23 Nisan 2007 Pazartesi

Nasil Baba Olunur?

Biyolojik olarak nasil anne veya baba olundugunu herkes biliyordur. Bizi leylekler getirdi masali biteli cok oldu.
Iki kisi birbirini sever ve zaman gecer beraber bir omuru bolusmeye karar verirler. Sonuc EVET ile biten bolusume gecilir. Klasik bir toplum anlayisi icinde genel tabirle, evde artik son soz erkegindir. Cunku o bir reistir. Ilerde evin babasidir. Korur, kollar,kanatlarinin altindadir hersey.
Ve.... her evliligin orta paslasmalarinda evliligi pekistiren cocuklar dunyaya gelmelidir. Sahnenin bu kisminda erkek ve disi basrolde olmak uzere, istenerek veya istenmeyerek dunyaya yeni evlatlar gelir. Bilincli baba olan bireylere hicbir sozum yok. Benim asil anlamadigim bilincsizce baba olanlar. Ve sohbet arasinda "Valla nasil oldu bilmiyorum. Kazara oldu iste. Isimiz zor vallahi. Hele bu zamanda kendimize zor bakiyoruz, bu cocuk nasil bakilacak." sozlerini bir erkekten duymak cilgina donduruyor. Git adama de ki" Kardesim madem guvenmiyordun, bu cocuga nasil baba olacaksin. Kendini hazir hissetmiyorsan, karinla konus bilincli yap bu isi. Cocuk maddiyat degil maneviyat. Sen hayata cocuk getirmek icin getiriyorsan yuh! yani." Veya soyle baba ornekleri vardir " Valla bu da tekne kazintisi iste. Allah verdi. Ne yapalim iste kor talih." Hele bu tiplere hicbir sey soylemeyecegim.
Herkesi bilincli baba olmaya cagiriyorum. Hayvanlar da anne, baba oluyor. Ama dogurup birakiyorlar. Hayvanlardan farkimiz biz dusunebiliyoruz.


Hiç yorum yok: