23 Nisan 2007 Pazartesi

Erkeginiz bir centilmen mi?



Eger bir erkekten hoslaniyor ya da biriyle beraberseniz size tavsiyemiz o erkegin size uygun olup olmadigini gec olmadan anlamanizdir. Bunu anlamak icin de herketlerini incelemeli ve birlikte oldugunuz erkegin ne kadar nazik olduguna karar vermelisiniz.

Centilmen bir erkek bir bayan odaya girdigi zaman ayaga kalkar. Zaten bu kural odaya yasli biri geldigi zaman da gecerlidir. Bunu tum erkeklerin bilmesi gerekir.

Birlikte oldugunuz erkek kapinizi acmayi bilmelidir. Bu onemli bir nezaket kuralidir. Kapiyi acmali ve biraz yana cekilip, gecmenizi beklemelidir. Siz ona nazikce tesekkur ederken o da size �rica ederim� diyebilmelidir.

Bir erkek onceligi bayanlara vermeyi bilmelidir. Eger bir yere girerken sizden once kapidan iceri giriyorsa o iceri girdikten sonra arkanizi donun ve kacmaya baslayin. Cunku boyle bir erkegin nezakettten haberi yoktur.

Ona bir otobuste rastladiniz. O oturuyor, siz ayaktaniz bu durumda normal olan davranis ayaga kalkip size yer vermesidir, yanlis olan ise oturdugu yerden size bakarak sohbet etmesidir.

Usudugunuz zaman size ustundekini vermeyi bilmelidir. Sizin arkaniza gecmeli kazagini ya da montunu ustunuze tutmalidir. Siz hayir deseniz bile israrci davranmalidir.

Eski moda bir kibarlik olmasina ragmen yemege ciktiginiz bir erkegin sizden once siparis vermesini hos karsilamamalisiniz. Cunku bu yanlis bir davranistir.

Bir erkek sizi bir yere davet ettiyse gideceginiz yerde de hesabi odemelidir. Bu nezaket kurallarindandir. Ozellikle de ilk bulusmada elini cebini atmiyorsa bu onun ne kadar cimri oldugunu kanitlamis olur. Bu durumda bir daha onunla gorusmemeniz tavsiye edilir.

Sandalye olayini da unutmamak gerekir. Bir erkek bir bayanin sandalyesini otururken mutlaka cekmelidir. Tabii siz oturmadan cekme gibi bir ihtimali dusunup, dikkatli davranmak gerekir. Zira size kotu bir saka yapmak da isteyebilir, oyle degil mi? Bu riski ortadan kaldirmak icin onunla yemege gitme asamasina gelmeden ne kadar centilmen oldugunu anlamaya calismaniz cok daha iyi olacaktir.

Hiç yorum yok: