23 Nisan 2007 Pazartesi

EVLENMEK UZERE OLAN ERKEK psikolojisi

hassas bir psikoloji, sinir dolu bunye, ici icine sigmamak egilimli obsesif bir davrani$ bozuklugu.
belirtileri ve sebep olan durumlar $oyledir:
* aile kelimesinden hazzetmemek.
* mustakbel e$ ailesine kar$i hirgur cikarmamak icin icine atmak ama icin dolmasi ve atacak yer kalmamak. (ne dedim ben)
* eski bekar evine ic gecirerek bakmak.
* etejer, zigon, komidin gibi kelimeleri ogrenmek istememeye ragmen ogrenmek hatta fiyatlarini bile bilmek, bilmekten tiksinmek.
* paralarin suyunu cekmesinden mutevellit hicran olmak, vcd, dvd neyim alamamak.
* porno vcd ar$ivine goz diken arkada$lar ile kahramanca bogu$mak.
* her gun gidilen durumcuye son kereler gitmek, kadinlarin durum yapamiyor olmasina kahrolmak. hatta kizmak, sinirlenmek, "- ogrensene lan..." demek.
* "- evlenince red alert oynayamayacak miyim?..." diye tirsmak, "- $iddet duygusunu nerede tatmin edicem ben?!" diye hayiflanmak, du$unmek, ka$inmak.
* sozlukte tani$madigim arkada$lardan bile daha az ortak yanim bulunan (bkz: sozluk ailesi) insanlar icin dugun denen zibidilik gecesi payla$ilmak uzere $iddet icerikli hayaller kurmak.
* evlenince oturulacak tamamen sahip olunan evde kendini misafir gibi hissetmek, ali$amamak, "- sikerim ben arkada$a gidiom kalmaa..." demek gecenin bi vakti.
* ya$lanma psikolojisine iyiden iyiye girmek, evli barkli adam olma kimligini yadsimak, bedene bunyeye giydirememek, giydirilse bile yaki$tiramamak.
* genclikten kalan conan koleksiyonunu sevgilinin istememesi durumunda direk kavga cikarmak, sevgiliye "- ya ben ya conanlarin..." dedirtmek, daha da kotusu yaniti "- conanlarim!" demek.
* eve yerle$me esnasinda kaale alinmamak. butun evin fonksiyonellikten uzak gumu$ zerzevat ile doldurulmasini siyanur haplari icerek seyretmek.
* artik cekmeceler ve dolaplar uzerindeki yonetim hakkini yitirmekten dolayi bo$luga du$mek. "- dolaplar icin bu kadar parayi ben icine istedigimi istedigim $ekilde koyamamak icin mi verdim?!" diye du$unmek.
evlenmek uzere olan erkekte asagidaki durumlar gozlenebilir.

- gelenek, gorenek, tore vb. butun sosyal kurumlardan alabildigine nefret etmek.
- ailelere ve ese dosta yonelik "ulan su dugun, nikah isi bi bitsin kralinizi tanimiycam" hissi.
- cicekci, fotografci vb esnafa (yenen kaziklarin haddi hesabi olmamasindan mutevellit) ucan kafayla girisme istegi.
- "ben kendime mi evleniyorum, ese dosta sekil olsun diye mi?" sorusunun kafada gunlerce yankilanmasi.
- birkac gun sonra evlenecek olma fikrini benimseyememek.
(sall, 24.09.2003 09:31)#3373255 !?

..huzurlu bir ortam, guzel yemekler, kaliteli bir hayat, eh uzun da bir iliski, gittigi yer de belli, dogru olani yapiyorum..
..ne acelem var mina koiim, yas 26, daha yasayacak cok sey var, para kazanmaya da yeni basladik o kadar ogrenci ogrenci surttukten sonra..
..evlenmek icin daha ideal birini bulamam,simdi evlenmezsem bi daha da evlenmem herhalde, insanin ruh hali degisiyor yillar icinde, 30 larima geldigimde cok pisman olurum, bi daha da boyle bi hava yakalayamam..
..peki ya duygusal tatmin, duzenli bir hayat icin deger mi hayat enerjisini yok etmeye, bi kere geliyoruz su dunyaya, acaba sadece cinsel mi bu hissettigim, once oyle dusunmustum, hallolur bikac mevzuyla demistim ama.. ya asik olmak, kur yapmak, bir iliskinin basindaki tum yasananlar, hic olmayacaksa bir daha..
..cocuklar, kol kanat gerdigin "senin" ailen, her zaman iste evlenecegim insan diye dusundugun, ugruna olecegin sevgilin..
..evlenecek durumda olmasak ayrilirdik herhalde, o zaman, neyi kasiyorum..
..sevgim sefkate felan mi donusuyor acaba, onu daha mi cok dusunuyorum yoksa karar verirken, hem ihtiyaci yok, hem de salakca bi dusunce bu..
..hic istemezdim boyle dusunmeyi bu donemde, evlenirken hic soru isareti kalmamali derdim hep, su halime bak..
..gecici bisey mi yasadigim, yoksa olmayacak birseyi mi zorluyorum..

Hiç yorum yok: