sekilde gecirmeye devam ederseniz, duvar yukselecek, kalinlasacak, asmaya calisanlarin gayretleri tukenecek, sonunda vaz gececekler ve siz kendi ozel kalenizde yapayanliz kalacaksiniz. Yanlizca siz degil esiniz ve ailenizin diger fertleri de aci cekecek. Aciyi onelmenin tek yolu, duvari oren tarafin af dileyerek ayni duvari yikmasidir.

Birakin esiniz size yaklassin, birakin cocuklariniz sizden urkeceklerine sizi sevsinler, saygiyi ofke ve hircinlikla degil, adalet ve sevgiyle kazanin.

Ailenizle birlikte olmaktan, esinize yardim etmekten, onun yukunu hafifletmekten, cocuklariniza kitap okumaktan, gezilere hep birlikte cikmaktan, aksamlari gurultu nedeniyle kafanizin birazcik sismesinden rahatsiz olmayin. Her saadetin bir bedeli vardir, ailenizdeki mutlulugun bedeli ise kendinizi onlara sunmaktir.

TURK ERKEKLERINDE GORULEN EN YAGIN CINSEL BOZUKLUKLAR..



















2000 yilinda yapilan arastirmalara gore 11 milyon kisiye ruh sagligi bozuk teshisi konulurken, bu rakam 6 yil icinde 15 milyona ulasti. Yani istatistiki olarak Turkiye'de her bes kisiden birinin ruh sagligi bozuk.
10 Ekim Dunya Ruh Sagligi Gunu cesitli etkinliklerle kutlanirken, yapilan arastirmalar Turkiye'nin ruh sagligi konusundaki vahim durumunu ortaya koydu. 2000 yilinda yapilan arastirmalara gore 11 milyon kisiye ruh sagligi bozuk teshisi konulurken, bu rakam 6 yil icinde 15 milyona ulasti. Yani istatistiki olarak Turkiye'de her bes kisiden birinin ruh sagligi bozuk. Yaklasik 1200 uzman psikiyatristin gorev yaptigi Turkiye'de 7 milyon 500 bin hasta suc potansiyeli tasiyor. Acil mudahale edilmesi gereken hasta sayisinin milyonlarla ifade edildigi ulkemizde 70 bin kisiye bir psikiyatr, 10 bin hastaya 1.2 yatak dusuyor. Psikiyatrist Prof. Dr. Arif Verimli, toplumlarda sizofreni gorulme orani yuzde 1 olduguna dikkat cekerek, artan nufusla beraber su an ulkemizde 750 bin sizofren bulundugunun altini ciziyor. Verimli 'Bu hastalarin cok buyuk bir kismi tedavi edilmemekte, boylece mahallelerde ve koylerde koy delisi, mahalle delisi gibi adlandirilan ve asagilanan bir kitle olusmaktadir. Bir kismi evlerinde bodrumlarda veya ahirlarda ayaklarindan baglanarak yasatilmaktadir' dedi.

DEPRESIF EV KADINLARI

Verimli, ulkemizde bir kadinin hayat boyu depresyon gecirme oranin yuzde 24 oldugunu, bu rakamin erkeklerde yuzde 3 seviyesinde kaldigini soyluyor. Tedavi edilmeyen depresyon vakalarinin yuzde 15'inin ise intiharla sonuclandigina dikkat ceken Verimli, 'Depresyon teshisiyle tedavi edilen hastalarin yuzde 75'i kadin, yuzde 25'i ise erkek. Depresyon en yaygin olarak ev kadinlarinda goruluyor. Ev kadinlarini isci ve memurlar izliyor' dedi. Verimli, ulkemizde 1 milyon obsesif-kompulsif yani saplanti, takinti, bozuklugu yasayan psikiyatri hastasi bulundugunu belirterek 'Endise, kaygi, telas, heyecan bozuklugu yasayanlarin orani yuzde 20. Bu hastalik da buyuk cogunlukla 30 yas ve uzeri kadinlari vuruyor' diye konustu.

ERKEKLERDE CINSEL KIMLIK SORUNU YAYGIN

'Ulkemizde her 10 babadan 9'u ogluyla cinselligi konusmuyor' diyen Verimli, sunlari soyledi: ' Erkeklerin yuzde 10'u son bir yil icerisinde en az bir kez ereksiyon sorunu yasiyor. Cinsel birlesme oncesi, erkeklerin yuzde 20' sinde birlesme sirasinda yasayabilecegi performans kaygisi goruluyor. Turk erkeklerinde gorulen en buyuk cinsel islev sorunu da yuzde 35- 40 oranlarinda erken bosalma. Cinsel kimlik bozuklugu erkeklerde kadinlara oranla 20 kat daha fazla. Bunun en buyuk nedenlerinden biri de yanlis egitim.'



Erkeklerin Kadinlar Hakkinda Bilmedigi 10 Sey


1) Erkekler, kadinlarin bazen diger zamanlardan biraz daha fazla ilgi beklediklerini hissedemezler. Biraz daha fazla ilgi kirilan bir kalbi bile onaracaktir.
2) Erkekler, kadinlarin bazi durumlarda istediklerini cok zekice bir yolla yapabildiklerini bilmezler. Her kadinin istediklerini yaptirtmak icin birbirinden kurnazca numaralari vardir. Erkeklerin tahmin ettigi kadar saf bir kiz yoktur.
3) Kadinlar bir takim seyleri inanilmaz alttan alirlar. Hicbir erkek kadinin alttan aldiginin farkina varamaz. Tartismalarin alt yapisinda genelde bu vardir.
4) Ev isleriyle ugrasmaktan cok yorgun dustuklerinde bile erkekler, kadinlarin maruz kaldiklari bu Cin iskencesini gormezden gelerek azimle evin durumundan yakinirlar.
5) Kadinlarin kumandayi ele gecirdiklerinde neler yapabileceklerini ve bundan nasil bir huzur duyabileceklerini bilmezler.
6) Arabayi kadinlar kullanirken erkeklerin yaptiklari elestirileri, kadinlar aslinda duymazdan gelirler. Kadinlar ehliyetlerinin cikletten cikmadigini bilirler.
7) Erkekler, taciz edilen kadinlarin neler hissettiklerini asla bilemeyecekler. Gundelik hayatta kadinlari taciz etmeye bir marifetmis gibi devam edecekler.
8) Erkekler, kadinlarla kavga ederlerken, guler yuz ve tatli dille her seyi halledebileceklerini bir turlu fark edemezler. Bozulan iliskilerdeki temel sorun belki de guler yuz eksikligidir.
9) Erkekler, futbol seyrederken kadinlarin neler hissettiklerini anlayamazlar. Varsa yoksa tuttugu takimin galip gelmesidir, akillarindan gecen... Televizyonda mac seyreden bir erkek, yanindaki kadinin degerini coktan unutmustur.
10) Bu dokuz maddenin dokuzunun da gecerli oldugu yerlerde bile, erkekler aslinda hakli olduklarini savunurlarken, yinede kadinlarin hissettiklerini hicbir zaman bilemeyecekler..


Maco - Light Erkek

Aglayan, guzellik merkezlerinde ellerine bakim yaptiran, sacini boyatan, geleneksel erkek gibi davranan, maco, light, kepek, cavdar, delikanli, zuppe, cagdas erkek modellerinden hangisini tercih edersiniz? Idealinizdeki erkek tipi hangisi?

* Hem duygusal davransin hem guven versin diyorsaniz ‘melez erkegi’ tercih edeceksiniz.

* Aglasin, duygusal davransin, bedenine ozen gostersin, bana karismasin, cagdas olsun diyorsaniz ‘yeni erkek’ten yana tavir alacaksiniz.

* Erkek aglamaz, ‘erkek’ gibi davransin, delikanli olsun diyorsaniz o zaman geleneksel erkek tipinden vazgecmeyeceksiniz.

Bu kategorilendirmeyi daha da cogaltmak mumkun. Yani hiyerarsik duzende egemen erkekten en alt sirada yer alan homoseksuel erkege kadar bircok erkek tipi bulunuyor. 90’li yillardan itibaren yogun olarak tartisilan kadin konusu, yerini artik erkege birakiyor.

Yeni model erkek nasil oluyor?

� Sehirli, medeni, cagdas ama delikanlilar
� Giyinmesini, yemesini, icmesini biliyorlar.
� Kadinlari eglendiriyor, iyi dans ediyorlar.
� Geleneksel erkek degerlerine sahip cikiyorlar.
� Evlenilecek kadinla, eglenilecegini ayiriyorlar.
� Ailesinin kadinlarinin namusunu koruyorlar.
� Duygusal, aglayabiliyorlar.
� Bedenine ozen gosteriyorlar.
� Gencler arasinda yaygin.
� Surekli bakima gidiyorlar.
� Saclarini boyatiyorlar.

Maco-light erkek

Uzmanlar, erkeklik anlayisinin 19. yuzyilda degismeye basladigini, ailesine daha yakin, kadinlara daha yumusak davranan, 'acik goruslu' erkek tipinin olustugunu soyluyor. O donem dahi bu erkeklere karsi cikan bir kesim oldugunu, cesitli romanlarda bu erkeklerin zuppe olarak resmedilip alay konusu yapildigini belirtiyor.

Hiyerarsi degisiyor

Turkiye'de erkeklik kavrayisinin, hiyerarsinin degistigini belirten uzmanlara gore egemen erkeklik sorgulaniyor ve hiyerarsinin alt katmanlarinda bulunan homoseksuel erkekler yavas yavas yukari dogru tirmaniyor.

Kadinlar ne istiyor ?

Erkeklik kavrami tartisilirken en onemli soru kadinlarin ne istediginde gizli? Kadinlar ne tur erkek istiyor? Uzmanlara gore: Kadinlar daha cok melez erkek istiyor. Gunumuz kizlari Turk erkekleri icin 'tam kivaminda' yorumunu yapiyorlar. Yani yine guclu, koruyucu ve kollayicilar ama duyarlilar. Light-macoluk durumunu istiyorlar. Ilginc olan sudur. Yeni erkegi kabullenmek bir trend ama kadinlar hala erkeklerden kendisini korumasini, ona guvenmeyi istiyorlar. Yani erkekler biraz daha kadinlassalar dunyanin tadi kalmayacak. Bu sadece Turkiye'de degil, tum toplumlarda kadinlar melez erkek pesinde. Yani kadinlarin buyuk bolumu erkeklerin guclerinden vazgecmelerini istemiyor.

Asik olunmamasi gereken Erkekler....

kinci,cimri ve saygisiz erkekler.

(bkz: hayat erkegi)

-diger insanlara "karizmatik" izlenimi verip "zekasini(!)" saklamaya calisan zavalli erkek modeli...(olmayan birseyi saklamak zor oluyordur herhalde...hadi tamam bir sureligine kandik diyelim de nereye kadar!...)
-macho machooooo mannnnnn!(bir nevi "ezicem seni kole!" yaklasimlari vardir bu tur insanlarin...-no comment-)
-yalanci ve yalaka olanlardan da kacmak gerekir, eger bir sekilde asik olduysaniz, tek secenek vardir:"bu dunya ikimize dar" dedikten hemen sonra yapacaginiz Eylem!

ipneler. sadece ornek olarak veriyorum (bkz: lars ulrich)

hayati butunuyle komplekslerden ibaret olanlar

ozgurluk muptelalari

pic erkekler

guven sorunununu ve kendi ic hesaplasmasini cozemeyenler.

bilgisayarla ask yasayip sefgilisini ihmal eden erkekler...

bir baskasina asik olan erkekler...
(bkz: somebody elses lover)

guven telkin etmeyen erkekler...

ayaklari yere basmayan erkekler...

aldatma potansiyeli yuksek erkekler...

deger vermeyi bilmeyen erkekler...

sevgisini gosteremeyen erkekler...

ayiracak vakti olmayan erkekler!...

ilgisiz erkekler.............

bu liste boyle uzar gider, lakin; insanin kalbine soz gecirmesi cogu zaman mumkun degildir!

alninda "ben fucker im" yazan erkekler

size fazla yakinlastigini hissettiginde korkup bir hafta boyunca ortadan kaybolanlar. ozetle duygularina sahip cikamayanlar.

dombililer, taocular.

insani burcuna gore yargilayan kizlarla onceden hoslasmis olan erkekler. gerci ayrildiklari icin sonradan, aftan yararlanabilirler.

ikizler burcu erkekleri

-yuksek alkol almadan askini soyleyemeyenler
-kiskanilmaktan fena halde hoslananlar, bunun icin olur olmaz sakalar yaparak sinir krizi gecirtenler
-evli erkekler
-sevgilisini kolesi sananlar veya onu hizmetcisiyle karistiranlar
-sevgilisini gunlerce gormemesine ragmen herhangi bir ozlem belirtisi gostermeyenler
.............
uzar gider liste ama kamusal bir gercek olarak askin gozu kordur!

- futbolkolikler
- dans etmeyi sevmeyenler ya da bilmeyenler

toplumun kurum ve kurallariyla sinirlanmis, bir aska siddetle ihtiyac duyan fakat buna hazir olmayip kaldiramayacak durumda olanlar...

akrep burcu musun olur musunler , annemgil diyen erkekler , cumartesi gunu sabah babama kahvaltiya gidicem diyen erkekler , cumartesi aksami da annemle sinemaya gidicem diyen erkekler , kizim diyen erkekler , guzelim diyen erkekler , sinirlenince sevgiliye ����� vb. seklinde hitap eden erkekler , gozumuze hitap etmeyen erkekler , ben bayilirim boyle amerikan kolejj filmlerineee diyen erkekler , genel olarak erkekler.

aygir, boga, gozleri cok guzel olsa bile esekler, cookerlar, ve bilimum diger turlerin erkekleridir. bunun yaninda takma adlarini bir onceki cumle kapsamina giren listeden almis erkeklere asik olmaktan cekinilmemesi gerektigini, merdivenin adim adim cikildigini, her cismin ayri uzunlukta en az bir merdiveni oldugunu, kimisinin asansore rastladigini, kiminin de adimlamak zorunda kaldigini ve hayatin da kufre tabi bir memur ama sirf bu yuzden guzel oldugunu belirtmek yerinde olur.

kazanova tiplemesine uyanlar

tek cocuk ve bencil erkekler... aman uzak durun dedirten tipler.

cok gulen, agiz spreyi kullanan, kopekten korkan erkekler..

dengesiz erkekler, ozellikle ikizler burcu erkegi.. bu burcun erkeklerinin bir gun yaptigi diger gunu tutmaz. hayatiniza birdenbire girip ayni geldikleri gibi cikar giderler, ne oldugunu bile anlamazsiniz.. kesinlikle uzak durulmali..

erkekligini insanliginin onunde tutan,
aglamaktan korkan,
birlikte oldugu kadini kirilacak bir biblo zanneden,
zarefet ugruna dogalligini yitirmis,
dogallik adina zarafeti ogrenememis erkekler.

senden hoslaniyorum ama sonucta annemin buldugu kizla evlenicem modundaki erkekler

kendini bile sevip sevmediginden emin olmayan erkekler.ses tonlari cok inandirici oldugu halde bakislarini sabitleyemeyen erkekler.(bkz: ah su erkekler)psikolojik problemleri oldugunu ve kimsenin onu bir turlu anlayamayacagini dusunen erkekler.(ki bu soylenince karsi taraf direkt psikolog moduna gecip,yardim etmeye calisir.sonuc basarisizdir.)ve tabii ki olumcul bir hastaliga yakalanmis erkekler(bkz: aids) bu ozelliklere sahip olan erkekler kesinlikle aci cektirmeyi basarirlar.isteselerde..istemeselerde..ama zaten ask aci cekmek degil midir mutlulugun arkasindan?.

kadinlarin 20li yaslarinda hicbi erkegi begenmeyip 30larinda evde kalcam komplexine girdikten sonra ota boka gitmelerine sebep olan onyargilar butunu. "ne doktorlar, muhendizler istedi de varmadim...bidi bidi bik bik" laflari da bundan dolayi cikmistir

(bkz: balik burcu erkegi)

bu tur erkekler karisina kizina gore gorecelidirler..kadinlarla ilgili herseyi cozmuslerdir!iddalidirlar ve asla taviz vermezler..ilk opucuk asla onlardan gelmez!gozlerinize oyle bir bakarlar ki taa gozbebeklerinizin icini gorurler..arsiz ve edepsizdirler biraz..akillarindan gecen seyi hic cekinmeden soylerler..sizi opmek icin yaklasitigini sanirsiniz ama o dudaklariniza bakar ve geri cekilir,iciniz titrer got olursunuz!boyle yaptigi icin onu daha cok istersiniz..heyecanlandiginizi farkeder ve hic cekinmeden don juan edasiyla ''seni heyecanlandiriyorum''derler.utanirsiniz..bu tip erkek pek fazla aramaz,sik gorusmeyi sevmez..o aramadikca kopek olursunuz inadina ararsiniz!zekilerdir siz hayatim yildizlar ne kadar guzel degil mi dediginiz zaman ''ooof once yildizlarin adini ve konumlarinin ne oldugunu ogrenmeye calissana" der..sinir olur daha da asik olursunuz!sizden her zaman bir adim ondedir boyle erkekler..o sizi istemiyormus gibi gorundukce daha da daha da istersiniz..ve maalesef asik olunmamasi gereken erkekler kadinlarin aslinda asik olmak istedikleri erkeklerdir..

edit:bu entry girildikten yillar sonra (bkz: kelin ilaci olsa kendi basina surerdi)

baslik soyle bastan asagi bi okununca ve akildaki diger tiplemeler de eklenince gorulur ki: butun erkekler...
(ha istisnalar var mi? oldugunu umalim... gonlumuzu ferah tutalim...)

bir kadinin hayatinda en az bir kere asik oldugu erkeklerdir

psikolojik sorunu olan,ailesiyle arasi bozuk olan,asiri kiskanc,bencil ve sinirli olan erkeklere asik olmak cehennem hayatiyla es degerde oldugu icin bu tarz adamlara asla asik olmamak gerekir!

siz hep ikinci planda kalmaya mahkum olacaginizdan, ailesine gereginden fazla bagli ve duskun olan erkekler.

daha ilk tanistiginiz gunden ortada hic bi sebep yokken elinize,kolunuza dokunup duran,ben superim her konuda herkesin .mina korum diye gezen ,asiri sosyal olup bisuru kiz arkadasi olan,senden hoslaniyorum ama seni uzmek istemem diyen erkekler.

daha onceki kiz arkadaslari soruldugunda gozleri ileriye bakip kisilan ve kaslari birbirine yaklashan erkec!ler

dengesiz, sinirli, icine kapanik ve anlasilamayan, sarhos oldugunda normalde oldugundan cok daha farkli bir kisilige giren erkekler.

bir sure sonra hayatinin nakarati haline gelen, yasaminin 3te 1ine yayilarak her geldiginde bir oncekinden daha cogunu goturen, sonunda ruhunu olduren, bir tebessumle anilmak isterken yokedici bir nefretten baska duygu uyandirmayan erkeklerdir.

itu'lu erkekler
vurdumduymaz olanlar
futbolla ilgilelenmeyenler
eglenmeyi bilmeyenler
cem yilmaz'in espirilerini yutturmaya calisanlar
karsilarina cikan her kizla yatanlar
feminist olmayanlar

gunde 3 ogun annesini arayan ve birlikte yemege gittiginiz yerde catali, bicagi,vs. peceteyle temizlemeye kalkan tipler

(bkz: aslan burcu erkegi)

kisiye bile bile aci cektiren, egoist, istemem yan cebime koy tarzindaki erkekler

size baglanmaya basladigini anladiginda kacan erkekler (bkz: asik olmaktan korkan erkekler)
-ilk genclik yillarindayken silik olup sonradan populer olmus halen de icten ice o silik yillarin kompleksini tasiyan erkekler *
-sevginin bir emek oldugunu bilmeyip hayati takilmaktan ibaret sanan erkekler
-her erkek gibi zeki kadinlardan hoslandigini soyleyen ama zeki bir kadini tasiyabilecek kapasitesi olmadigindan hep aptallari secen erkekler

genellikle kizlarin asik olmamaliyim asla diyerek asik oldugu erkek tipidir. turu fark etmez

yasca kucuk olan erkege ozellikle ergenligi hala atlatamamissa kacmak lazim... hem de arkaya hic bakmadan... yani onlara asik olmak tehlikeli ve yasaktir
ayrica
(bkz: izmirli erkekler)

gozlemlendigi uzre cok cok uzun bir liste olusturmaktadirlar. buradan ne sonuc cikarabiliriz? "hic bir erkege asik olunmamasi lazim gelir". bunun getirecegi onerge de hic suphesiz, son derece mesut bir disi irktir. da peki o zaman ne halt yemeye her kizin agzinda ciklet misali bir "ask" olgusu dolasmaktadir? bilinmez. ancak yine de bir ders cikartilabilir: "her gereken gerceklesseydi, hayat gulluk gulistanlik olurdu; hatunlar da surekli post-orgazmik bir haleti ruhiye icerisinde gezerdi." her iki durum da mevcut olmadigi uzre diyebiliriz ki: "her gereken gerceklesmez", budur.

asik olunmamasi gereken tek bir erkek turu vardir; mukemmel erkekler... yalniz bunlar ayni zamanda a$ik olunmasi gereken erkekler sinifina da dahildirler... o zaman ne yapmalidir... mukemmel bie erkek bulundugunda kendinizi hemen a$kin islak ve sicak kollarina birakmaniz akillica olacaktir... sonucta, bir sure sonra bu a$k, ardinda guzel hatiralar birakarak sona erecek, yeni bir a$k icin diger bir mukemmel erkek arayisi ba$layacaktir... ha bu arada bu erkeklerin evlenilmemesi gereken erkekler sinifina dahil olduklarini da soyleyelim ki, beyaz atli prensini bekleyenler alani bo$altsinlar...

her kisiye gore degisiklik gosterecek olan tanimin sahibi erkeklerdir fakat bu degisikliklerin de ayni nedenlerden kaynaklandigi bir gercektir. genelde egosu guclu olan erkeklerin bu kategoriye sokuldugu bariz olmakla beraber, boyle dusunen kisilerin egosunun ayni olcude gelismislik kazanmadigi da kacinilmaz bir gercektir kanimca... kadin her zaman halihazirda yazilanlardan da gorulebilecegi uzere kendisiyle ilgilenen, onu her seyden ustun tutan, ona asik oldugunu tum dunyaya haykirabilecek kadar romantik fakat ayni zamanda bunu saklayip kendi icinde yasayacak ve ustune bir de onu surundurebilecek kadar kendine baglayip domine edebilecek erkekleri daha cazip bulmaktadir... en akilli ve kariyer tutkunu kadindan en aptalina ve sadece ask arayanina kadar neredeyse tum kadinlar cok kez baskalarina anlatabilecekleri ve dizinin dibinden ayrilmayacaklari erkegi dusler. ote yandan egosunu guclendirip yerinde yapilan bencilligin gereksiz tevazulardan ve kendini adamislik goruntulerinden daha gercek oldugunun farkina varan cok az sayidaki kadin icin zaten askin rutinlesmis hali degil de kisisel bir ideal olarak evrimlesmis hali gecerlidir. bu kadinlar asik olunmamasi gereken erkekler gibi bir baslik altina boyle oldugu iddia edilen erkeklerin kurgusal bir sekilde suclanan ve fakat aslinda suclanmamasi gereken ozelliklerini bir bir yazmak gibi bir gaflete dusmezler; zaten kendilerini kadin-erkek ayriminin yapilabilecegi bir platformda gormemektelerdir, bu yuzden askin erkek veya kadin taraflarinin olduguna da inanmamaktadir ve bu yazilanlara/bunlari yazanlara hayretler icerisinde gulup gecerler...

ayrica burada ask'in tanimi da cok buyuk onem tasimaktadir kanimca cunku eger kadinlarin genel gecer ask tanimiysa burada standart olan, o halde zaten degil erkekler dunyadaki hic bir insan asik olunasi degildir. bu klisefakat nasil oluyorsa idealize edilen ask "romeo&juliet" gibi olunacagi varsayilan bir tur yanilsamalarla dolu olan asktir. buna inanan kadin icin zaten ask kendi kafasindaki ideal "o" kaliplarinin ustune baskalarini oturtmaya calismasindan ibarettir. deneyip de bunun olmadigini goren kadin icin asik oldugu erkek, kadin bir anda gercekleri veya o ana kadar yalanladigi ne varsa farkedince balkabagina donusen bir cesit araba misali hayal kirikliklari ve kadinin beklentilerinin gerceklesmemesinin suclamalariyla tanimlanir hale gelir.

kadinlarin bu konuda kendilerini disi, karsi tarafi da erkek olarak gordukleri surece asik olmamalari gerektigini bir kez daha kanitlayan bu baslik ise zaten kendi kendini tarif eder, tanimlar ve kendini kendi icinde eritip yokeder.

BIraz Saka BIraz CIddI.............

Erkekler bilgisayar gibidir..... sik sik kilitlenir ve hafizasi asla yetmez...
Erkekler cikolata gibidir..... tatlidir, keyif verir ama sonucta gelir popona yapisir...
Erkekler kahve gibidir.... Iyisi seni butun gece uyutmaz.....
Erkekler yildiz fali gibidir....... sana ne yapman gerektigini soyler, lakin her seferinde yanilir...
Erkekler park yeri gibidir..... iyilerin hepsi kapilmistir...
Erkekler kar firtinasi gibidir.... ne zaman gelecegini, ne kadar surecegini ve kar kalinligini onceden tahmin etmene imkan yoktur..
Erkekler tatil gibidir.... hep kisa gelir..
Gelecegini planlayan erkegi nasil anlarsin? iki sise raki alir....
Erkekler neden evlenmeyecekleri kadinlarin pesinde kosar? kopekler de kullanmayacaklari otomobillerin pesinde kostugu icin..
Yeni bir koca ile evdeki kopek arasinda ne fark vardir? kopek bir yil sonra da sen eve geldiginde kuyrugunu sallar....
Tuvalet kagidini degistirmek icin kac erkek gerekir? dunya tarihinde boyle bir $ey ya$anmadigi icin bilinmiyor..
Erkek kredi kartinin calindigini neden polise haber vermez? hirsiz karisindan daha az harcar....
Erkek neden karisinin elini tutar? biraktigi anda alisverise gidecegini bildigi icin.....
Evli ciftler su yatagina ne der? olu deniz......

Babanin yasi ile otizm riski iliskili



Ileri yaslarda baba olan erkeklerin cocuklarinin otistik olmasi olasiliginin daha yuksek oldugu belirlendi.

New York�taki �Mount Sina School of Medicine� ve Londra�daki �King�s College� psikiyatri enstitusunden bilim adamlari, �bu arastirma, baba yasinin ilerlemesinin otizm icin risk olusturdugu konusunda ilk ikna edici delili sunuyor� dediler.



Archives of General Psychiatry� dergisinde yayimlanan arastirmada, �40 yas ve ustunde baba olan erkeklerin cocuklarinin otistik olmasi olasiligi, 30 yas alti erkeklerin cocuklarinin otistik olmasi olasiligindan 5,75 kat daha fazla� denildi.

Israil�de 1980�lerde dogan binlerce cocukla ilgili verilere bakilarak yapilan arastirmada, anne yasinin buyuklugunun bu hastaligin olusumunda olumsuz etkisi olduguna dair bir bulguya ise rastlanmadi.

Yasli baba adaylarina sperm uyarisi...

Spermin genetik kalitesi yasla birlikte bozuluyor. Ileri yasta baba olmak, cocuklarin basta cucelik olmak uzere, bazi genetik kusurlarla dunyaya gelme riskini artiriyor.

WASHINGTON - ABD Bilimler Akademisi�nin yayin organinda yayimlanan arastirmaya gore, yas ilerledikce spermin genetik kalitesi dusuyor. Bilim insanlari, dunyada ileri yaslarda baba olan erkeklerin sayisinin artmasiyla yaslanmanin ureme kabiliyeti uzerindeki etkilerini arastiriyor.

Uzmanlara gore, dunyada 35-49 yaslari arasinda baba olan erkeklerin sayisi 1980 yilindan bu yana yuzde 40 civarinda artti. 30 yasin altinda baba olan erkeklerin sayisi ise yuzde 20 oraninda azaldi. Arastirmayi yuruten Lawrence Berkeley National Laboratory uzmani Andrew Wyrobek, ileri yaslarda baba olmayi bekleyen erkeklerin hem cocuk sahibi olmakta zorlanacagini, hem de cocuklarinin diyabet ve diger genetik sorunlarla dogacagini gosterdigini belirtti. Arastirma, erkeklerin de kadinlar gibi, ureme yeteneklerini tedrici sekilde kaybettiklerine isaret ediyor� dedi.

ONEMLI::Kondom Nedir? (prezervatif)


40’li yaslar erkekligin zirvesi..




Erkeginiz bir centilmen mi?



Eger bir erkekten hoslaniyor ya da biriyle beraberseniz size tavsiyemiz o erkegin size uygun olup olmadigini gec olmadan anlamanizdir. Bunu anlamak icin de herketlerini incelemeli ve birlikte oldugunuz erkegin ne kadar nazik olduguna karar vermelisiniz.

Centilmen bir erkek bir bayan odaya girdigi zaman ayaga kalkar. Zaten bu kural odaya yasli biri geldigi zaman da gecerlidir. Bunu tum erkeklerin bilmesi gerekir.

Birlikte oldugunuz erkek kapinizi acmayi bilmelidir. Bu onemli bir nezaket kuralidir. Kapiyi acmali ve biraz yana cekilip, gecmenizi beklemelidir. Siz ona nazikce tesekkur ederken o da size �rica ederim� diyebilmelidir.

Bir erkek onceligi bayanlara vermeyi bilmelidir. Eger bir yere girerken sizden once kapidan iceri giriyorsa o iceri girdikten sonra arkanizi donun ve kacmaya baslayin. Cunku boyle bir erkegin nezakettten haberi yoktur.

Ona bir otobuste rastladiniz. O oturuyor, siz ayaktaniz bu durumda normal olan davranis ayaga kalkip size yer vermesidir, yanlis olan ise oturdugu yerden size bakarak sohbet etmesidir.

Usudugunuz zaman size ustundekini vermeyi bilmelidir. Sizin arkaniza gecmeli kazagini ya da montunu ustunuze tutmalidir. Siz hayir deseniz bile israrci davranmalidir.

Eski moda bir kibarlik olmasina ragmen yemege ciktiginiz bir erkegin sizden once siparis vermesini hos karsilamamalisiniz. Cunku bu yanlis bir davranistir.

Bir erkek sizi bir yere davet ettiyse gideceginiz yerde de hesabi odemelidir. Bu nezaket kurallarindandir. Ozellikle de ilk bulusmada elini cebini atmiyorsa bu onun ne kadar cimri oldugunu kanitlamis olur. Bu durumda bir daha onunla gorusmemeniz tavsiye edilir.

Sandalye olayini da unutmamak gerekir. Bir erkek bir bayanin sandalyesini otururken mutlaka cekmelidir. Tabii siz oturmadan cekme gibi bir ihtimali dusunup, dikkatli davranmak gerekir. Zira size kotu bir saka yapmak da isteyebilir, oyle degil mi? Bu riski ortadan kaldirmak icin onunla yemege gitme asamasina gelmeden ne kadar centilmen oldugunu anlamaya calismaniz cok daha iyi olacaktir.

Solak erkekler daha fazla kazaniyor

ABD�li bilim adamlarina gore, solaklar sag ellerini kullananlardan daha cok para kazaniyor.



NEW YORK - Lafayette Kolejinden Christopher S. Ruebeck ve Johns Hopkins Universitesinden Joseph Harrington ile Robert Moffitt�in yaptiklari Ulusal Iktisadi Arastirmalar Ofisince yayimlanan arastirmaya gore, unviersite mezunu erkekler arasinda yapilan karsilastirmalarda solaklarin, sag elini kullananlara gore yuzde 15 daha fazla para kazandiklari gorulmus.



Solak ve saglak kadinlar arasinda yapilan karsilastirmada ise anlamli bir fark gozlenememis. �Olgularin ve gozlemlerin solaklarin daha iyi para kazandigini gosterdigini� belirten bilim adamlari bununla birlikte �bunun nedenini aciklayan bir genel teori gelistiremediklerini� itiraf ediyorlar.

Konuyla ilgilenenlerin http://papers.nber.org/papers/w12387.pdf web adresinden arastirma sonuclariyla ilgili daha ayrintili bilgi edinebilecekleri belirtiliyor.


Ne Istediklerini Bilmeyenlere



Erkeklerin bilmedikleri ve ogrenmeleri gereken iliskilerle ilgili bazi noktalar var. Iste bunlardan bazilari...

Erkekler ve merak edilenler!!!!



Hicbir erkegin gercekte kafasindan neler gecirdigini merak ettiniz mi ve sormaya korktunuz mu? Yalniz degilsiniz! Sizin icin en cok merak edilen bes soruyu bulduk. Bakalim erkek perspektifiyle verilen cevaplar tahmin ettiginiz gibi mi?


1. Erkeklerin hepsi ayni cinsel fantezileri mi kurar? Ve bunlar nelerdir?

Erkeklerin fantezileri buyuk ihtimalle dusundugunuzden daha erkekce. Bu fantezilerin icinde cogunlukla birden fazla insan, yabanci maddeler veya Fransiz hizmetci kiyafetleri yer almiyor. Erkek cinsel fantezilerinde siki bir formul var : Atesli ve cilgin bir cinselligi olmamasi gereken insanlarla yasamak. Bu listenin icerisine platonik arkadaslar, kiz arkadaslar, eslerin yakin arkadaslari veya yatakta iyi olan eski kiz arkadaslar girebiliyor.

2. Erkekler partnerlerinin kendilerinden cok para kazanmasini umursarlar mi?

Evet. Bunu saklamaya calissalar veya onemsiz oldugunu soyleseler bile gercekte bir kadinin daha fazla para kazanmasi egolarina vurulmus bir darbe gibi hissederler. Bunun yaninda butun evin gecimini saglamak da hoslarina gitmiyor. Bir baskasinin finansal stabilitesinden sorumlu olmak onlar icin buyuk bir baski haline geliyor.

3. Partnerimin beni aldattigini nasil anlarim?

Buradaki en onemli nokta guvendir. Unutmayin ki partnerinize bu konuyla ilgili herhangi bir soru sordugunuz zaman onun bagliligini sorguluyorsunuzdur. Ve hicbir zaman somut bir kanitiniz olana dek partnerinizin sizi aldattigina emin olamazsiniz. Peki ya supheleniyorsaniz fakat ispatlayamiyorsaniz?

Size, klasik aldatma sinyallerini siralayabiliriz :

Isi oldugu icin eve gec gelecegini soyler fakat aradiginizda onu ofiste bulamazsiniz, cinsellik yasamak veya yakinlasmak istemez, surekli kiz arkadasi veya bir is arkadasindan bahseder, sizinle olmadigi zamanlarda nerede oldugu konusunda cok tepkili davranir... Fakat, yine de bunlarin hicbirisi sadakatsizligin gostergesi degildir. Partnerinizi suclamadan once genel olarak iliskinizdeki guven meselesini sorgulayin. Gercek ve guvenilir bir iliskiye baslamadan once hislerinizin ve birlikte nasil yapabildiginizin farkina varin. Bu kolay degil ama yapilmasi mumkun.

Guven hicbir zaman kesin bir sey degildir. Bizi hassas biraktigi icin cok degerlidir. Bunun yaninda guven destegi hayattaki en zengin hazinedir. O yuzden duygularimiz hakkinda durust olma riskine deger, ne kadar aci verecegi onemli degil. Iyi sanslar!

4. Erkekler ilk bulusmada cinsel birliktelik yasayan kadinlar hakkinda gercekte ne dusunur?

Gercek su ki ucuz biri oldugunuzu dusunur. Fakat, bunun kotu bir sey oldugu soylenemez. Onemli olan sizin bir iliskiden ne beklediginiz. Partneriniz kendisinin bir istisna olduguna ve karsiniza cikan her erkekle yataga girmediginize inansa da bu davranis gelecekteki iliskinizin cogunlukla cinsellik uzerine kurulu olacagini gosterir. Ilerde bulusmak icin plan yaptiginizda sizi yemek masasinin karsisinda degil, ustunde hayal edecektir. Bunun yerine, biraz zaman vermeli ve birbirinizi tanimaya calismali ve fiziksel yakinligin zamanla olusmasini saglamalisiniz. Bu konudaki tek istisna, eger partneriniz onceden yakin arkadasiniz ise bu sureci daha kisa tutabilmenizin de dogru oldugudur.

5. Neden erkekler ayrildiktan sonra geri donerler?

Acik konusmak gerekirse, erkeklerin ayrildiktan sonra geri donmesinin sebebi uzun zamandir yasamadiklari bir seyle yuz yuze gelmeleri ve bundan dolayi telaslanmalaridir. Bir erkek, ayrildiktan hemen sonra sizi aradiysa bilin ki size gercekten deger veriyordu, hatasini anladi ve iliskiyi duzeltmek icin elinden geleni yapmak istiyor. Bunun yaninda aylar sonra sizi ararsa, sizi gercekten ozlemis olduguna ve sizin ne kadar ozel oldugunuzu anladigina inanin. Ama eger sizi ayrildiktan iki uc hafta sonra ariyorsa aldanmayin. Erotik ihtiyaclarini karsilayacak birini bulamadigi icin size geri donuyordur. Telefon defterinizden adini silmenin vakti gelmistir.



Erkegin namus anlayisi degismeli!



Turkiye Buyuk Millet Meclisi (TBMM) Tore Cinayetleri Komisyonu Baskani Fatma Sahin, tore ve namus cinayetlerinin Turkiye�nin gundeminden cikmasi icin hazirladiklari rapor...


Turkiye Buyuk Millet Meclisi (TBMM) Tore Cinayetleri Komisyonu Baskani Fatma Sahin, tore ve namus cinayetlerinin Turkiye'nin gundeminden cikmasi icin hazirladiklari raporu ilgili Meclis Baskanligi'na, ilgili bakanliklara ve Diyanet Isleri Baskanligi'na gonderdiklerini soyledi.

Testte 1 - 3 arasi soruya "evet" yaniti veren kisi cinsel sorunlarini arkadaslari ve ailesiyle paylasabilecek "ilimli" bir seks bagimlisi olarak tanimlanirken, cok sayida soruya "evet" cevabi verilmesi testi yanitlayanin tedavi gormesi gereken bir seks bagimlisi oldugunu ortaya koyuyor.

1- Cocukluk caglarinizda hic cinsel tacize ugradiniz mi?
2- Duzenli olarak seks dergileri aliyor musunuz?
3- Seksi veya cinsel fantezilerinizi sorunlarinizdan bir kacis yolu olarak goruyor musunuz?
4- Gun icinde tamamen cinsel fantezilere odaklandiginiz zamanlar oldu mu. Fantaziler sizi etkisi altina aldi mi?
5- Seks hatlarina veya internetten yayin yapan seks sitelerine odeme guclugu cektiginiz oldu mu?
6- Arkadaslariniz ya da ailenizin sizin cinsel davranislarindan sikayetci olduklari hic oldu mu?
7- Halka acik tuvaletlerde, parklarda tanimadiginiz kisilerle cinsel iliskiye girmek icin arandiginiz oldu mu?
8- Pornografik yayinlarin, telefon veya bilgisayar araciligiyla yapilan seksin romantik iliskilerinizin onune gectigi oldu mu?
9- "Seks hizmeti" veren saunalara, seks kuluplerine gidiyor musunuz?
10- AIDS oldugunuzdan suphelendiginiz ve bu durumda korunmadan cinsel iliskiye girdiginiz hic oldu mu?
11- Para karsiligi cinsel iliskiye girdiniz mi?
12- Halka acik bir yerde cinsel iliskiye girmeniz yuzunden tutuklandininiz mi?
13- Cinsel aktiviteleriniz, isinizi olumsuz etkileyerek arkadaslarinizi kaybetmenize neden oluyor mu?
14- Cinsel iliskinin ardindan kendinizi depresyonda mi hissediyorsunuz?
15- Size zarar gelebilecegini bildiginiz halde "tehlikeli veya riskli" iliskilere girdiniz mi?

Erkeleri Korkutanlar



Erkekler, daha ilkokulda hayatin aci gercegini kesfederler. Istedikleri her sey kadinlarin elindedir ve bu onlari fena halde korkutur.



Kadinlarin keskin hafizalari erkekleri her zaman korkutmustur cunku erkeklerin hafizasi asla boyle calismaz. Bir kadin, yillar once yasadigi bir tartismadaki ufacik bir ayrintiyi, yillar sonra hic beklemediginiz bir anda hatirlayabilir.

Ornegin yedi yil once Sahil Guvenlik dizisini izlerken sevgilisinin kendine donerek "Gogus buyutme ameliyatinin neresi kotu ki?" dedigini yillar boyunca unutmayan bir kadin, bunu yillar sonra bir baska tartismada kullanabilir.

* Kadinlarin ortalama yasam suresi, erkeklerinkinden yaklasik 15 sene daha fazladir. Bu da demek oluyor ki hayatindaki erkek oldukten sonra bir kadin onun esyalarini ele gecirerek inceleyebilir, gunlugunu okuyup dalga gecebilir, hatta arkadaslarina anlatabilir, adamin ozenle biriktirdigi cizgi roman koleksiyonunu cocuklara satabilir.

* Tipik bir calisan kadin, Belcika'nin yillik butcesine denk bir parayi ayakkabi, canta ve bluzlara harcayabilir. Ustelik bir sezon sonra butun aldiklarini elden cikararak yenilerini alacaktir. Kadinlarin alisveris meraki dagciliga benzer; aslinda pratik bir faydasi yoktur, ama heyecan vericidir!

* Erkeklerin gobekleri daha buyuk olabilir ama aslinda kadinlarin istahi erkeklerden cok daha fazla. Ornegin erkekler icin seks kisa surelidir ve hemen arkasindan uykuya ihtiyaclari olur, ama kadinlar icin bunun tam tersi gecerlidir. Iste hayatin diger alanlarinda da bu durum gecerliligini korur! Kadinlar pes pese dort muze gezip, hafif bir ogle yemegi yiyip, butun ogleden sonra cocuklarla ilgilenip, aksam da dans etmeye enerji bulabilirler. Fakat bunlarin yarisini yapan bir erkek, aksama olmus olur!

* Belki de yuzyillardir bastirilmis olmanin acisiyla direksiyon basina gectikleri zaman kadinlar gercekten cilgin gibi araba kullaniyorlar. Bir elinde cep telefonu, digerinde diyet kola varken dizleriyle araba suren kadinlar erkekleri gercekten korkutuyor.

* Kadinlar icin ne anlatmak istedigini dogrudan soylemek, alisverise gidip de eli bos donmekten cok daha zordur. Ornegin "Bir sey duydun mu?" dediklerinde asil soylemek istedikleri sudur: "Ayaga kalk, disari cik ve orada baltali bir katil olup olmadigini kontrol et!" Tabii ki bu ornekleri artirmak mumun. "Aciktin mi?" dediklerinde, bilin ki kendisi cok acikmistir ve yiyecek bir seyler almaniz icin disari cikaminizi istiyordur.

* Erkekler, daha ilkokulda hayatin aci gercegini kesfederler. Istedikleri her sey kadinlarin elindedir: Seks, anne, belki de sinemaya gidebilecek bir arkadas, yonunuzu kaybettiginizde size destek olabilecek bir kisi... Ancak tum bunlara karsilik olarak kadinlar da erkeklerden tek bir sey ister: Neslin devamini saglamak! Erkekler icin bu yegane istek yeterince korkutucudur, cunku cok ciddi bir karari ve omur boyu baglanmayi gerektirir.

* Erkekler, gecmisleriyle ilgili cok fazla bilgi vermekten hoslanmazlar, ama kadinlar yataga gitmeden once mutlaka bilgi edinmeye calisirlar. Ayrica kadinlarin ogrenmek istedigi seyler erkekler icin ozeldir, bu yuzden anlatmak istemezler.

* Erkeklerin cocuksu, kaba saba, basit isteklerin esiri olduklari gercegi, onlari zaten rahatsiz eder. Fakat bundan da korkuncu, karsilarindaki kadini gercekten neyin mutlu edecegini bilememektir. Dogum gununde ona ne almali? Dogru zamanda dogru sozleri nasil soylemeli ki karsidaki kadinin yuzu gulsun? Bunlari kesfedebilmek icin bir erkegin omrunu vermesi gerekebilir.

ONEMLI...Erkeginizi Cildirtin!!!!!!!!!

Seni deliler gibi istiyorum" dedigini duymak ister misiniz? O halde biraz cilgin olun! Bu ilkeye gore hareket edenler icin hep "kotu kiz" kavrami kullanilir, ama ne hikmetse kotu kizlarin arkasindan bir duzine erkek kosar. Erkekleri nasil oluyor da bu kadar cekebiliyorlar, hic dusundunuz mu? Yazimizda birkac "Kotu kiz" davranisindan bahsedecegiz. Bunlar hem hosunuza gidecek hem de denedikten sonra siz de "sicak kadin" kategorisine gireceksiniz.


Etkileyici giyinin!
Erkekleri kendinize cekmek istiyorsaniz, giyim tarzinizin onemini bilmelisiniz. Poponuzu ancak kapatabilen etekler, goguslerinizi neredeyse acikta birakan bluzlar basit kizlara kalsin, siz daha etkili bir yontem deneyin! "Hot Relationships" (Sicak Iliskiler) adli kitabinda yazar Tracey Cox soyle bir yontem oneriyor: "Ilk goruste kiyafetleriniz cok normal olabilir, ancak gizli yonleri yaninizdaki erkegi cilgina cevirebilir. Iste o gizli ayrintilari en beklenmedik zamanlarda aciga cikarin."

Gereksiz aksesuvarlardan kurtulursaniz sevgiliniz ayaklariniza kapanir. Ic camasiri giymeden bir yere gitmek ani maceralara acik olmak demektir. Bazi durumlarda ise, vucudunuzu ortulu tutmak da heyecan verici olabilir.

Cok etkili bir yontem daha: Onu korkutun, sonra endiselerini giderin. Bir an sizi cok basit gorecek, ama oyle olmadiginizi anlayinca ayaklariniza kapanacak.


Erotik Konusun!
Herhangi bir konuyu konusur gibi yatak konularina girin, erkeginiz cok etkilenecektir.


O kadar acik olamayanlarin uzulmesine gerek yok: Dogru ses tonuyla, dogru bakislarla soylenen basit cumleler bile basdondurucu olabilir: "Exhibitions for the Shy" (Utangaclar Icin Teshirler) adli kitabinda yazar Carol Queen birbirinden etkileyici yontemler oneriyor: "Diyelim ki yemek yediniz. Bitirdikten sonra, en seksi bakisinizla ve elinizi bacaklarina koyarak h�l� ac oldugunuzu soyleyin. Mesajinizi anlayacaktir."

Onu heyecanli bir bekleyis icine surukleme yontemi de oldukca etkili. Isyerine bir e-posta gonderip sunlari yazin: "Aksama sana ne yapacagimi bir bilsen..." Bu e-postayi alan erkegin gun boyu aksamla ilgili fanteziler kuracagindan emin olun!

Herkesin icinde yuregini hoplatin!
Terbiyeli kizlar toplum icindeyken opusmez, erkeklerine sarilmaz. Siz siz olun, "Kotu kiz" kurallarini uygulayin! Sizin kadar sicak bir kadini elde ettigi icin erkeginiz kendinden gurur duyacaktir. "The Bad Girls Guide to Getting What You Want (Kotu Kizlarin Istediklerini Elde Etme Rehberi) adli kitabinda yazar Cameron Tuttle, "Cinsel arzularinizi herkesin icinde ifade etmek sizi cilgin ve istedigini koparan bir kadin olarak gosterir. Erkeginiz ise, size karsi koyamaz" diyor.


Bir daha disari ciktiginizda, sosyal kurallara fazla takilmayin ve ellerinizi erkeginizin gomlegine sokmaktan cekinmeyin. Restoranda otururken masa altindaki ayak oyunlarini unutmayin: Ayaklarina dokunmakla sinirli kalmayin, ara sira ayaginizla bacagindan yukari, bildiginiz yere ulasin. Kalabalik yerlere gittiginizde her firsatta goguslerinizle sirtina veya kollarina dokunun.

Yatakta sert davranin!
Tatli, yumusak romantizmin tadini herkes bilir, biraz vahsi olmayi denemeye ne dersiniz? Yatakta hircin olmak erkekleri bastan cikarir.


Bir Zeyna ile sevismek erkeklerin testesteron seviyesini yukseltir. Bunun aciklamasini "Triks: More Than 125 Ways to Make Good Sex Better" (Iyi Seksi Mukemmel Sekse Donusturmenin 125'ten Fazla Yolu) adli kitabinda yazar Jay Wisseman su sekilde yapiyor: "Bazi erkekler kadinlardan yumusak dokunuslar bekler ve vahsi kadinlarla karsi karsiya kalinca bunun tadini cok farkli bulurlar. Opusurken dudagini isirin, zevkten sirtini tirnaklarinizla cizin, hayatinda gordugu en vahsi kadin siz olacaksiniz. Termik yontemler de oldukca etkili: Sicak bir seyler icip isinmis dudaklarinizla vucuduna dokunun veya buzdolabindan bir seyler ictikten sonra agzinizi onun sicak taraflarina degdirin. Hissettigi urperti zevkini ikiye katlayacak.

Bir Bond kizi olun!
Erkekler liderligi ellerinde tutmayi tercih ederler, ancak bir dusunun: Hangi erkek "Temel Icgudu" filmindeki gibi bir kadinin eline dusmek istemez ki?


Hic dugme acmadan ayni sonuca varabilirsiniz. Guc kullanmaniza gerek yok. Yataktayken kolunu basinin uzerine sikistirin ve hareket etmesini engelleyin veya eve dondugunde kravatindan tutarak onu yatak odasina surukleyin. Onu esir aldiktan sonra iskenceye baslayin: Vucudunun her yerini opun, yalniz asil istedigi yeri unutun. Esiriniz merhametiniz icin bagirirken, siz de bu sovun tadina varin! Bir daha sizden korkmasi gerektigini anlayacak!

Kendi seks filminizin yonetmeni olun! Erkekler neden "Kotu kiz"lari bir turlu unutmazlar, biliyor musunuz? Cunku onlarin kendilerine ozgu seks davranislari vardir ve o tat erkeklerin damaklarinda kalir! "Bazi kadinlarin gulus ve giyim tarzlari o kadar farklidir ki erkekleri onlari asla unutamazlar. Kaldi ki yatakta ozel hareketleri olanlar hayatta unutulmaz. Siz de kendinize ozgu bir tarz yaratin, erkeginiz sizi diger kadinlardan farkli gorecektir.

Yatakta ozel bir ustaliginiz olmasi gerekmez. Biraz dikkat, biraz da yaraticilik yeterli. Pozisyonlari dikkatle izleyin, size en cok hangileri uyarsa onlari gelistirin. Kaliplarin disinda cikin: Yeni pozisyonlar yaratmak sizin elinizde! Degisik bir pozisyon buldugunuzda ona bir isim takin. Goreceksiniz ki erkeginiz koydugunuz ismi hemen hatirlayacak ve sizi dusundugunde hemen icat ettiginiz pozisyon aklina gelecek.

Gece boyunca devam!
Kotu kizlar seks yapmaz, seks maratonuna katilirlar! Saatlerce dans edip, sevisip, striptiz yapip tatmin olurlar ve tatmin ederler. Gun isiyana kadar onunla sevismek sevgilinize sunu gosterir: Hicbir sey, is sorumluluklariniz bile ona olan tutkunuzdan once gelmez. Daha da fazlasi, atesli geceniz ikinizin sirri olarak kalip, ikinci gun hep gozunuzun onunde olacaktir.


Kas agrilari cekmemek icin, surekli pozisyon degistirin. Ara sira hizi da degistirin: hizli tutkulu raundlar icin sizin ustte oldugunuz pozisyonlari tercih edin, romantik sevismeler icin yan yana uzanin. Kendinizi veya sevgilinizi yorgun hissettiginizde oral sekse gecin. Bu seks vucudunuzu daha az kullanarak, ayni zevke ulastirir ve bu sirada dinlenme firsati bulursunuz.

Asagidaki durumlari siz de yasiyorsaniz, bir seyler yapmanin zamani gelmis demektir!
  • Yataga pijamalarla gelirse ...
  • Siz yataga dergiler ve kitaplarla gelirseniz ...
  • En iyi arkadasiniz sizden seks konusunda tavsiyeler isteyince, en son sevistiginizgunu hatirlamazsaniz....
  • Seyretmediginiz film yoksa...
  • Bir ciftle birlikte disari ciktiginizda birbirlerine kur yapmalari size sacma gelirse...
  • Ic camasir magazalarina girdiginizde, seksi modellere degil, ucuzlukta olanlara bakiyorsaniz...
  • Sevgilinizle bir partiye katildiginizda, biri size ne kadar zamandir evli oldugunuzu sorarsa...

erkeklerin icini rahatlatacak aciklama!!!!!!!!!!!

Estetik Cerrah Op.Dr.Ziya Saylan'dan erkeklerin icini rahatlatacak aciklama
Birkac ay sonra Viagra'nin kremi ABD'de piyasaya cikiyor. Turk erkekleri de hic meraklanmasin, ayni tarihlerde Turkiye'de de olacak... Ustelik haptaki gibi kalp krizi tehlikesi falan yok... Estetik Cerrahi Uzmani Op. Dr. Ziya Saylan; "Ne cubuk,ne ameliyat... Ne boy, ne pos... 50'sinden sonra her erkek yastiginin altina bir Viagra kremi koysun" diyor

Birkac ay sonra Viagra'nin kremi ABD'de piyasaya
cikiyor. Turk erkekleri de hic meraklanmasin, ayni tarihlerde Turkiye'de de olacak... Ustelik
haptaki gibi kalp krizi tehlikesi falan yok...
Estetik Cerrahi Uzmani Op. Dr. Ziya Saylan; "Ne cubuk,ne ameliyat... Ne boy, ne pos...
50'sinden sonra her erkek yastiginin altina
bir Viagra kremi koysun" diyor

Gecenlerde gazetede oyle bir haber okudum ki, sastim kaldim. Hatirlarsiniz; ingiliz bir adamcagiz, Turkiye'de 'mutluluk cubugu' taktiriyor, donuyor ulkesine... Ve gariplikler basliyor. Komsusu ne zaman garaj kapisini acsa, cubuk da harekete geciyor... Talihsiz adam, "Komsumun cipini yolun basinda gorunce korkuya kapiliyorum. Garaj kapisi her acildiginda ereksiyon oluyorum. Buradaki doktorlar mutluluk cubugunun frekansiyla komsunun garaj kapisinin frekansinin karistigini soyluyorlar. Ama aleti cozemiyorlar" diyor. Haber boyle uzayip gidiyor.

The Sun, malum 'asparagasci' tabloid gazetelerden... Ama asparagas da olsa, erkekler boylesi haberleri ezberleyene kadar okuyor. Zira her erkegin en korkulu ruyasi iktidari kaybetmek... Bir de belli bir yastan sonra begenilmemek...

Konu iktidar ve estetik olunca, bu isin uzmanlarindan Op. Dr. Ziya Saylan'a gitmek sart oldu. Bundan yedi yil once tam da bu konu uzerine uzun uzun bir soylesi yapmistik Dusseldorf'taki kliniginde.

Konumuzun merkezinde yine iktidar meselesi vardi. Bildiginiz uzere iktidari boyla olcmek bir takinti oldugundan o meseleyi de konusmustuk. Boylu-capli bir roportaj cikmisti ortaya.

Ziya Saylan'i yedi yil sonra gordugumde afalladim. Birakin yaslanmayi yedi yil genclesmis sanki! Saylan, yillarca Avrupa Kozmetik Cerrahlar Dernegi Baskanligi yapti. Genclesmesinin sirrini caktim, ama yine de bir sorayim dedim; "Hayirdir hocam, yedi yil oldu gormeyeli, genclesmissiniz. Nedir bu isin sirri?Sirri, estetigi kendine uygulamasi... Thermage ve botoks... Botoksu bilmeyen kalmadi, thermage ise yeni bir uygulama. Yani cilt altindaki hucreleri isitarak cildini genclestirmekmis sirri Saylan'in... Ama o herseyi estetige baglamiyor; "Thermage ve botoks yaptim. Ama 10 kilo da verdim" diyor. Sonucta masallahi var!

Saylan, iktidar sorunu ceken erkeklere yillarca destek vermis bir hekim. Hatta bir Alman TV'sinde canli yayinda penis buyutme operasyonu gerceklestirmis. Sonucu herkes gormus...

Ortaokula giden kizi ertesi gun utanctan okula gidememis ama olsun! Sonuc, dudak ucuklatan cins-
ten; iki kan kalinlasma! Zaten Saylan, "Boyun hic onemi yok" deyip duruyor. Onemli olan en! Aslina bakarsaniz bu isin enini-boyunu birakmak lazimmis. Bir Fransiz deyimiyle acikliyor durumu Saylan: "Tekneyi goturen yelkenin buyuklugu degil, ruzg�rin siddetidir!" Yani mesele iktidar meselesi... Ve bunun icin de ne bir mutluluk cubuguna gerek var, ne de baska bir ameliyata... Viagra bu isi cozuyor. Ustelik bir de mujdesi var Saylan'in. Birkac ay sonra Viagra'nin kremi ABD'de piyasaya cikiyor. Turk erkekleri de hic meraklanmasin, ayni tarihlerde Turkiye'de de olacak... Ustelik haptaki gibi kalp krizi tehlikesi falan yok... Saylan; "Ne cubuk, ne ameliyat... Ne boy, ne pos... 50'sinden sonra her erkek yastiginin altina bir Viagra kremi koysun" diyor. Eger Fransiz deyimi dogruysa; bu yaz bayagi bir ruzg�rli gececek!

Hocam, s�z de mutluluk cubugu takiyor musunuz hastalariniza?
Artik takmiyorum. Cunku problem asagida degil kafada! Hem artik Viagra'nin kremi cikiyor Amerika'da... Cubuga falan gerek yok. Tabii organik bir bozukluk, kaza falan yoksa eger. Viagra agizdan alindiginda kalp krizine sebep olabiliyordu. Artik yan etkisi neredeyse sifir. 50'sinden sonra her erkek yastiginin altinda bulundurmak...

Gercekten bu kadar kurtarici mi
V�agra?
Tabii... Koyuyorsun yastiginin altina kremi, gerektiginde cikarip suruyorsun. Hemen etki ediyor... Bir-iki saat de isini goruyor.

Peki organik bir bozukluk yoksa ameliyat gereksiz dediniz. Ya varsa?
Mesela seker hastaliginin ileriki asamalarinda damarlar tikanabiliyor. O zaman cubuk gerekebilir. Kaza olur, dolasim bozuklugu olur... Ya da size'i ile problemi olanlar oluyor.

Yani...
Buyuklugu... Alman geliyor hakikaten gerekiyor boyle bir sey. Turk geliyor, normal buyuklukte ama daha buyuk istiyor.

Yani Almanlar'inki daha mi ufak?
Yok! Bana gelenler icin soyluyorum. Yani sorunu olmayan Alman bana ugramiyor. Turklerin kafasinda bu is daha farkli. Aslinda bu isin boyla falan al�kasi yok. Doyumla al�kasi var. Kadin organinin bir tek girisinde sinirler var. Dibinde sinir yok. Yoksa kadinlar tampax falan kullandiklarinda hissederlerdi. Hissetmediklerine gore, butun olay giris kisminda ve dudaklarda. Klitoriste... Yani erkekteki buyukluk ekstra bir sey getirmiyor. Tam tersine buyuk organi kadinlar acili buluyor, istemiyor.

BOY DEGIL, EN ONEMLI!
Normali nedir hocam? Bir ara Turk Standarttan Enstitusu santim cinsinden rakam bile vermisti. Sizce bu isin standarti var mi?
Olur mu! Adamina gore degisir. Bazisinin boyu 2 metredir, ona gore de penisi olur. Mesela Japonlar ve Cinliler'in cok ufaktir. Bunlarda irsidir cunku... Biliyorsunuz Japonlar, Turkiye'deki eczanelerde ne kadar kolojen varsa toplayip gittiler. Hepsi penislere sikildi. Bizim yuzde dolgu olarak kullandigimiz maddeleri onlar pipilerini buyutmek icin kullandilar.

Ama siz boy o kadar onemli degil diyorsunuz...
Evet. Fransizlarin bir lafi var. "Gemiyi goturen yelkenin buyuklugu degil, ruzg�rin siddetidir" diyorlar. Sen bir erkege en buyuk yelkeni koysan bile, ruzg�r olmazsa bu is olmuyor. Yani hareket lazim. Hareket olmazsa bu is olmuyor.
Peki cok ruzg�r olup da yelken olmazsa...
Yelken ufak da olsa, buyuk de olsa ruzg�r varsa gemi gider.

Peki siz gercekten de hic penis buyutme ameliyati yapmiyor musunuz?
Tovbeliyim! Artik yapmiyorum. Cunku geliyorlar, ameliyat yapiyorum. "6 hafta seks yok!" diyorum. Ertesi gun kapiya dayaniyorlar. "Olmadi doktor, yapamadin" diye... Bakiyorum, hersey parcalanmis, yerinden oynamis. Cunku erkeklerin en buyuk korkusu iktidar gucunu yitirmek. Bu yuzden daha o gece kapi kapi dolasip deniyorlar.

Hic mi ameliyat yapmiyorsunuz?
Ancak bildigim bir vaka varsa yapiyorum. Siz bilmiyorsunuz, ben Almanya'da televizyona bile ciktim. Canli yayinda ameliyat ettim bir erkegi...

Nasil yani?
Alman televizyonlari cok rahat. Aynen ameliyati gosterdiler. Her seyi gosterdiler. Oncesini, sonrasini... Arkada muzik olarak, 'Bombastik' diye bir parca caliyordu... Seksi! Kizim utanctan ertesi gun okula gidemedi... Yazik...

Model kimdi peki?
Bir Alman'di. Yuzunu gostermedi herhalde...
Vallahi yuzunu de, her seyini de gosterdi.

Naklen yayinda!..
Evet.
Kac santim buyuttunuz peki? Uzunlugu cok fark etmiyor. Kalinligi iki misline cikarttik.

AMELIYATIN YAN ETKILERI
Uzatma ameliyattan da yapmistiniz ama degil mi?
Yaptim. Ama bu ameliyatlar artik cok tartisiliyor. Ben yapmiyorum. Peniste bir bagi kesiyorduk; boylece penis asagi dogru sarkip, 4-5 santim uzayabiliyordu. Bunu bir docent arkadas h�l� yapiyor Gaziantep'te... Ama ben cok onaylamiyorum. Cunku normalde erkeklik organi ereksiyon halinde saga sola oynamaz. Bu bag kesilince saga sola oynamaya basliyor.

Tam ereksiyon olabiliyor mu peki?
Oluyor ama... Penis kemige tutturulmus bir organ. Kemikten bagi kestiginiz zaman saga sola oynuyor ve cinsel iliski sirasinda bir kere disari ciktiktan sonra, yeniden iceri girmesi problem oluyor. Yani kolayca yolu bulamiyor, yalpaliyor. Bu yuzden ben bu ameliyatlar konusunda biraz daha temkinli oldum. Belki yasim icabi. Eski buyuk ameliyatlari yapmiyorum. Ufak ufak ameliyatlarla daha iyi sonuclar elde ediyorum.

Peki su gazete haberindeki gibi mutluluk cubuguyla garaj kapisinin frekansinin karistigi durumlar olabilir mi?
Yok oyle bir sey. Mumkun mu?

PENIS KOKUNDEN KESILDI
Siz zaten Viagra'dan sonra ameliyata luzum yok diyorsunuz...
Evet. Organik bir bozukluk yoksa tabii... Birkac ay once gazetede bir haber vardi. Yugoslavya'da bir adam, af buyrun, cinsel organinin icine kursun kalem sokmus...
Ahh, okudum o haberi. Cinsel iliski sirasinda kalem kirilmis... Adami acile kaldirmislar.
Var boyle seyler. "Viagra'dan haberi yok" diye de baslik atmislar altina. Cubuk da kalem gibi yabanci cisim. Dedigim gibi organik bir bozukluk yoksa, boy pos icin bu tur ameliyatlara kesinlikle gerek yok. Bunlar cok eskilerde kaldi. Organik bir sorun da varsa, once bevliyeciye gitsinler, Viagra kullansinlar... Amerika'da birkac ay icinde cikiyor jeli. Ayni tarihlerde Turkiye'ye de gelir. Artik 50 yasindan sonra her erkegin yastiginin altinda bulunmak bu kremler...

Tabii bu tur ameliyatlarda geri donus yok degil mi?
Evet. Bir yuz germe ameliyatinin geri donusu yok... Bir burun ameliyatinin geri donusu yok... Bir penis buyutme ameliyatinin geri donusu yok...

Uzatmadan sonra dogabilecek problemleri soylemistiniz. Peki ya kalinlastirma ameliyatlarindan sonra problem olmuyor mu?
Oluyor. Penisi kalinlastirmak icin enjekte edilen yag dokusu sertliklere, puturlere neden olabiliyor. Genital bolgenin hijyeni cok zordur. Az da olsa kireclenme ve iltihaplar da goruluyor, ingiltere'de 2 hastanin cinsel organlari iltihaplanma sonucu ameliyatla ampute edildi.

Ampute edilmek ne demek hocam?
Yani kokunden kesildi. Ameliyattan sonra penis kangren olmus cunku. Milyon pound'luk davalar h�l� suruyor.

GIZLILIK ISTEYEN HASTALARINI ALMANYA'DA AMELIYAT EDIYOR
Ziya Saylan, 32 yillik hekim. 20 yildir da estetik cerrahi ile ugrasiyor... 6 ay oncesine kadar tum ameliyatlarini Dusseldorftaki kliniginde yapiyordu. Artik Istanbul Fulya'da da bir estetik cerrahi merkezi var. Ama kesin gizlilik isteyen hastalarini h�l� Dusseldorf'ta ameliyat ediyor.

Isteyene gogus de kuculturuz cizgi cizgi adale de yapariz
Dr. Ziya Saylan'la soylesi yaparken, Koreli bir delikanli girdi klinige... Merak edip niye geldigini sordum. Bir hafta once goguslerini kucultmus. Kontrol icin ugramis. Henuz 19 yasindaymis... Bir yandan 'Bu yasta ne cesaret!' diye dusunurken, diger yandan hocaya sorulari siralamaya basladim tabii...

Size gogusleri buyuk ya da sarkik diye gelen cok erkek var mi boyle?
Olmaz mi! Ozellikle obez ve cok fazla hormonlu gidalarla beslenmis erkekler...

Nasil yani?
Biliyorsunuz yedigimiz bircok urunde hormon var. Erman Toroglu duymasin, tavuklarda kadinlik hormonu var mesela. Bu hormon gogusleri buyutuyor. Ama o kadar kolay ki bu sorunu halletmek.

Peki size gelenler daha cok kac yaslarinda?
Gencler cogunlukta... Onlari once bir on muayeneden geciriyoruz. Cunku bazen testis kanseri de gogusleri buyutebiliyor. Eger sadece obeziteye ya da hormonlara bagli bir buyume varsa gogusteki fazlaligi cikartiyoruz.

Nasil cikartiyorsunuz?
Iki milimetrelik bir kesiyle, oradaki yag ve gogus dokusunu emiyoruz... Ikisini birden cekip cikartiyoruz.

Gogus bir daha buyumuyor mu?
Hayir.

Peki tavuk yenmege devam edilirse...
Hedef doku olmadigi icin buyume olmuyor.

Merak ettim, erkeklerin popolariyla da derdi var mi?
Oyle gelenler de var. Ama ondan cok adale gorunumu istiyorlar. Yani cizgi cizgi gogus adalesi... Yapiyoruz.

Onu nasil yapiyorsunuz?
Ozel bir dikisi var. O dikisle vucuda yatay oluklar yapiyoruz, gercek adale gibi gozukuyor.

Ne kadar suruyor ameliyat?
Yarim saat, 45 dakika... Peki kaca mal oluyor? 2 bin-2 bin 500 dolara.

Gogus kucultme ameliyati kaca?
Erkeklerde 1500 dolar... Kadinlarda ise 3 bin dolardan basliyor; 5-6 bin dolara kadar cikiyor.

Kilis battaniyesi gibi killi adamlar bile geliyor!
Peki hocam, kil tuy isleri icin gelen cok erkek var mi?
Hem de nasil! Ama o is cok kolay. Epilasyonla hallediyoruz. Kas arasi icin geliyorlar... Boyunda batan killar icin geliyorlar... En cok da sirttaki killari aldiriyorlar... Bazisinda gogus kili cok fazla oluyor. Oyle ki, tras olunca boyunda bir cizgi gibi duruyor... Bize Kilis battaniyesi gibi erkekler bile geliyor.

Hocam bu nasil benzetme?
Vallahi boyle hastalar var. Tabii onlarinki uzun is... Killari tek tek seyreltiyoruz. Aylar suruyor...

Bizzat siz mi seyreltiyorsunuz?
Yok canim! Buradaki kizlarimiz ugrasiyor onlarla.

AMAN HA, YAZIN EPILASYON OLMAZ
Normal durumlarda epilasyon ne kadar suruyor?
Buyume safhasina gore, killarin yuzde 25'i bir kerede gidiyor... Digerleri bitene kadar birkac kez tekrarlamak gerekiyor epilasyonu. Yalniz hemen belirteyim, epilasyon yazin yapilmaz. Cunku o sirada cildin gunes gormemesi gerekiyor.

Peki epilasyonun hic yan etkisi yok mu?
Iyi makine ve iyi doktorla hicbir sey olmaz. Ama artik kuaforler, berberler bile epilasyon yapiyor. Kullandiklari aletlerin sogutucu kafasi bile yok, buzla sogutuyorlar...

Sogutucu kafa olmazsa ne olur?
Yanik olur, leke olur... Kalici lekeler olabilir... Aci olabilir... Olmamasi lazim.

Gec bosalma !!!!












Erkegin cinsel etkinlikleri sirasinda hic bosalamamasi veya gec bosalmasi durumuna "Ketlenmis bosalma" ya da "Gec bosalma" diyoruz. Erkek cinsel islev bozukluklari icinde en nadir gorulen bozukluktur. Hicbir zaman bosalma olmuyorsa, aksakligin bedensel bir nedenden kaynaklanma olasiligi cok yuksektir ve bir uroloji uzmani tarafindan incelenmesi gereklidir.

Gec bosalma, cesitli bicimlerde gorulebilir. Sorun genellikle esli cinsel etkinliklerde ortaya cikmakla beraber genclerde masturbasyon sirasinda da gorulebilir. Bedensel gelisimde gecikme soz konusu degildir, cinsel organlarin yapisi ve islevi normaldir. Ergenlik donemine girilmis, ses kalinlasmis, erkek tipi killanma baslamis, uykuda gece bosalmalari olmaktadir. Ergen masturbasyon yapmayi denediginde cok uzun surede bosalir veya hic bosalamaz.

Genellikle bu kisiler alisilmis masturbasyon bicimlerini kullanmazlar, yani ellerini hareket ettirerek, penislerini uyarmazlar. Bazen yalnizca bedenleri ozel bir durumda iken, ornegin yuzustu yatarken, bosalacak kadar uyarilabildiklerini soylerler. Siklikla ellerini kullanmadan surtunme hareketi ile bosalabilirler. Ancak alisilmis sekilde, ellerini kullanarak masturbasyon yaptiklarinda bosalma olusmaz. Genellikle esli cinsel etkinliklere girismekte cekingendirler, eger kiz arkadaslari ile giyinik veya yari giyinik sevismeleri olduysa, bunlarda penis sertlesmis ,ancak bosalma olmamistir. Bu tarz sevismelerde erkegin bosalmasi zaten istenen ve beklenen bir durum olmadigi icin sorun olusturmaz. Bu durumdaki genclerin sorunu, on degerlendirme sonrasinda, uygun masturbasyon tekniklerinin ogretildigi, birkac cinsel tedavi oturumu ile, kisa surede tamamen duzelir.

Gec bosalmanin daha sik gorulen biciminde, erkegin tek basina iken yaptigi masturbasyon sirasinda sorunu yoktur. Baskalarina gore biraz daha uzun surede olsa da, masturbasyon genellikle bosalma ile sonlanir. Burada temel bozukluk, esli cinsel etkinliklerde bosalmanin olmamasi veya cok gec olmasidir.

Bu cinsel islev bozuklugu bircok farkli tipte ortaya cikabilir. Bazilari kadinlarin yaninda, hicbir sekilde bosalamaz, kadinin varliginda masturbasyonla da bosalamaz. Bazilari kadinlarla sevisme sirasinda gec de olsa bosalabilirken, cinsel birlesme sirasinda hicbir zaman bosalamaz.

Bu hafif tipteki gec bosalma durumu, ozellikle cocuk isteyen ciftler icin onemli bir sorun olusturur. Gec bosalmanin daha hafif bir tipinde ise, erkek esli cinsel etkinliklerde, cinsel birlesme sirasinda da bazen veya her zaman bosalabilmekte, fakat bu cok uzun surmektedir. Gec bosalmanin siddetine gore degiserek, 30-90 dakikaya kadar uzayabilen cinsel birlesmeler ise esler icin fiziksel acidan ve zaman olarak sorun yaratabilmektedir. Bu seyrek gorulen sorunun cinsel tedavisi de, diger cinsel islev bozukluklarina gore daha karmasiktir ve daha uzun surer. Bircok cinsel islev bozuklugu, duzenli bir cinsel esi olmayan erkeklerde de basariyla tedavi edilebilir.

Ancak gec bosalma durumunda, sorun cinsel esin varliginda ortaya ciktigi icin, cinsel tedavi icin de duzenli bir cinsel yasamin mumkun oldugu bir es zorunlu olmaktadir. Cinsel tedavinin suresi, gec bosalmanin siddetine gore 4-8 aya kadar uzayabilmektedir.

Seyrek gorulen bir cinsel islev bozuklugu oldugu icin, az sayida tedavi calismasi vardir, tedavi basarisi diger cinsel sorunlar kadar yuksek degildir. Bu nedenle cinsel tedavinin, deneyimli bir uzman tarafindan yurutulmesi gereklidir.

Erkek CInsel Organlarinin Yapisi Ve ISlevI



Distan bakildiginda, erkek cinsel organlari; penis ve er bezlerinden (testisler) ibarettir. Er bezleri, skrotum dedigimiz torba seklinde bir deri ile sarili olarak penisin iki yaninda sallanirlar. Buyukluk ve bicimleri farkli olabilir, biri daha asagida veya daha kucuk olabilir. Er bezleri, erkeklik hormonlarinin ve spermlerin yani erkek ureme hucrelerinin yapildigi yerdir. Her er bezinde uretilen sperm hucreleri, epididim dedigimiz bir demet olusturur, birer sperm kanali (vas deferens) ile prostat bezine gelir, burada sperm hucreleri meni keseleri (vesikula seminalis) ve prostat bezinde uretilen meni denilen yardimci sivilarla karisarak bosalma kanallari ile penise iletilir. Penis, bas, govde ve taban bolumlerinden olusan kemiksiz bir organdir. Disini cevreleyen deri, ince, duyarli ve esnektir. Bu gevsek deri dokusuyla kapli penisin buyuk kismi, sungersi doku ve kan damarlari sebekesinden olusur. Cinsel uyarilma sirasinda, bu damarlarin kanla dolmasi sonucu penis buyur ve sertlesir. Sekilde de goruldugu gibi, penisin icinde uzanan uretra; hem idrar hem de ureme yollarinin bosaltim kanalidir. Bu kanal penis basindan ufak bir delikle disari acilir. Erkek cinsel istek duydugunda, bedensel veya psikolojik bir engel yoksa, duzenli fizyolojik olaylar halinde cinsel yanit olusur. Cinsel uyarilma sirasinda, bedensel degisiklikler olur; kan dolasimi hizlanir, kalp atimi ve kan basinci yukselir, solunum hizlanir, kas gerginligi artar. Cinsel organlarin durusu degisir, penis icindeki damarlar kanla dolar, penis buyur ve sertlesir. Cinsel etkinlik sureci boyunca, cinsel istek azalmasa da, sertlesme zaman zaman azalabilir, kaybolabilir, cinsel uyarilma devam ederse penis yeniden sertlesir. Bu sirada erkek sertlesme kaybindan kaygilanirsa, cinsel istek ve uyarilma devam etmesine ragmen, psikolojik engel nedeniyle sertlesme yeniden olusmayabilir. Her erkek, zaman zaman gecici sertlesme zorluklari yasar. Cogu erkek bundan kaygi duymaz ve herhangi bir sorun olusmaz. Bazi erkeklerde ise, sertlesmenin olup olmamasi, surup surmemesi konusunda kalici bir kaygi olusur, boylece sertlesme bozukluklari gelisir.

Uyarilmanin en yuksek noktasinda orgazm ortaya cikar. Erkek orgazmi, ic ve dis cinsel organlardaki kaslarin ritmik kasilmalari ile olusur, bu sirada penisten spermleri tasiyan meni fiskirir ve buna zevkli duyumlar eslik eder. Orgazmdan sonraki cozulme asamasinda, bedensel islevler ve cinsel organlar, uyarilma oncesi durumlarina donerler. Erkekler bosaldiktan hemen sonra, cinsel ilgilerini kaybederler, cinsel yanit veremeyecekleri fizyolojik bir donem vardir. Bu yanitsiz donemde, cinsel istek duymazlar, cinsel olarak uyarilamazlar, hatta uyarilmak istemezler, penis yeniden sertlesemez. Bu tamamen normal, fizyolojik bir durumdur. Bu yanitsiz donem, birkac dakika veya saatlerce surebilir. Erkekten erkege, ayni erkek icin gunden gune degisiklik gosterebilir. Erkegin yasi ilerledikce, yanit veremeyecegi sure uzayacaktir.

Erkek cinsel islevinin iki temel bolumu vardir: Penisin sertlestigi cinsel uyarilma ve meninin bosaldigi orgazm. Bu iki bolum, sinir sisteminin farkli bolumlerince yonetilir. Bu yuzden de bedensel veya psikolojik nedenlerle bir bolumu ilgilendiren aksakliklar ortaya ciktiginda, diger bolum saglam kalabilir.