23 Nisan 2007 Pazartesi

Erkeleri Korkutanlar



Erkekler, daha ilkokulda hayatin aci gercegini kesfederler. Istedikleri her sey kadinlarin elindedir ve bu onlari fena halde korkutur.



Kadinlarin keskin hafizalari erkekleri her zaman korkutmustur cunku erkeklerin hafizasi asla boyle calismaz. Bir kadin, yillar once yasadigi bir tartismadaki ufacik bir ayrintiyi, yillar sonra hic beklemediginiz bir anda hatirlayabilir.

Ornegin yedi yil once Sahil Guvenlik dizisini izlerken sevgilisinin kendine donerek "Gogus buyutme ameliyatinin neresi kotu ki?" dedigini yillar boyunca unutmayan bir kadin, bunu yillar sonra bir baska tartismada kullanabilir.

* Kadinlarin ortalama yasam suresi, erkeklerinkinden yaklasik 15 sene daha fazladir. Bu da demek oluyor ki hayatindaki erkek oldukten sonra bir kadin onun esyalarini ele gecirerek inceleyebilir, gunlugunu okuyup dalga gecebilir, hatta arkadaslarina anlatabilir, adamin ozenle biriktirdigi cizgi roman koleksiyonunu cocuklara satabilir.

* Tipik bir calisan kadin, Belcika'nin yillik butcesine denk bir parayi ayakkabi, canta ve bluzlara harcayabilir. Ustelik bir sezon sonra butun aldiklarini elden cikararak yenilerini alacaktir. Kadinlarin alisveris meraki dagciliga benzer; aslinda pratik bir faydasi yoktur, ama heyecan vericidir!

* Erkeklerin gobekleri daha buyuk olabilir ama aslinda kadinlarin istahi erkeklerden cok daha fazla. Ornegin erkekler icin seks kisa surelidir ve hemen arkasindan uykuya ihtiyaclari olur, ama kadinlar icin bunun tam tersi gecerlidir. Iste hayatin diger alanlarinda da bu durum gecerliligini korur! Kadinlar pes pese dort muze gezip, hafif bir ogle yemegi yiyip, butun ogleden sonra cocuklarla ilgilenip, aksam da dans etmeye enerji bulabilirler. Fakat bunlarin yarisini yapan bir erkek, aksama olmus olur!

* Belki de yuzyillardir bastirilmis olmanin acisiyla direksiyon basina gectikleri zaman kadinlar gercekten cilgin gibi araba kullaniyorlar. Bir elinde cep telefonu, digerinde diyet kola varken dizleriyle araba suren kadinlar erkekleri gercekten korkutuyor.

* Kadinlar icin ne anlatmak istedigini dogrudan soylemek, alisverise gidip de eli bos donmekten cok daha zordur. Ornegin "Bir sey duydun mu?" dediklerinde asil soylemek istedikleri sudur: "Ayaga kalk, disari cik ve orada baltali bir katil olup olmadigini kontrol et!" Tabii ki bu ornekleri artirmak mumun. "Aciktin mi?" dediklerinde, bilin ki kendisi cok acikmistir ve yiyecek bir seyler almaniz icin disari cikaminizi istiyordur.

* Erkekler, daha ilkokulda hayatin aci gercegini kesfederler. Istedikleri her sey kadinlarin elindedir: Seks, anne, belki de sinemaya gidebilecek bir arkadas, yonunuzu kaybettiginizde size destek olabilecek bir kisi... Ancak tum bunlara karsilik olarak kadinlar da erkeklerden tek bir sey ister: Neslin devamini saglamak! Erkekler icin bu yegane istek yeterince korkutucudur, cunku cok ciddi bir karari ve omur boyu baglanmayi gerektirir.

* Erkekler, gecmisleriyle ilgili cok fazla bilgi vermekten hoslanmazlar, ama kadinlar yataga gitmeden once mutlaka bilgi edinmeye calisirlar. Ayrica kadinlarin ogrenmek istedigi seyler erkekler icin ozeldir, bu yuzden anlatmak istemezler.

* Erkeklerin cocuksu, kaba saba, basit isteklerin esiri olduklari gercegi, onlari zaten rahatsiz eder. Fakat bundan da korkuncu, karsilarindaki kadini gercekten neyin mutlu edecegini bilememektir. Dogum gununde ona ne almali? Dogru zamanda dogru sozleri nasil soylemeli ki karsidaki kadinin yuzu gulsun? Bunlari kesfedebilmek icin bir erkegin omrunu vermesi gerekebilir.

Hiç yorum yok: