21 Nisan 2007 Cumartesi

Mesane Hassas Idrar KesesI.....

irritabl mesane hassas idrar kesesi - editor: draligus

Sik sik aniden gelen ve bazen tuvalete yetisemeyecek kadar sikistiran, idrara cikma ihtiyaci hissediliyorsa, nedeni mesane hassasiyeti irritabl mesane; zaman zaman kasilmalari kontrol edilemeyen mesane olabilir. Bazen durumun sorumlusu bir enfeksiyondur. Ama genellikle mesane kronik olarak iltihaplanmis gibi bir gorunum yerse de neden belirsizdir. Bu rahatsizlik bezdirici olsa da tehlikeli degildir. Mesane iltihabindan farkli olarak dusunulmelidir.
Belirtiler


- Ani ve bazen kontrol edilemeyen idrara cikma ihtiyaci;

- Geceleri sik sik idrara cikma ihtiyaci.

Teshis

Doktor laboratuvarda incelemek uzere idrar ornegi alir. Idrar yaparken ozel bir rontgen filmi alinabilir (Bir bosaltma sistogrami). Ucu isikli ince bir boruyu uretra yoluyla mesaneye sokarak sistoskopi yapmak da bir baska olasiliktir.

ilac Tedavisi

Enfeksiyonlari tedavi etmek icin antibiyotikler kullanilir.

Imipramin veya kalsiyum kanal blokerleri mesanenin kasilmasini saglayan kaslari gevsetip rahatlatabilir. Baska ilaclar da kasilmalari kontrol eden sinirlerin aktivitesini yavaslatabilir.
Mesane hassasiyeti (irritabl mesane) enfeksiyona bagli degilse, cogunlukla mesane kaslarinin egzersizi ve guclendirilmesiyle cozumlenebilir. Idrar yaparken, idrari mumkun oldugu kadar uzun bir sure tutmaya calismak buna bir ornektir

Idrarda Kan GelIre Sayet!!!!

idrarda kan gelmesi kanli idrar - editor: draligus

Kanli idrarin rengi icerdigi kan miktarina gore acik pembeden koyu kirmizi ya kadar degisir. Kanli idrar bulaniktir; cam bir kap icinde bir sure hekletilirse ustte gorece duru, altta ise kanli cokelti nedeniyle daha koyu renkli ve hulanik iki bolume ayrilir. Idrarda kan belirtisi bosaltim sisteminin herhangi bir yerinden kaynaklanabilir. Bobrek taslari, veremi, kotu huylu tumorleri ya da enfarktusu, akut glomerulonefrit, idrar borusu taslari, idrar kesesi tum orleri, veremi, taslari ya da basit bir idrar kesesi iltihabi ya da siyek (uretra) taslari ve iltihabi buna yol acabilir. Idrarda kan her zaman gozle gorulmeyebilir. Idrarin rengini degistirmeyecek kadar azsa ancak kimyasal deneylerle ya da idrar cokeltisinin mikroskopla incelenmesiyle saptanabilir.


Idrarda kan bulunmasmin en onemli nedenleri;
- Bobrek havuzu papillomu
- Idrar borusu tumoru
- Idrarkesesi divertikulu
- Prostat
- Yirtilma
- Darlik
- Papillom
- Tas

Idrarda kan cogu kez gozle gorulebilen bir belirti oldugundan,idrarda kanamanin kaynaklandigi bolgeyi de saptamak olasidir. Bunun icin Guyon deneyi denen yonteme basvurulur. Hasta uc ayri kadehe idrar yapar ve kadehlerdeki renk degisiklikleri degerlendirilir. Kanama siyekten (uretra) kaynaklani yorsa idrarda kana bagli renk degisimi ilk kadehte ortaya cikar; buna ilk idrarda kan ya da ilk hematuri denir. Obur kadeh lerde ise berrak sari, normal idrar rengi gorulur. Kan idrar kesesinden kaynaklaniyorsa kirmizi renk son kadehte ortaya cikar. Cunku kan idrar kesesinin dibinde toplanmistir ve isemenin sonunda kesenin kasiln'iasiyla disari atilir. Buna son idrarda kan ya da son hematuri denir. Eger kanama bobrek ya da idrar borusu bolgesinde ise kan idrara butunuyle karismis olarak gelir ve her uc kadeh de kirmizi renkte gorulur; buna da butun idrarda kan ya da tam hematuri denir.

Ilk hematuri
Siyek (uretra) kokenli nedenler (tas, iltihap)

Son hematuri:
o idrar kesesi kokenli nedenler (tumor, idrar kesesi veremi, tas, iltihap)

Tam hematuri:
o bobrek kokenli nedenler (tas. bobrek veremi, kotu huylu tumor, akut glomerulonefrit, bobrek enfarktu
o idrar borusu kokenli nedenler (tas)

Hemoglobinuri idrarda hemoglobin bulunmasidir. Akut ve yaygin bir hemolizin (alyuvar parcalanmasi) ardindan gorulur. Normal kosullarda hemoglobin vucudun savunma mekanizmasini olusturan retikuloendotelyal sistemde parcalanir. Eger alyuvarlar damar icinde parcalanirsa onemli miktarda serbest hemoglobin plazmaya gecer. Ama boyle bir durumda bile iki mekanizmanin etkisiyle idrarda hemoglobin bulunmayabilir. Bu mekanizmalar hemoglobini bilirubine indirgeyen retikuioendotelyal sistem ve hemoglobini suzen bobregin olusturdugu esiktir. Bobrek esigi cok yuksektir ve kandaki serbest hemoglohin duzeyi 100 ml'de 150-200 mg'ye erismeden idrara hemoglobin gecmesini engeller. Henioglo binin idrara gecebilmesi icin kandaki duzeyinin cok kisa surede yuksek bir degere ulasmasi gerekir. Bu durumda retikuloendotelyal sistemin yeterince hizla bilirubine donusturemedigi hemoglobin bobrek esigini de asarak idrarla atilir. Hemoglobinuride idrarin rengi morumsu kirmizidan kizil kahverengiye kadar degisebilir. Renk iki pigniente baglidir: Oksihemoglobin ve methemoglobin. Oksihemoglobinin rengi parlak kirmizi, methemoglobininki kahverengidir. Idrarin rengi de bu iki pigmentin goreli yogunluguna bagli olarak degisir. Bazen hemoglobinuri hematuriyle, yani idrarda alyuvarlar bulunmasi yla kari stirilir. Oysa hemoglobinurinin ayirt edici bircok ozelligi vardir. Ornegin idrar bu/anik degil, berraktir. Ayrica cokelti incelendiginde idrarda hic alyuvara rastlanmaz.

Idrar Yolu EnfeksIyonu!!

idrar yolu enfeksiyonu - editor: draligus

Normalde idrarda bakteri bulunmaz. Bakteri cogunlukla makat bolgesinden gelir ve idrar yolundan mesaneye gecer. Buradan yukariya ilerleyerek bobrekleri tutabilir. Bir kisim mikroorganizma ise cinsel temasla ese gecer. Idrarin yikayici etkisi ve kisinin bagisiklik duzeyi enfeksiyondan koruyucu etki yapar. Bunlar yetersiz kalirsa enfeksiyon yerlesir.

BELIRTILERI NELERDIR ?
Sik idrara cikma, yanma, acil idrar istegi en sik gorulen belirtilerdir. Gobek altinda agrilar olur. Idrar bulanik ve bazen kanli olabilir.

Tani nasil konur ?
Urolog muayeneden sonra idrar tetkiki yapar. Gerekirse idrar kultur ve ilac duyarlik testi ister. Tekrarlayan enfeksiyonlarda idrar sistemi ultrasonografi ve rontgen tetkikleri ile arastirilir. Idrar kesesinin ici aletle incelenir (Sistoskopi).

Nasil Tedavi Edilir ?
Uygun antibiyotikler verilir. Cinsel iliski ile gecen enfeksiyonlarda esler birlikte tedavi edilir. Hazirlayici sebep varsa ortadan kaldirilir.

Idrar KaCirma........

idrar inkontinansi kacirma - editor: draligus

Idrar inkontinansinin (idrar akisini kontrol edememe durumu) fazla ya da az aktif bir mesane, fiziksel tikanma, enfeksiyonlar ya da kafein ve bazi ilaclarin yan etkileri gibi bircok nedeni vardir. Kanser, diyabet, inme, Parkinson haslaligi ya da multipl skleroz gibi daha agir hastaliklar da inkontinansa neden olabilir. Bu durum erkeklerde, genisleyen prostatin ya da prostata iliskin diger sorunlarin gostergesi olabilir. Herhangi bir inkontinans sorunu soz konusuysa, daha onemli bir durumun belirtisi olabileceginden, en kisa zamanda doktorunuza basvurun. Doktorunuzun yardimiyla inkontinansin nedenini ve uygun tedavi secenegini bulabilirsiniz.

Idrar inkontinansi yaslandikca daha da sik gorulen yaygin bir durumdur. Gercekten de 65 ve daha ileri yastaki 10 kisiden en az birinde idrar inkontinansi gorulur.

Bircok kisi bu konuda gereksiz bicimde sessiz kalir. Doktora danismaya ve istedigi gibi gereken yardimi almaya utanir.
Bazi kisiler bu durumun yaslanmanin kacinilmaz sonucu oldugunu ve olasi nedenlerinin ve tedavi seceneklerinin bulunmasi yerine sonuclarin ele alinacagini dusunur. Oysa, enfeksiyonu kontrol altina almak icin antibiyotik kullanmak ya da idrar akisini kontrol eden kaslari guclendirecek egzersizleri ogrenmek gibi basit tedaviler soz konusu olabilir.

JAMA'da yer alan bir makalede, kas kontrolu ve rahatlama tekniklerinin yani sira egzersiz teknikleri de ogretilen kadinlarda acil idrar yapma gereksinimi seklindeki inkontinansin (Idrar Inkontinansinin Tipleri'ne bkz.) basarili bicimde tedavi edildigi bildiriliyor. Arastirmacilar, kadinlarin egzersizle guclendirilecek kasi tanimalarina yardimci olmak icin biofeedback'ten yararlandilar. Calismada bu grup, inkontinans tedavisinde yaygin olarak kullanilan bir ilacin verildigi diger bir grup kadinla karsilastirildi. Biofeedback yardimiyla edinilen yeni becerilerin ilac tedavisinden daha etkili oldugu saptandi (tedavi edilmeyenlerle karsilastirildiginda inkontinans ataklanni %81 azaltti). Hem biofeedback hem de ilac tedavisi, hic tedavi uygulanmamasi durumundan daha etkiliydi. Bu calisma inkontinansta tedavinin onemini gosterdi.

IDRAR INKONTINANSININ TIPLERI:
Ayni kiside birden fazla tipte inkontinans bulunabilir.

Stres inkontinansi: Oksurme, hapsirma, gulme, agir kaldirma ya da hizli hareket etme sonucunda mesanede olusan basincin neden oldugu inkontinans.

Acil idrar yapma gereksinimi: kisinin idrar yapma gereksiniminin farkinda olmasi, ancak kontrol edemeyerek acil olarak tuvalete gitmek zorunda kalmasi.

Tasma inkontinansi: mesane tamamen dolu oldugunda (idrari normal sekilde yapamama ya da bazi engeller nedeniyle) gerceklesir ve az miktarda idrar kacirilir.

TANI:
Idrar inkontinansina tani konmasi kolaydir ve nedene bagli olarak cogunlukla tedavi edilebilir. Hasta ve ailesinin doktora karsi acik ve durust davranmasi onemlidir. Idrar yapma aliskanliginiza ve inkontinansin ne zaman gerceklestigine iliskin kayit tutmak yardimci olabilir. Bu kayitlar, inkontinansta hangi maddelerin ve durumlarin rol oynadigini ogrenmenize yardim edecektir. Inkontinansin hangi siklikta oldugunu, ondan onceki aktivitenizi (or. hizla ayaga kalkmak, gulmek, egzersiz yapmak), sizinti miktarini (cok az ya da bir anda cok fazla) ve eger varsa, herhangi bir uyarici belirtiyi, sizi gece uyandirip uyandirmadigini ya da belirli bir icecek, besin maddesi ya da ilacin alinmasindan sonra gorulup gorulmedigini kaydedin.

TEDAVI:
Etkili tedavinin secimi, idrar inkontinansinin nedeninin tanimlanmasina baglidir. Degerlendirme icin en kisa zamanda doktora basvurmak cok onemlidir.

Erkeklerde Dogum KontrolU!!!!!

Erkeklerin dogum kontrol yontemleri - editor: draligus

Erkekler icin etkili ve surekli bir dogum kontrol yontemi
VAZEKTOMI (Kanallarin Baglanmasi)

Spermler Testislerde uretilir.Her iki testiste olgunlasan spermler epydidimler ve vas deferens denilen kanallarla mesanenin arkasindaki seminal kabarciklara ve prostata giderler.Seminal kabarciklar ve prostat bezi tarafindan olusturulan semen sivisiyla karisarak uretra yolu ile penisten atilirlar.

Iste vazektomi denilen cerrahi islemle spermi tasiyan vas deferens adli kanallar cift tarafli olarak kismen cikarilir ve uclari baglanir.Boylece testislerde uretilen spermlerin semen sivisi ile karismasi onlenir ve gebelik olusmaz.

Lokal anestezi ile scrotumlarda kucuk birer kesi acilarak vas deferensler bulunur, kesilerek baglanir.Agri ve kanama olmaz. Cok kisa sureli, kolay ve ucuz bir islemdir. Islem sonrasi hasta hemen evine gonderilir. 1-2 gun agir aktiviteler yapmamasi onerilir.
Vazektomi sonrasinda erkegin cinsel hayatini etkileyecek hicbir degisiklik olmaz.Ereksiyon, orgazm ve bosalma eskisi gibi devam eder.
Vazektomi sonrasinda geriye donusum operasyonlari yapilabilirsede bunlarin basari sanslari % 100 degildir.( Vazektomi uzerinden 3 yildan az zaman gectiyse gebelik orani yaklasik %85, 3-8 yil gectiyse %55, 9-14 yil gectiyse %45, 15 yildan fazla sure gectiyse yaklasik %33 tur)Bu yuzden vazektomiye karar vermeden once her iki esinde iyice dusunmesi gerekir.Genellikle 30 yasin uzerindeki, dengeli kari-koca iliskisi olan, 2 veya daha fazla cocuklu ve birdaha kesinlikle cocuk istemeyen ailelerde tercih edilir.

Vazektomiden sonra 12 haftaya kadar seminal kabarciklarda sperm bulunabilir.Bu nedenle bu sure icinde diger yontemlerle korunmaya devam edilmelidir. Korunmasiz olarak cinsel iliskiye ancak yapilan 2 sperm testinde sperm gorulmezse izin verilir

Seks'de ErkeklerIn Yalanlari 2bOlUm...

Bir erkekle yataga gireceksiniz diyelim. Ve bu ilk kez olacak. Bu erkek, kocaniz ya da sevgiliniz olabilir. Peki, o yatakta nasil biri haline gelecek? Kurt mu olacak, yoksa kuzu mu? "Aman, sapik mapik olmasin" derken o an geliverir. Fakat akla kara ortaya cikmaz. Yalanlar soylenir ama kimse cakozlamaz. Iste size bir kac ornek olay.




VAKA 1

Hepsi icin soz konusu degil ama erkeklerin bir kismi yatakta butun hunerlerini sergileyen kadindan hoslandiklarini soyleseler de, siz bunu pratige gecirdiginizde kasafindaki balonda soyle bir cumle belirebilir. "Bu kadin fahise mi!"

Soru: Seni mutlu edebildim mi sevgilim?

Yanit: Harikaydin hayatim.

Ic ses: Suna bak, bu kadar numarayi kimbilir nereden ogrendi.

Gercek: Erkekler cifte standartlidir. Bir yandan seksi deneyimli bir kadinla yasamak ister, ama kafasindaki "nereden ogrenmis?" seklindeki balonlara da engel olamaz. Sirf bu yuzden bazilari evlenecegi kadinin deneyimsiz olmasini ister. Ama "tecrubeli kadinlar" hakkindaki dusuncelerini de ona hicbir zaman iletmez.

SEKS'DE Erkeklerin Yalanlari.......

Yatak odasini bir "arenaya" benzetirsek, "skor" hesaplarina da sasirmamamiz gerekiyor. Bu arenada, bir takim stratejilere de goz yumacagiz oyle degil mi???

Amac skoru yukseltmek olunca... Skor falan bir yana, erkekler yatak odasina hangi yalanlari soyluyor? Bunu kadinlar merak ediyor haliyle. Dolayisiyla da, kadinlar, yatakta "vucut dili"ne cok onem veriyorlar. O yuzden erkekler ne soylerse soylesin, vucut diliyle soylemlerini tutturamazlarsa bu yalanlar ortaya cikiyor, ona gore! Bakalim erkekler, yatakta ne tur yalanlar soyluyorlarmis?

Bir erkekle yataga gireceksiniz diyelim. Ve bu ilk kez olacak. Bu erkek, kocaniz ya da sevgiliniz olabilir. Peki, o yatakta nasil biri haline gelecek? Kurt mu olacak, yoksa kuzu mu? "Aman, sapik mapik olmasin" derken o an geliverir. Fakat akla kara ortaya cikmaz. Yalanlar soylenir ama kimse cakozlamaz. Isterseniz bu yalanlara gecmeden once, "deneyimlerin suzgecini" eleyelim ve bunun sonucunda ortaya cikan bazi gerceklerin altini cizelim. (Elbette, bunlar sadece bir fikir. Dogru ya da yanlis olup olmadigina siz karar verirsiniz. Eger katilmiyorsaniz da bize yazarsiniz, birlikte tartisiriz.)



Testisler buyudukce beyin kuculuyor

ABD�de erkek yarasalar uzerinde yapilan bir arastirma, bu hayvanlarin testisleri buyudukce, beyinlerinin kuculdugunu ortaya cikardi.
New York eyaletindeki Syracuse Universitesi�nde yapilan ve 334 yarasa turunun incelendigi arastirmada, bazi turlerde erkek yarasalarin surekli daha fazla disiyle cinsel iliskide bulunmayi surdurebilmek icin ureme organlarinin da normalden daha fazla buyudugu, buna karsilik beyinsel becerilerinin dusuk oldugu belirlendi
Bazi erkeklerin cinsel organlarinin vucut agirliklarinin yuzde 10�a kadar ulastigini belirten bilimadamlari, bunun maymunlarda yuzde 1�den az olduguna dikkat cekiyorlar.

Arastirmalarini bilimsel dergilerde yayimlayan bilimadamlari, goreli olarak buyuk beyni gelistirme ve muhafaza etmenin zor oldugunu belirtirken, buna karsilik beyin buyuklugundeki degisikliklere diger organlardaki degisikligin yol acabilecegini kaydediyorlar.

Bilimadamlari, �cok fazla esle birlikte olan erkek yarasa turlerinde, goreceli olarak daha kucuk beyin bulundugunu� ifade ediyorlar.

Sertlesme sorunu bir isaret olabilir

Genc erkeklerde ortaya cikan cinsel islev bozuklugu, kalp damar hastaliklariyla diyabet hastaliginin habercisi...
Kopenhag�da yapilan 8. Avrupa Cinsel Saglik Kongresi�nde uzmanlar erkekleri uyardi: Genc yasta boyle bir sorunla karsilasirsaniz doktora basvurun ve kardiyolojik kontrolden gecin...


Cinsel islev bozuklugu, dunyadaki 152 milyon erkegin sorunu. Ancak sayi yuksek de olsa tabular nedeniyle hekime basvurma orani cok dusuk. Dunyada sorunu olan her 10 erkekten 2�si, Turkiye�de ise biri hekime basvuruyor.

Kopenhag�da duzenlenen Avrupa Cinsel Saglik Kongresi�nde Bayer�in baslattigi �Derdini Paylas� kampanya toplantisinda da bilim adamlari hekime basvurmanin onemine dikkat cekti.

Dunya Erkek Sagligi Bir. Bsk. Prof Dr. Siegfried Meryn, �arastirmalara gore genc kalp damar ve diyabet hastalarinin yuzde 40�inda hastalik olusmadan 4-5 yil once sertlesme guclugu sorunu goruluyor. ABD�de artik bir erkek hastaneye sertlesme guclugu nedeniyle basvurursa kardiyolojik kontrol zorunlu tutuluyor. Aksi halde hastanin dava acma hakki bile var� dedi.

Erkeklerdeki cinsel islev bozuklugu tedavisinde sildenafil, vardanafil, tadafil etken maddeli uc ilac kullaniliyor. Hekim kontrolu disinda ilac kullanilmasi ise saglik acisindan onerilmiyor.

Cinsel islev sorunu olan erkekleri hekime basvurmalari icin tesvik etmeyi hedefleyen �Derdini Paylas� kampanyasinin bu yilki sozcusu olarak model ve oyuncu Jerry Hall secildi.

Erkek kisirliginda tedavi yontemleri

Ulusal Ureme Tibbi ve Tup Bebek Cemiyeti Baskani Prof. Dr. Hakan Yarali, erkek kisirlik olgularinda spermin uretim ve olgunlasma bozukluklarinin en cok rastlanilan sorun oldugunu dile getirdi.
ANKARA - Hacettepe Universitesi Kadin Hastaliklari Ana Bilim Dali Ogretim Uyesi Prof. Dr. Hakan Yarali, kisirlik anlamina gelen �infertilite�nin, bir yil sureyle korunmaksizin duzenli iliskide bulunulmasina ragmen gebe kalinamamasi oldugunu soyledi.







Kisirlik problemi ile basvuran ciftlerde, bunun nedenini aciklamaya yonelik bazi tetkikler yapildigini anlatan Prof. Dr. Hakan Yarali, erkegin sperminin analiz edildigini, kadinin ise rahim ve tuplerin gecirgenligini degerlendirmek amaciyla rahim filminin cekildigini belirtti.

Son 25 yilda kisirlik tedavisinde onemli gelismeler meydana geldigini anlatan Yarali, bu sure zarfinda hastalarin yardimci ureme tekniklerine ulasiminda kolayliklar yasandigini soyledi.

1990�larin basindaki gelismelerin uzmanlari daha cok siddetli erkek kisirligina ve agir sperm sorunu olan ciftlere yonelttigini bildiren Yarali, �Erkek kisirlik olgularinda spermin uretim ve olgunlasma bozukluklari en cok rastlanilan sorundur. Uretim bozuklugu,sperm sayisi ile ilgili olabilecegi gibi kadin yumurtasinin dollenmesini engelleyen sperm hareketlerinin zayifligi veya sperm sekillerinin anormalligi ile de ilgili olabilir� diye konustu.

Erkek kisirligi ile ilgili tedavilerdeki gelismelerin, yardimli dollenme veya mikroenjeksiyon tekniklerini ortaya cikardigini kaydedenYarali, 1992 yilinda ortaya cikan �intrasitoplazmik sperm enjeksiyonu� adi verilen yontemle arzulanan basari seviyelerine daha da yaklasildigini belirtti.

Yarali, bu teknikte, kadindan elde edilen bir yumurtaya esinden elde edilen bir adet spermin enjekte edildigini, dolayisiyla bir adet spermin bile ciftin cocuk sahibi olabilmesi icin yeterli olabildigini bildirdi.

Bunun ulkede halen en yaygin olarak kullanilan teknik oldugunu belirten Yarali, yontemin sadece sperm sorunu olan ciftlerde degil, yuzde 55�leri bulan gebelik oranlariyla diger kisirlik problemi bulunan ciftlerde de uygulanabildigini anlatti.

Yarali, �Teknik, gunumuzde siddetli erkek kisirliginda alternatifi olmayan bir tedavi yontemi haline gelmistir. Ancak yontemin tarifinden de anlasilacagi gibi basarili bir dolleme icin en azindan bir adet olgun sperm hucresine ihtiyac vardir. Menide hic sperm hucresi bulunmamasi olarak tarif edebilecegimiz �azospermi� durumunda ise cerrahi sperm elde etme yontemleri gundeme gelmektedir� diye konustu.

Bu yontemler arasinda da en cok �TESE� adi verilen teknigin kullanildigini bildiren Yarali, bu teknikte testislerden acik cerrahi yontemlerle biyopsiler alindigini, bu biyopsilerin mikroskop altinda incelenerek olgun sperm elde edilmeye calisildigini soyledi.

Yarali, bu hastalardan sperm elde edilmesi halinde, daha once sozunu ettigi enjeksiyon yontemi uygulanarak yuzde 55�lere ulasan gebelik oranlarina ulasildigini belirtti.

Erkaklerle IlgIlI OnemlI BIlgIler!!!

Epididim iltihaplanmasi epididimit iltihabi hastalik
Epididim testisler uzerinde yer alan ve testislerde yapilan spermin olgunlasmasi, depolanmasi ve tasinmasinda rol oynayan yapilardir. Erkeklerde skrotum (torbalarin) agrilarinin en fazla nedeni epididim iltihaplanmasi sonucu


Epididimit testis agrisi ve kisirlik
Epididim testisler uzerinde yer alan ve testislerde yapilan spermin olgunlasmasi, depolanmasi ve tasinmasinda rol oynayan yapilardir.
Tanim
Epididim testisler uzerinde yer alan ve testislerde yapilan spermin olgunlasm


Ereksiyon sorunlari empotans sertlesme bozuklugu
Organik hastaliklara bagli sertlesme (ereksiyon) yetersizligi, yeni yontemlerin gelistirilmesiyle eskiye gore daha yuksek oranda tedavi olanagina kavusmustur. Insanin en temel davranislarindan biri olan c


Erkek ve estetik cerrahi liposuction sac nakli penis uzatilmasi
Erkeklerde, gunumuzde saglikli ve genc gorunmeye ozen gostermektedir. Bu gorunumu elde etmede kisinin vucut bakimi ve fiziksel ozellikleri onemlidir. Kozmetik cerrahi bireyin eksik kalan fiziksel ozelliklerini tamamlamada devreye


Erkekler icin dogal urunler bitkiler meyve sebzeler
KUSDILI: Tum salgi bezlerini dengeli bir sekilde calistirir. Erkeklerde de kadinlarda oldugu gibi cinsel iktidarsizligi giderir.

MAYDANOZ: Bedeni yorgunluk ve ruhi bunalimi giderir. Erkeklerde cinsel gucu arttirir.



Erkeklerin dogum kontrol yontemleri
Erkekler icin etkili ve surekli bir dogum kontrol yontemi - VAZEKTOMI (Kanallarin Baglanmasi) :
Spermler Testislerde uretilir.Her iki testiste olgunlasan spermler epydidimler ve vas deferens denilen kanallarla mesan


Erkekte periyodik muayeneler saglikli erkek
saglikli erkeklerde yapilmasi onerilen periyodik saglik muayenelerini ele alacagiz. Yazi yol gosterici olmasi ile hazirlanmistir. Doktorunuz saglik oz ve soy gecmisinize gore bu testlere eklemeler yapabilir.
Yilda bir kez


Erken bosalma saglik seks erkek bosalma
Erken bosalma erkeklerde orgazma ulasma aninda meni sivisinin cok erken ve kontrolsuz bir sekilde bosalmasidir. Erkek seks sagligi ve erken bosalma tedavisi birlikte telafuz edilen kavramlardir. Erken bosalma tarifi


Hidrosel testis torbasinda sivi birikimi
Hidrosel testisleri cevreleyen zarlar icinde sivi birikimi sonucu olusan bir veya iki torbanin sismesidir. Yeni dogmus bebeklerde yaygin olarak gorulur. Anne karninda bebegin olusumu esnasinda karin bolgesinden torbalarina dog


impotans ereksiyon guclugu seksuel disfonksiyon
Erkeklerde erektif guclukler, primer veya sekonder olarak ortaya cikabilir. Primer ereksiyon guclugu (yeterli ereksiyon saglayamama), nadir olarak gorulur ve cinsel performansa iliskin yuksek duzeyde anksieteden kaynaklanir. Tedav


Kendi kendine testis muayenesi kitle agri sislik
Testis kanserleri 15-35 yas erkeklerde ensik gorulen kanser tiplerindendir.Ancak aylik kendi kendine muayene ve semptomlarin degerlendirilmesi ile hastalik erken donemde yakalanabilir ve tedavisi kolay bir asamada mudahale e


Penis agrisi penis sisligi
Sikayet -- Penisiniz agriyor veya sisti -- Nedenleri :
Parafimoz : Sunnet derisi kendi kendine penisin arka tarafina dogru one gelmeyecek sekilde buzuldu ve cok sisti. Bu durum antibiyotikle veya tam ya da kismi sunnetle te


Penis buyutme erkek saglik cinsellik
Erkek seks hayati ve cinsellik tartisildiginda penis buyuklugu, penis kucuklugu, penis buyutme teknikleri gibi kavramlar karsimiza cikar. Dogal penis buyutme yollari var midir? Penis buyutmek nedir ve penis buyutme yontemleri


Penis kanseri kanser sunnet iliskisi
Penis kanseri cok enderdir. Genellikle sunnet olmamis ve sunnet derisinin altindaki bolgeyi temiz tutmayan erkeklerde gorulur. Ilk safhalarda, genellikle penis ucuna yakin agrisiz


Peyronie hastaligi penis egrilmesi
Peyronie hastaligi da denilen (durumu ilk tanimlayan Fransiz doktorun adi verilmistir) penis egrilmesi cogunlukla 40-60 yasindaki erkeklerde gorulur. Penisin icinde, boyunca uzanan ve ereksiyon sirasinda kanla dolan silindir bicim


Priapizm penisin vakitsiz sertlesmesi
Bu cok ender rastlanan durum, bir cins omurilik rahatsizligi, losemi veya uretra iltihaplanmasi sonucunda ortaya cikar. Bu cinsel uyari olmadan meydana gelen, uzanan ve cogunlukla acili bir ereksiyondur (sertlesme).
Priapizm te


Prostat hastaliklari hipertrofisi , kanserleri
Prostat, erkekte idrar kesesinin altinda bulunan kucuk bir salgi bezine verilen isimdir. Sadece erkeklerde bulunur. Gorevi meniyi oluSturan sivinin cogunlugunu salgilamaktir. Gec erkeklerde prostat bir ceviz buyuklugundedir, ancak


Prostat kanseri hormon radyasyon tedavisi
Prostat kanseri erkeklerde en sik tani konulan kanserler arasinda ikinci sirada (deri kanserinden sonra) yer almaktadir. Kanserin yol actigi olum nedenleri arasinda da prostat kanseri ikinci siradadir (akciger kan


Prostat kanserinin belirtileri teshis ve tedavisi
PROSTAT KANSERI NEDIR? Erkek ureme sisteminin onemli bir uyesi olan prostatta gorulen malign (kotu huylu)degisikliklerdir.Erkeklerde en sik gorulen kanser tiplerindendir. Amerika'da her 5 erkekten birinde goru


Prostatit prostat bezi iltihabi , akut , kronik
Prostatit; prostat iltihabina verilen genel isimdir.
Akut Bakteriyel Prostatit






Genellikle prostat absesi ile birlikte bulunur. Gram negatif adi verilen bakteri grubu tarafindan meydana getirilirler. En sik neden olan ba


Testis kanserleri kanser radyoterapi kemoterapi


Testis kanserleri 15-35 yas erkekler arasinda en sik gorulen kanser tiplerinden biridir.Erkeklerde gorulen kanserlerin %1 ini olusturur.Her yil 100.000 kisiden 3 unde testis tumoru saptanir. 20-40 yaslari arasinda ise bu oran 1


Varikosel testis venlerinin varisleri
Varikosel testislerdeki kani bosaltan venlerin(toplardamar) genisleyip varislesmesidir.Toplardamarlarin ic yuzeyinde kan dolasimini duzenleyen kapakciklar islevlerini yitirmistir ve kani bosaltamamaktadir.
Puberte sonrasi e


Varikosel testiste toplar damar genislemesi
Varikosel testis kanini bosaltan toplar damarlarinin genislemesine verilen isimdir.
Eriskin erkeklerin %25 kadarinda varikosel bulunur. Genel olarak varikosel erkeklerde kisirligin en sik sebebi olarak kabul e

Erkekler Ve Duygusallik!!!!!!!!

Kadinlarin cogu yasadiklari erkeklerin hayattan nasil zevk aldigini anlamakta zorluk ceker. Daha fazla duyguya ihtiyaclari yok mudur? Hayatlarinda seks disinda eglenceye arzu duymazlar mi? Aileleriyle, arkadaslariyla daha yakin ilskilerde olmak istemezler mi? Bu tarz sorular kadinlarin zaman zaman erkekler konusunda merak ettikleri hususlardir. Esasinda erkekleri "duygusal deve" olarak dusunmemiz, merak ettigimiz bu konulara cevap bulmamiza yardimci olacaktir. Neden "duygusal deve?" Develer nasil suya uzun zaman ihtiyac duymazlarsa, erkekler de duygusalliga ve yakinliga o derece ihtiyac duymazlar.

Erkeklerin cogunun arzu ettigi yasam tarzi esasinda duygusalligin dengede olmasidir. Bunu demekle birlikle erkeklerin duygulardan nefret ettigini soylemiyoruz. Cogu erkek deprezyondan, mutsuzluktan ve sinirli olmaktan hoslanmaz. Bu tarz duygularin bir an once bitip, o duygu dengesi duzeyde yasamayi devam ettirmesini bekler. Olumsuz duygularda oldugu gibi olumlu duygularda da bu boyledir.

Bu bahsettigimiz husus bazi kadinlar icin de gecerlidir ama genelde kadinlar cesitli duygulari yasamayi severler ve bu duygulari da uzun sure uzerlerinden atamazlar. Bu durumda erkekleri cileden cikarir, ozellikle kadinin duygulari olumsuz dugulardan bir tanesi ise. Kadinin bu durunda olmasi erkegin duygu dengesinde yasamasi tehdit ettigi icin problem ortaya cikabilir.

Erkekler yakinlik ve duygusalliktan uzun sure ayri kalarak rahatca yasayabilirler ama seks icin ayni sey soylenemez. Erkekler masturbasyon yaparak bu ihtiyaclarini giderirler ve buna epey bir sure rahatlikla dayanabilirler. Kadinlar ise, masturbasyon yapmaktan zevk almalarina ragmen, baska bir kisiyle yakinliga ihtiyac duyarlar. Cogu zaman erkeklerin masturbasyon yapma tercihi, masturbasyonun baskalariyla girdikleri iliskilere nazaran "duygu stresinden" yoksun olmasindan kaynaklanmaktadir.

Erkeklerin cogu romantik davranislardan pek fazla etkilenmezler. Onlar icin bunlar ne heyecan verir ne de onemlidirler. Bu konulara egilim gostermelerinin tek sebebi kadinlarin bunlardan hoslandiklarini bilmeleridir. Bu tarz davranislari da tabiki bu yuzden iliskinin en baslarinda gosterirler. Bu donemden sonra en cabuk unuttuklari davranistir.

Butun bunlarin sonucunda erkeklerin duysalliktan yoksun oldugu mu cikiyor? Hayir, sadece erkeklerin duygusalliklarini farkli yasadiklari. Erkeklerin duygu alanlarinin kadinkilerden daha farkli oldugunu, ornegin spor ve araba kullanmak gibi.

Bunlari bilmek kadinlara nasil yardimci olabilir? Ilk etapta, kadinin istedigi ve onem verdigi seylere (romantik olmak, duygusal seks yasantisi gibi) erkeklerin heyecanla yaklasmamasinin farkli bir sebebi oldugunu ortaya cikartmasi. Erkeklerin kendisinden sikilmadigi sadece ve sadece kendilerinin bu durumlarda sikildigini bilmek onemlidir. Kadinin vermesi gereken en onemli karar (verebilirse) erkekten onun istedigi gibi duygu duymasini ve davranmasini beklememektir.

Bunu istemek kolay ama yapmak o kadar da kolay degil. Eger bir kadin bunu basarabilirse o zaman o da bu iliski icerisinde "erkeklesmis" olmayacak midir? O mutsuz olmayacak midir? Her seyde oldugu gibi bu konuda da mi kadin degisirse iliskide mutlu olma olasiligi artacaktir (erkek icin tabii ki)?" Bunu yapabilirse partnerinin ilk dusundugu sey ne olacaktir; "Acaba baska biri mi var?"

Karar sizlerin. Kolay gelsin!

ABD'li erkekler estetigi kesfediyor

Erkeklerin en cok tercih ettigi operasyonlardan biri meme kucultme

Sertlesme Problemi:::::

Erektil Disfonksiyon: Sertlesme Problemi:


Doyumlu cinsel aktivite icin ereksiyona ulasmada ve/veya kazinilmasinda surekli ve yenileyici bir bicimde yetersizlik yada cinsel etkinlik bitene kadar ereksiyonu surdurememektir. Arasira, yorgunluk, stres yada fazla alkol kullanimindan olusan gecici ereksiyon guclugu Erektil Disfonksiyonla ayni sey degildir. Erektil Disfonksiyon; tani ve tedavi gerektiren, uzun sureli, yinelenen bir tibbi problemdir.

Erektil Disfonksiyon ile ilgili mitleri bilmek ve bunlari yasamdan ve dusuncelerden bertaraf etmek erkekler onlarin esleri icin durumun anlasilmasi ve ciftlerle tedaviyi yapacak uzmanlar arasindaki iletisim kanallarini acmaya yardim edecektir.


Bazi mitleri goz atmamiz gerekirse ki mitlerin burada siraladiklarimizla sinirli olmadigini bilin. Bunlarin disinda yuzlerce mit bulabiliriz biraz daha dusundugumuzde. Bunlar sadece en yaygin olan

Erkekler Neden Konusmaz ?????

Konustukca konusasi gelen bir kadin ve suskunluga gomuldukce gomulen bir erkek... Bu cift size pek yabanci gelmiyordur herhalde.

Kadin - erkek iliskilerinin cogunda durum aynidir, hatta o kadar aynidir ki kadinin erkekten cok daha fazla konustugu saptamasi bilimsel arastirmalara bile konu olmustur.

Bir kadinin agzindan gunde 23 bin kelime cikarken (ki hic fena bir rakam degil!), erkegin agzindan en iyi ihtimalle bunun yarisi kadar kelime cikar, tabii eger avukat degilse... Dolayisiyla birlikte oldugunuz erkegin az konusmasina, ozellikle de kritik durumlarda sessiz kalmayi tercih etmesine aranizdaki bir sorun olarak degil, erkek dogasinin kabul edilmesi gereken bir parcasi olarak bakmaya baslasaniz iyi olur.

Zamanlamalari farkli

Isten eve yorgun argin donen bir kadin oturup gununun nasil gectigiyle ilgili sohbet etmeyi bir yorgunluk olarak gormez. Oysa erkek o esnada tek bir kelime etmeyi bile buyuk bir kulfet sayar. Yani kadinla erkegin sohbet konusundaki zamanlamasi farklidir. Ayni sey kavgalar icin de gecerli... Kadin olayi patlak verdigi yerde ve zamanda cozmek ister, bunun tek yolunun ise konusmak oldugunu dusunur. Oysa erkek olayin uzerinden biraz vakit gecmesini, yani atesin kullenmesini beklemeyi tercih eder. Bu durumda kadinin yapabilecegi en iyi sey, duyarliligini kullanarak, ne zaman karsisindaki erkegin uzerine gidip onu konusmaya zorlamasinin, ne zaman onu bir muddet rahat birakmasinin daha dogru olacagini kestirmektir.

Cinsel problemler dunyanin sonu degil!!!

Sertlesme sorunu basit olarak doktorlarin cinsel performans icin yeterli olan sertlesme seviyesini saglayamama ve/veya bu sertligi koruyamama durumu icin kullandiklari klinik bir terimdir.
Uc ayi askin bir sure bir insanin cinsellikle ilgili arzu duyup iliskiye girmek icin yeterince sertlesme elde edememesi durumuna sertlesme sorunu adi verilir. Yani hayatinin belirli bir doneminde tek bir kez basarisiz olan insanin hemen doktora kosmasi gerekmemektedir. Ancak bu durum alti ay devam ederse doktora basvurmalidir.Bazi erkekler sertlesme fonksiyonunun yaslandikca dogal olarak azaldigina inanmaktadirlar. Ancak yas kendi basina sertlesme sorunlarina neden olmaz. Neden yasin yanisira diger saglik kosullari, ilaclar ve yasam bicimi gibi normal kan akisini degistiren konulardir. Bu saglik durumlarindan bazilari erkekler yaslandikca daha sik olarak ortaya cikmaya baslar:

Asagidaki durumlari yasayan her erkek sertlesme fonksiyonunda bir degisim meydana geldigini anlayabilir:
Cinsel birlesme icin gerekli sekilde sertlesme saglayamama
Sertlik halinin devam ettirilmesinde zorluk
Cinsel birlesme icin yeterli olan ancak eskiye gore daha zayif olan sertlesme
Sertlesebileceginize ve sertliginizi koruyabileceginize olan guveninizin azalmasi

SERTLESME SORUNLARI DUSUNDUGUNUZDEN DAHA YAYGINDIR

Dunya genelinde 152 milyon erkek tekrarlayan sertlesme sorunlari yasamaktadir ve bu rakamin 2025 yilinda 222 milyonu bulmasi beklenmektedir. Sebep olarak da beslenme ve yasam tarzindaki degisikliklerden strese kadar bircok faktorun etkili oldugu dusunulmektedir.

40 yasin uzerindeki erkeklerin yarisindan fazlasinda bu sorunun oldugu tahmin edilmektedir. Ne yazik ki, bu hastalarin sadece % 2�lik kisminda sorunlar dogru teshis edilerek tedavi dogru yapilmaktadir. %98�inde ise maalesef ya dogru teshis ya da dogru tedavi eksikligi dogmaktadir.

Turkiye�deki calismalarimizda tespit ettigimize gore 40 yas uzerindeki erkeklerde cinsel fonksiyon bozuklugu orani yuzde 70�e kadar cikmaktadir,hafif, orta, agir olarak...

HANGI TIBBI KOSULLAR SERTLESME SORUNUNA ZEMIN HAZIRLAR?

Sertlesme Sorunu olan vakalarin cogunlugunun (% 75) psikolojik degil fiziksel kokenli oldugu artik bilinmektedir. Psikolojik kaynakli ereksiyon bozuklugu, basari kaygisi ve ic catismalarin olumsuz gorunumlerine bagli iken fiziksel nedenler arasinda anatomik, sinirsel kaynakli, endokrinolojik, ilac baglantili ve damar sistemi kaynakli komplikasyonlar yer almaktadir. Damar sorunlari, ereksiyon bozuklugunun en sik rastlanan nedenidir.
Sertlesme Sorunu, yasin ilerlemesinin yani sira koroner arter hastaligi, yuksek kolesterol duzeyi, yuksek tansiyon ve seker hastaligi gibi bir dizi hastaliga bagli olarak ortaya cikmaktadir. Seker hastaligi durumunda, arterlerde ve penise kan tasiyan daha kucuk kan damarlarinda meydana gelen degismeler ve ereksiyon islevinde yer alan sinirlerin hasar gormesi erkeklerin %50 ila 70�ini ereksiyon bozukluguna yatkin hale getirmektedir.

Seker Hastaligi
Diyabet sertlesme sorunu icin yaygin bir risk faktoru olarak degerlendirilir ve diyabet hastasi olan bir cok erkekte sertlesme bozuklugu gorulmektedir. Diyabetli erkeklerde sertlesme sorunu normal erkeklere gore daha erken donemlerde ortaya cikmaktadir. Ek olarak, diyabetli erkeklerde sertlesme sorunu gorulme olasiligi normal erkeklere gore uc kat daha fazladir. Diyabetli hastalara tani konulmasindan 10 yil sonrasinda yarisinda sertlesme sorunu gorulmektedir.

Yuksek Kan Basinci
Yuksek kan basinci kan damarlarinizin sertlesmesine ve daralmasina neden olabilir. Bu da kanin penise akisini kisitlar ve sertlesme sorununa neden olur. Ek olarak, yuksek kan basincini tedavi etmek icin kullanilan bazi ilaclar sertlesme sorununa neden olabilmektedir.

Kalp Hastaligi ve Yuksek Kolesterol
Yuksek kan basinci gibi, kalp hastaligi ve yuksek kolesterol de kanin penisinize akisini etkileyerek sertlesme sorununa neden olabilir. Sertlesme sorunu bulunan erkeklerde eslik eden hastalik bulunma prevalansi daha yuksektir.

Depresyon

Stres, endise ve basarisizlik korkusunun yaninda depresyon sertlesme sorununa neden olabilir. Fiziksel bir nedenden dolayi sertlesme sorunu yasayan erkekler kendilerini ayni zamanda depresyonda, stresli ve endiseli hissedebilirler.

Prostat Ameliyati
Prostat ameliyati- ozellikle prostat kanseri ameliyati- prostatin yaninda bulunan sinirlere ve damarlara zarar vererek, sertlesme sorununa neden olabilir.

Diger Saglik Durumlari
Sertlesme sorununa neden olabilecek diger saglik durumlari sunlardir:
Bobrek hastaligi
Kronik alkolizm
Multipl skleroz

ILACLAR
Diger saglik sorunlariniz icin aldiginiz bazi ilaclar yan etki olarak sertlesme sorununa neden olabilir. Bunlar yuksek kan basinci, kalp hastaligi, alerjiler, depresyon, endise ve ulser gibi hastaliklari tedavi etmek icin kullanilan bazi ilaclari icermektedir.

ALISKANLIKLAR VE YASAM BICIMI
Sertlesme fonksiyonunun azalmasina neden olabilecek ya da sertlesme sorununa katkida bulunabilecek cok sayida aliskanlik bulunmaktadir. Bunlar:

Sigara Icme
Sigara icmek damarlara zarar verir. Sigara icmeniz halinde, bu sertlesmenizi ve sertliginizi korumanizi zorlastiracak kan akisi sorunlarina neden olabilir. Sigara iciminin sertlesme sorunu riskini yaklasik iki kat artirdigi dusunulmektedir.
Asiri Alkol Alimi
Asiri derecede alkol almak sertlesme sorununa neden olabilir.
Uyusturucu ya da Doping Ilaclari Kullanimi
Esrar ya da kokain gibi uyusturucularin sertlesme fonksiyonu uzerinde olumsuz etkileri bulunmaktadir. Bu durum anabolik steroidler icin de gecerlidir.
Beslenme Aliskanliklari ve Kolesterol
Yuksek derecede yagli gidalar iceren bir beslenme, damarlarin tikanmasina ve sertlesme sorunlarinin en temel nedenlerinden biri olan kan akimi azalmasina neden olur. Yuksek kolesterol seviyeleri de sertlesme fonksiyonunda azalma olmasi riskini arttirmaktadir.

Ancak, tum kolesterol tipleri kotu degildir. Iyi kolesterolu yukselterek (yuksek yogunlukta lipo-protein yada HDL) ve kotu kolesterolu azaltarak (dusuk yogunluklu lipo- protein, yada LDL) sertlesme fonksiyonunuzda bir azalma meydana gelmesi riskini dusurebilirsiniz. HDL�yi yukseltmek ve LDL�yi azaltmak icin bazi puf noktalari:
Yuksek lif iceren gidalar tuketiniz.
Eger yemeklerinizi yagda pisiriyor iseniz, zeytinyagi gibi doymamis yag orani yuksek sivi bitkisel yaglar kullanmayi tercih ediniz.
Duzenli olarak egzersiz yapiniz.
Iciyorsaniz, sigarayi birakiniz.

SERTLESME SORUNU ICIN HANGI TEDAVILER MEVCUTTUR?

Sorunun sebebine ve derecesine bagli olarak, mevcut tedaviler arasinda intrakavernosal enjeksiyonlar gibi ilac tedavileri, agiz yoluyla tedavi, sistemik ilac tedavisi (testosteron), arter ameliyati, toplardamar ameliyati, protez penis takilmasi, vakum-sikma araclari ve psikoterapi sayilabilir.

AGIZDAN ILAC TEDAVISI
Agizdan ilac tedavisi sertlesme saglayabilmeniz icin, agiz yoluyla ilac (haplar) alinmasidir. Agiz yoluyla ilac alimi, kanin penise akmasini kolaylastirmak suretiyle etki eder. Ilacin etki edebilmesi icin erkegin cinsel olarak uyarilmis olmasi gerekmektedir.. Agiz yoluyla tedavinin bildirilen en yaygin yan etkileri bas agrisi, yuzde kizariklik, hazimsizlik ve burun tikanikligidir.

Ilac tedavisi herkes icin uygun degildir, bu yuzden bu secenegin hasta icin uygun olup olmadigi konusunda doktora mutlaka danismak gerekir. Ornegin Nitrat iceren ilac (gogus agrilari icin nitrogliserin gibi) kullanicilarinin sertlesme sorununa karsi herhangi bir ilac kullanmamasi gerekir.

URETRAL TABLETLER
Uretral tabletler sertlesme saglamaniza yardimci olabilmek icin penisinizin icine yerlestirilir.

Uretral tabletler, penise kan akisina izin verilmesi ve birkac dakika icerisinde sertlesme saglanmasi seklinde calisir. Bircok erkek icin bu tedavi guvenli ve etkin olarak degerlendirilmistir. Ancak, oldukca cok sayida kullanicidan o bolgede lokal agri meydana geldigi rapor edilmistir ki, bu da bu tedavinin bazi erkekler icin devam etmesi zor bir secenek oldugunu dusundurmektedir.

ENJEKSIYON TEDAVISI
Enjeksiyon tedavisinde, sertlesme saglamaniza yardimci olacak ilac ile dolu olan igneler kullanilir. Bu ilac kanin penise akmasina yardimci olarak kaslari gevsetir ve yaklasik olarak 5 ile 10 dakika icerisinde sertlesme saglar.

Enjeksiyon tedavisi 30- 60 dakika arasi suren sertlesme saglayarak oldukca etkili olabilir. Yan etkileri ise uzayan sertlesme, igne agrisi ve penisteki igne izleridir.

CIHAZLAR
Vakum cihazlari penisinizin uzerine gecirdiginiz bir tup (vakum etkisi yaparak sertlesmeye yardimci olmak icin) ve penisinizin govdesine taktiginiz bir halkadan (sertlesmeyi koruyabilmek icin) olusur. Vakumlama kani penise ceker ve halka da kani �hapsederek� sertlesme saglar.

Vakum cihazlari genellikle guvenli ve etkili cihazlardir, ancak tek bir seferde 30 dakikadan daha uzun kullanilmalari tavsiye edilmez. Halka cikarildigi zaman sertlesme gider. Vakum cihazlarinin kullanimi sirasinda bildirilen yan etkiler; kendiliginden sertlesmenin gerceklesmemesi, peniste sogukluk ve bosalmada zorluk ve rahatsizliktir.

CERRAHI YONTEMLER
Bu tedavi, peniste sertlesmeyi saglayan dokularin yerine bir protez yerlestirilmesinden olusur. Implantlarin baslica iki tipi vardir: Bir, iki veya uc bilesenli sisirilebilir (hidrolik) aygitlar ve orta sertlikte yumusak protezler. Bu iki tip aletin uygulanmasi da, geri donussuz bir ameliyat gerektirdiginden genellikle yalnizca diger tedavi seceneklerinin basarisiz oldugu hastalarda dusunulmektedir.
Psikoterapi

Bir psikiyatrist, psikolog ya da cinsel terapist ile sertlesme saglayabilme ve sertligi koruyabilme becerisini etkileyen cinsel ya da diger sorunlarinizi konusabilirsiniz.

BITKISEL TEDAVI
Cinsel istek, cinsel zevk ve performansi artirabilecegi iddia edilen cok sayida bitkisel urun uretilmistir. Ancak bu urunlerin guvenirliligi ya da etkinligi hakkinda genel kabul gormus bir bilimsel kanit bulunmamaktadir.

HORMON YERINE KOYMA TEDAVISI
Azalan sertlesme kalitesi, cok dusuk olan testosteron seviyelerinden kaynaklanabilir (kan testi ile testosteron seviyeniz olculebilir). Hormon tedavisi testosteron seviyenizi yukseltebilir. Tedavi cilt uzerinden, duzenli enjeksiyon ya da agiz yoluyla uygulanabilir.

DOKTORUNUZ YARDIM EDEBILIR

Eger sertlesmede sorun yasadiginizi dusunuyorsaniz, bir doktora danismanizi oneririz. Cinsel sagliginizi iyilestirmek ve sertlesme sorununuzu tedavi etmek kendinize olan guveninizi yeniden kazanmanizi saglar. Boylece pek cok erkek, esiyle ozel yasamini tekrar kurabilir ve cinsel duygularini yeniden yasayabilir. Ancak unutulmamasi gereken birkac nokta var:

Tedaviler dogrudan cinsel istegi artirmaz. Siz ve doktorunuzun tedavi secimi hemen ve her zaman sonuc vermeyebilir. Eger beklediginiz sonuclari alamazsaniz doktorunuzu arayiniz. Onunla birlikte sizin icin en uygun tedaviyi ve dozunu belirleyebilirsiniz. Tedavi, iliskinizin temelinde yatan diger sorunlari cozmez. Esiniz ve doktorunuzla iletisim yollarini acik tutmaniz, tedavinin etkisinin kalici olmasina yardimci olur.

Unutmayin, sertlesme sorununuz oldugunu dusunuyorsaniz, doktorunuzla konusmak bu sorunun tedavisinde atacaginiz en temel adimdir.

VERIMLI BIR DOKTOR ZIYARETI ICIN PUF NOKTALARI

Sorunu Sona Birakmayin
Cinsellik, ozellikle de seks hakkindaki konusmalarda rahat olamayan erkekler konuyu gundeme getirmek icin muayene odasindan cikacaklari zamana kadar beklerler. Bu durum doktorunuzun sikintinizin ne oldugunu tam olarak anlamasina engel olabilir. Cinsel saglik ya da sertlesme zorluklariyla ilgili sorularinizi ziyaretinizin basinda acikca konusmaya calisin. Boylece sorununuzu konusmak icin daha cok zamaniniz olur.

Hazirlikli Olun
Doktorunuz genel saglik durumunuz hakkinda mumkun oldugu kadar cok bilgi almak isteyecektir. Mevcut diger saglik sorunlariniz ya da almakta oldugunuz ilaclar (bazen sertlesme sorununun nedeni olabilir) hakkinda doktorunuza bilgi verebilmek icin hazirlikli olun. Ilk adim olarak, doktorunuz diger saglik durumlarinizi test etmek ya da kullanmakta oldugunuz ilaci ya da alim seklini degistirmek isteyebilir.

Acik Olun

Bazen seks hayatiniz hakkinda kimseye soyleyemediklerinizi (ornegin: sertlesme sagladiginiz belirli zamanlar ya da durumlar var ise) doktorunuza soylemeniz onemlidir. Sikintilariniz hakkinda doktorunuzu ne kadar fazla bilgilendirirseniz, size o derece yardimci olabilecektir.

Doktora Esinizle Birlikte Gitmeyi Dusunun
Doktor ile olan randevunuza esiniz ile birlikte gitmeyi dusunebilirsiniz. Esinizin dusunceleri doktor acisindan yararli olabilir. Ayrica bu, esinize cinsel hayatiniza onem verdiginizi ve bunu gelistirmek icin caba harcadiginizi gostermenin bir yoludur

Daha once denemis olsaniz da olmasaniz da, sertlesme sorununuz icin bir tedavi yontemi ararken kendinizi rahat hissetmeyebilirsiniz. Her durumda, probleminizi doktorunuz ile paylasmaniz basarili bir tedavi gorme sansinizi onemli olcude yukseltecektir. Doktorunuz genel saglik durumunuzu bir butun olarak degerlendirmek isteyecegi icin sertlesme sorununuz dahil olmak uzere tum tibbi ozgecmisinizi ve saglik durumunuzu doktorunuza aktarabilecek durumda olmaniz faydali olacaktir.

Erkekte Orgazm





Erkekte cinsel anlamdaki sertlesme olgusu, penisin normal durumundan cikarak, cinsel birlesmeye hazir duruma gelmesidir. Uyarilmadiginda, bacak arasindaki kuytu yerine cekilmis, ufalmistir. Erbezleriyle birlikte bulundugu yerde iyi korunmus olup, vucutla birlikte rahatca hareket edebilir. Ancak bu yumusak durumunda penisin dolyoluna girmesi olanaksizdir. Cunku hem boyu girmek icin kisadir, hem de sert olmadigindan dolyolu dudaklarini ve duvarlarini aralayamaz. Erkekteki sertlesme evresi kadindaki uyarilma evresine denk duser. Cinsel ve fiziksel uyarilma ile birlikte penise giden kan miktari artar. Penisin uc ayri bolgesinde sungeri andiran bir doku bulunur. Bu bolgelerde zaten var olan kan, yenisinin pompalanmasiyla iyice cogalir ve sungersi dokunun delikleri kanla dolup siserek normal buyukluklerinin iki katindan fazla irilesirler. Artan kan miktari, bizzat penisin sertlesmesine yol acar. Penisin pembe renkli basi da buyumustur. Kan miktarinin artmasiyla penisdeki bazi damarlar kasildigindan kanin penisten cikip vucuda geri gitmesi iyice guclesir. Artik sertlesme tam olarak gerceklesmistir. Bundan sonra esler penisin dolyoluna girebilecegi bir durus sececeklerdir. Penis, vucutlar arasinda kalabilecek mesafeyi kapatacak kadar uzamistir. Cinsel birlesmenin baslamasiyla birlikte penis dolyolunun dis ve ic dudaklarini ayirip dolyolu agzindaki kaslari iter. Vulvaya sertlesmis penisin girmesi olgusuna "entromisyon" denir. Daha buyuk penislerin, daha buyuk doyum ve zevk verdigi yolundaki dusunce tamamen asilsizdir. Belki gorsel olarak penis buyuklugu bazi kadinlarin begenisini etkileyebilir. Ama cinsel olarak dolyoluna girmis bir penisin kac santimetre oldugunu ayirdedebilecek kadin sayisi ; cok azdir. Kaldi ki penisler arasindaki buyukluk farki sertlestiklerinde iyice azalir. Cinsel coskunun en ust noktasi olan orgazmda erkek, cogunlukla ani bicimde penisinden meni akitir. Buna bosalma denir. Cinsel birlesmeden onceki gun ve saatlerde erbezlerinde uretilen sperm, bir takim borulardan gecerek ozel sperm keseciklerinde depolanir. Kesecik duvarlarin urettigi fazla sivinin sperme katilmasiyla meni olusur. Cinsel oyun sirasinda, genel cinsel uyarilma ile birlikte temasla uyarilmasi vucutta bazi yeni sureclere yol acar. Keseciklerdeki meni, penisi bastan basa kateden idrar yolunun en ic ucuna dogru itilmektedir. Bu nedenle idrar yolu duvarlari normalin 2-3 kati siserler; bu durumun duvarlarda yol actigi gerilme, onemli bir zevk kaynagidir. Deneyli bir erkek bu evre boyunca kesinlikle kontrolunu kaybetmez, doruga yaklasir ama bu zevkli asamayi uzatmak icin duyumlarini bastirarak erteler. Ancak sonunda geriye donusu olmayan bir noktaya gelinir ve ise artik refleksler el koyar, yani iradenin kontrolu ortadan kalkar, olay otomatiklesir. Reflekslerin hakim olmasiyla baslayan surec programlanmistir, erkek bunu kesemez. Aniden penisin dip tarafindaki kas yapisinin tumunde bir kasilma dalgasi gelisir. Fiziksel ve duygusal cosku son safhadadir. Cinsellik uzerine yogunlasma giderek artar, penis dolyolundan iceri ve yukariya dogru itilip cekilerek kivrakca hareket ettirilir. Artik soluksuz bir acele vardir. Yine tamamen refleks sonucu idrar yolunun etrafindaki kaslar ardarda 6 -7 kez kasilirlar. Bu haz veren spazmlar, idrar yolundaki meniyi beyaz damlalar veya ufak bir akinti halinde disari fiskirtir. Iste bu karisik haz duyumlari, yukselip tasan sicak meni, ic kaslarin sik sik kasilmasi ve herseyi kaplayan yogun bir cosku duygusu, meni bosalmasiyla tamamlanan orgazmi olustururlar.
Bosalma icin gereken sure cok farkli olabilir. Kontrolun zayif oldugu bir durumda, 30 saniye icinde bile gerceklesebilen bosalma olgusu, hunere veya cosku duzeyinin dusuklugune bagli olarak ornegin 30 dakika ertelenebilir de. Kuramsal olarak bosalmanin istendigi kadar ertelenebilecegi dusunulse bile, gercekte, penisin acisi ve hafifce sisen erbezlerinin verdigi rahatsizlik cinsellik seansini genellikle bir saate sinirlar. Akitilan meni miktari 2 ile 6 mililitre arasindadir. Bunu izleyen bosalmalarda miktar cok daha az olur. Bosalma sonunda penis yavas yavas sertligini kaybederek eski yumusak haline doner.
Bir erkek, ne siklikta yeni bir orgazma ulasabilmelidir sorusu gecersiz bir sorudur; cunku bireyden bireye cevap farkli olacaktir. Ayrica bir erkegin arka arkaya orgazma gelme yetenegi, yasi arttikca dusme egilimi gosterir. 1920'lerde olen Amerikali gazeteci
yazar Frank Harris'in bu konudaki sakaci sozleri gercegi cok iyi yansitmaktadir. Harris, cocukken babasinin ona once basit bir tufek verdigini soyler. Sonra bir ciftesi olur. Yetiskin bir adam oldugundaysa, bir makineli tufek kullanir. Oysa cinsel yetenek acisindan durumunun bunun tam tersi oldugunu soyler. Harris, delikanliyken makineli tufek gibidir. Ama yillar icinde bir tek atimlik tufek olmustur. Biraz garip bir dille anlatilmis olmakla birlikte Frank Harris'in soyledikleri gercegi yansitmaktadir. Dr. Alfred Kinsey, "Sexual Behaviour in the Human Male" adli raporunda 15 yasindaki erkeklerin % 20 kadarinin arka arkaya orgazma geldiklerini, bu oranin 25 yastakiler icin % l0'dan daha az oldugunu, 40 yasindakiler icin % 5'in de altina dustugunu bildirmektedir. Yine Kinsey'in raporuna gore; ortalama bir erkegin bir hafta icinde ulastigi orgazm sayisi 2,5 dolayindadir. Bu sayi, bireyden bireye degistigi gibi, dogal olarak yaslari genc olan erkekler icin daha yuksektir. Yetiskin erkeklerin ancak % 8'i, haftanin her gecesi sevisme egilimindedir; oysa tum erkeklerin % 15 kadari iki haftada bir kez orgazma ulasmaktadir.


Erkek Orgazmi Farkli mi?

Masters ve Johnson'un kadinlarda birkac farkli orgazm kalibi bulundugu, buna karsilik erkeklerde yalnizca tek tip orgazm goruldugu yolundaki tezi genellikle kabul gormustur. Ancak bugun, bunun gecerli olmadigi yolundaki gorusler vardir. Bazen bosalmadan onceki coskulanma o kadar yogun olabilir ki, adeta uzunca bir orgazm gibidir; bu durumda bizzat bosalma, surece herhangi birsey eklemedigi gibi artik dorugu degil, doruktan inisi olusturur. Bundan baska erkeklerde de kadinlarda oldugu gibi coklu orgazma raslandigi iddia edilmektedir. Erkek, arka arkaya ilimli orgazmlari andiran doruk noktalari yasamakta ve ancak bunlarin sonuncusunda bosalmaktadir. Erkekler icin gecerli oldugu one surulen bir baska orgazm kalibi da, bosalimin bitmesinden sonra bile kesilmeyen surekli havsala kasilmalaridir. Bu kasilmalarla birlikte duyulan yogun haz, bazen bosalma sirasinda duyulan haza esit kivamda olabilmektedir.
Sik sik esanlamli olarak kullandiklari halde, bosalma ve orgazmin iki ayri olgu olarak ele alinmasinin yararli oldugu kabul edilir. Bosalma, meninin penisten fiskirmasini iceren fiziksel surecin adidir. Oysa orgazm, insanin hissettigidir. Genellikle ikisi birlikte gerceklesir, yani insan bir yandan bosalirken bir yandan da muthis yogun bir hazza kapilir. Ancak bunlardan herhangi biri, digeri olmaksizin da gerceklesebilir. Bir erkek bosalmadan da orgazmlar yasayabilir. Bazi erkekler kendilerini buna alistirmislar ve kadinlarda oldugu gibi coklu orgazmlar yasayabilmektedirler. Bazilari ise bosalmadan cok once, cok yuksek duygusal doruklara ulasabildiklerini bildirmislerdir. Bu kisiler orgazmin ancak kasilmalarla gerceklestigi seklinde alisilagelmis tanimi asabilseler, bu duygusal doruklari da orgazm olarak niteleyeceklerini soylemislerdir. Erkegin bosaldigi, yani meni fiskirttigi, ama duygu duzeyinde pek bir hareket olmadigi durumlara daha cok rastlanmaktadir. Eger bir insanin basina bu olay pek sik gelmiyorsa, bir sorun yok demektir. Ancak orgazmlarini guclendirmek icin uzmanlara basvuran erkeklerin sayisi cok az degildir. Doyum duygusunu arttirabilecek en temel adim, yasanan cinsel iliskiye tam anlamiyla katilmaktir. Pekcok insan, yaptigi isin begenilip begenilmeyecegini ya da esinin tatmin olup olmadigini dusunmekten kendi duyumlarina dikkatini veremez. Oysa bu yapildigi takdirde alinacak haz kesinlikle artacaktir. Sevisme sirasinda erkeklerin kendilerine uyguladiklari kontrolun biraz gevsemesi de doyum duygusunu guclendirici bir etki yapabilir. Hareket, soluma ve seslerini kisitlayarak, pek cok erkek orgazmdan alacaklari hazi da sinirlamaktadir. Kasilarak, bosalma islemini gerceklestiren adaleleri guclendirmek de orgazm sirasindaki duyumlari daha yogun olarak algilamaya yardimci olabilir. Aslinda Dr. Kegel tarafindan kadinlar icin gelistirilmis olan bazi hareketlerin erkekler icin de uygulanmasi mumkundur; bu sekilde kaslar guclenecegi gibi penis civarindaki kan dolasimi da duzenlenecektir. Sertlesmenin, artan kan akimi ile gerceklestigi dusunulurse, bu hareketlerin saglayabilecegi yarar da daha kolay anlasilabilir.
Erkekler de farkli orgazmlar yasayabilirler. Bazi orgazm turleri ancak "nobete kapilma" olarak tasvir edilebilir. Ama orgazmin, haz duyumuna verilen yogun bir tepki oldugu dusunulurse, bunda yadirganacak bir yan olmadigi hemen ortaya cikar. Dr.Kinsey'e gore erkeklerin % 20'sinin ilimli bir orgazmi olmaktadir; penisteki nabiz atisi anormal guclu degildir ve fiskirma yerine damlama sozkonusudur. Erkeklerin % 45'i orgazmda kaskati kesilir, bir ya da iki ayaginda birden, agzinda, kollarinda veya vucudunun baska noktalarinda seyirme gorulur.
Erkeklerin % 17 kadarinin bacak kaslari dugumlenir, ani seyirmeler, goz dalmalari ve penisin siddetle sicramasi gozlemlenir. Yuzde 5 kadari adeta "cilginlasir", konusmak ve gulmek de dahil olmak uzere degisik tepkiler verir, geri kalan yuzde ise, "asiri titreme, cokme, beniz atmasi ve bazan bayilma" gibi tepkiler gosterirler. Bazilari bosalmadan sonra hareket devam edecek olursa muthis aci ceker ve bagirabilirler.

Erkekte Cinsel Sorunlar!!!!




Yasli Horozdan 19 Ogut!!!!

1. Bir gun icinde ne kadar seks yapmis olursan ol, yeni bir teklif aldiginda yine kabul et... Cunku alacagin her teklifin son teklif olma ihtimali vardir.

2. Bir sihirbazin elindeki cubugun uzunlugu degil, o cubukla ne numaralar yapabildigi onemlidir.

3. Seks, kar gibidir. Icine ne kadar gomulucegini onceden bilemezsin, ne kadar surecegini de...

4. Bakireligin tedavisi vardir.

5. Erkegi seyinden yakalarsan, kalbi ve akli da pesinden gelir.

6. Seksin ilaci daha fazla sekstir.

7. Yakisikli prensi bulmanin yolu, bir suru cirkin kurbaga opmekten gecer.

8. Hayatta seksten daha iyi seyler vardir, seksten daha kotu seyler de vardir, ama seks gibi bir sey daha yoktur...

9. Ask bir kimya olayidir, seks bir fizik olayi...

10. Kadin sahip olabilecegi erkegi asla unutmaz.. ... Erkek ise sahip olamadigi kadini...

11. Evdeki bir erkek sokaktaki 2 taneye bedeldir.

12. Bir kadinin bir erkekte ilk vuruldugu ozellikler, yillar sonra onda en sinir olacaklaridir...

13. Cinsel cazibe %50 sende olan hersey + %50baskalarinin sende oldugunu sandigi herseydir

14. Seks kalitimsaldir... Ananla baban hic yapmamislarsa senin de yapma sansin olamaz.

15. Arkadasini sev, ama esine yakalanma !

16. Ask, hayal gucunun zekaya ustunluk saglamasidir.

17. iki tur kadinla asla tartisma: - Yorgun, - Dinlenmis.

18. Bir erkek her kadinla mutlu olabilir, yeter ki asik olmasin.

19. Konu "asik olmak"sa bir bilgeyle bir aptal arasinda hicbir fark yoktur.

Delikanlilk Kurallari !!!!

  • Delikanli adam scooter tipi motorlara binmez.
  • Delikanli adam light cola icmez.
  • Delikanli adam More ve benzeri sigaralar icmez. En delikanli olani Camel icer.
  • Delikanli adam sahte isimle veya isimsiz is yapmaz.
  • Delikanli adam laga luga yapmaz.
  • Delikanli adam dedikodu yapmaz.
  • Delikanli adam ayagini yorganina gore uzatmaz. Uygun yorgani yoksa yorgansiz yatar.
  • Delikanli adam rejim yapmaz. Diyet yogurt, peynir vs. yemez.
  • Delikanli adam fino ve benzeri kopekler gezdirmez.
  • Delikanli adam kisa pantalon giymez. Zorunlu hallerde sort giyer.
  • Delikanli adam sacini boyatmaz, sac ektirmez.
  • Delikanli adam az konusur, oz konusur.
  • Delikanli adam kodu mu oturtur.
  • Delikanli adam Televole ve benzeri programlari seyretmez.
  • Delikanli adam bira icmek isterse soguk efes icer. Labunya birasi icmez.
  • Delikanli adam silahini sadece temizlik icin kullanir, sus icin tasimaz, kullanmayacaksa cikarmaz ve gostermez.
  • Delikanli adam Labunya gibi sakal birakmaz. Ornek : Hakan Sukur, Mirkelam. En delikanli olani kirli sakal ile dolasir.
  • Delikanli adam borcunu oder. Sadece diger delikanlilardanborc alabilir. Labunyalardan borc almaz.
  • Delikanli adam mezesiz de icer.
  • Delikanli adam sallama cay icmez.
  • Delikanli adam Malibu, Archies gibi Labunya isimli ickileri icmez. Oncelikle raki, viski, votka, cin, rom, tekila gibi ickileri icer.
  • Delikanli adam sadece delikanlilarin muzigini dinler, Labunya muzigi dinlemez. (Techno, Acid, vb)
  • Delikanli adam delikanli gibi giyinir.
  • Delikanli adam diger insanlari somurmez. Labunyalari bile.
  • Delikanli adam modayi takip etmez.
  • Delikanli adam kupe takmaz, Labunya gibi sac uzatmaz.
  • Delikanli adam kamyoncu kulturune saygi gosterir.
  • Delikanli adam taksici ve minibuscu kulturunu sevmez.
  • Delikanli adam korkabilir, ama korktugunu belli etmez.
  • Delikanli adam delikanli adami kollar.
  • Delikanli adam delikanli gibi dans eder. Labunyalar gibi dans etmez.
  • Delikanli adam Haydar Dumen ve Guzin Abla gibi sahsiyetler ile muhattap olmaz.
  • Delikanli adam kagit helva, pamuk helva ve elma sekeri yemez.
  • Delikanli adam sakiz cignemez.
  • Delikanli adam rontgencilik ve teshircilik yapmaz.
  • Delikanli adam papyon takmaz. Zorunlu hallerde kravat takabilir.
  • Delikanli adam astroloji, yoga, fal, aerobik, step gibi labunya isleri ile ugrasmaz.
  • Delikanli adam sarhos olmaz. Olursa da belli etmez.
  • Delikanli adam pantolon askisi takmaz.
  • Delikanli adam parlak renkli elbise giymez.
  • Delikanli adam altin dis takmaz.
  • Delikanli adam kimseyi ispiyon etmez. Labunyalari bile.
  • Delikanli adam laf atmaz, sarkintilik yapmaz.
  • Delikanli adam canim, cicim ve hayatim gibi kelimeleri gereksiz yere kullanmaz.
  • Delikanli adam sevgilisiyle el ele dolasmaz.
  • Delikanli adam hasta numarasi yapmaz.
  • Delikanli adam artistik yapmaz.
  • Delikanli adam acil durumlar disinda kosmaz.
  • Delikanli adam light sigara icmez.
  • Delikanli adam labunyalar gibi askerden kacmaz.
  • Delikanli adam kendisinden uzun boylu kizlarla dolasmaz
YANI AMA BUNLAY BENIM DUSUNCELEYIM DEGIL BIYDE BU YAZILAY BELKI COK ONCE YAZILMIS OLABILIY BEN BAKTIM GOYEMEDIM BIRDE BEN BU KONU ALTINDA TOPLAMAYA CALISIYOYUM....OKUDUGUNUZ ICIN NEKADAY ETSEM AZDIY.......

Erkeklerde Kellik Sorunu


Kellige yol acan temel faktor
Israilli bilim adamlari, kellige yol acan temel faktoru belirledi. Journal of Investigative Dermatology dergisine gore, Israil Teknoloji Enstitusu bilim adamlari, gelecekte uygulanabilecek bir terapiyle, vucudun savunma sistemini harekete gecirerek sac dokulmesini onleyebileceklerini acikladi. Kafa derisinde bir veya daha fazla kucuk yuvarlak ve yumusak kelliklerin meydana gelmesiyle baslayan hastaliga etkili bir tedavi uygulanamadigi ve hastaligin vucuttaki butun killarin yok olmasina neden oldugu belirtiliyor. Hastaligin, vucuttaki beyaz hucrelerin, deride sac buyumesini saglayan hucrelerin bulundugu kucuk keseciklere saldirmasiyla basladigi biliniyor.

Arastirmacilar, insandan aldiklari hastalikli deri parcasini, bagisiklik sistemi yok edilmis farelere asiladi. Bu sekilde farelerin bagisiklik sisteminin dokuyu reddetmesi onlendi ve hastalikli deride tekrar sac buyumesinin basladigi gozlendi.

Daha sonra insan T hucrelerini, saca renk veren hucrelerden alinan protein parcalariyla karistirarak farelere enjekte eden uzmanlar, hastalikli deride sac dokulmesinin tekrar basladigini saptadi.

Bilim adamlari, protein parcalarinin antijen gibi davranarak bagisiklik sistemini saldiriya gecirdigini dusunuyor. Simdiye kadar sadece steroitle tedavi yoluna gidilen hastaligin tamamen iyilestirilemedigini belirten uzmanlar, steroitin yan etkisinin de bulunduguna isaret ediyor.

Sac dokulmesi herkesin sorunu
Kadinlarin yuzde 40'i, erkeklerin ise yaklasik yuzde 50'si yasamlarinin bir bolumunde sac dokulmesi sorunu yasiyorlar.

Ankara Universitesi Dermatoloji Anabilim Dali Ogretim Uyesi Prof.Dr. Cengizhan Erdem, kadin ve erkeklerde sac dokulmelerinin en sik rastlanan nedeninin, androjen (erkeklik) hormonlari, yas ve genetik ozellikler sonucu ortaya cikan (Androgenetik) sac dokulmeleri olduguna dikkati cekti.

"Kadinlarin yuzde 40'i, erkeklerin ise yaklasik yuzde 50'si, yasamlarinin bir bolumunde bu tur sac dokulmesi ile karsi karsiya kalirlar" diyen Prof. Dr. Cengizhan Erdem, 40-50 yaslari arasinda her 10 erkekten 4'unde belirgin bir sac kaybi bulundugunu, androgenetik sac dokulmesinin 10'lu, 20'li ya da 30'lu yaslarda da baslayabildigini kaydetti.

Kadinlarda ve erkeklerde sac kaybinin farkli sekillerde ortaya cikabilecegine dikkati ceken Prof. Dr. Erdem, erkeklerde alin koseleri ve tepe bolgelerinde sac dokulmesi gorulurken, kadinlarda tepe bolgesinde kismi bir sac dokulmesi ile karsilasildigini belirtti.

Sac dokulmesinin tedavisi
Prof. Dr. Erdem, erkeklerde sac dokulmesinin tedavisinde cesitli losyonlar, ilaclar kullanildigini ifade ederek, soyle konustu: "Kullandigimiz ilaclar, sac dokulmesini yavaslatarak hastalarin onemli bolumunde saclarin gurlesmesine yol acmaktadir. Ilaclar, kil koklerinde aktif erkeklik hormonu olusumunu engellemektedir. Kadinlardaki sac dokulmesinde de bir solusyon kullanilmaktadir."

Turkiye'de cok cesitli sac tedavi sekilleri uygulandigini vurgulayan Prof. Dr. Erdem, tibbi olmayan bu yontemlerin buyuk bolumunun para kaybina yol actigini ve etkili olmadigini soyledi. Prof. Dr. Cengizhan Erdem, sac ekimine de deginerek, ozellikle sacli derinin on bolumunde sac dokulmesi olan erkek ve kadinlarin bu yontemden yararlanabildigini, sacli derinin arka bolumundeki saglikli kil koklerinin alinarak saclarin dokuk oldugu bolgelere ekildigini bildirdi.

Dogal yontemlerle saclarinizi canlandirin

Sicak Yag Tedavisi
Kurumus ve yipranmis saclari en iyi canlandirma yontemi zeytinyagi tedavisidir. Saclariniza parlaklik vermek ve beslemek icin 2 corba kasigi zeytinyagini isitin. Bunu yavas yavas tum sac derinize yedirin. Sicak suda islattiginiz bir havluyu siktiktan sonra bir turban gibi basiniza sarin. Havlu sogurken bu islemi iki veya uc defa tekrarlayarak, basin yagi iyice emmesini saglayin. Sonra saclarinizi yikayarak, iyice durulayin. Bu bakim turu, ozellikle cabuk kirilan saclar icin cok yararlidir.

Hintyagi Tedavisi
Yarim cay fincani hintyagini isittiktan sonra bas derinizi ovarak sacinizin yagi emmesini saglayin. Yavas yavas tarayacaginiz saclarinizi kaynar suya batiririp siktiginiz havluyla sarin. Bu islemi yaptiktan sonra yarim saat kadar bekleyip sampuanla yikayin. Bu tedavi, fazla ince, cabuk kirilan, kuru saclara iyi gelir. DENEYIN..

Zeytinyagi ve Bal Tedavisi
Yarim cay fincani yesil zeytinyagiyla bir cay fincani suzme bali karistirin. Bu siviyi iyice sallayip calkalayin ve bir kac gun dinlenmeye birakin. Daha sonra bu karisimi bas derisinize ovarak ve tarayarak yedirin. Ancak bu islemi yaparken taragin dislerinin bas derinize batmamasina ozen gosterin. Basiniza bir naylon torba gecirerek, basin sicakligini muhafaza etmeyi saglayin. Karisimi basinizda yarim saat beklettikten sonra, saclarinizi bol suyla durulayin. Bu islem, koyu renk saclarin isiltili bir hal alip parlamasini saglar. CIDDEN DENEYIN....

Protein Tedavisi
Yumurta ile yapilacak protein tedavisi hemen hemen her tur sac icin uygundur. Iki yumurtayi cirpin ve icine yavas yavas bir corba kasigi zeytinyagi, bir corba kasigi gliserin, bir corba kasigi sirke (mumkunse elma sirkesi) ilave edin. Sacinizi bir kez sampuanladiktan sonra saclariniza bu karisimi surup 15-20 dakika bekleyin. Saclarinizi iyice duruladiktan sonra saclarinizin cok kisa surede canlandigini fark edeceksiniz.

Kakao Yagi Tedavisi
Koyu renk sacli kisilerin uygulayabilecegi bir baska bakim yontemi ise asagida anlatilan bu karisimdir. Icinde su kaynayan genisce bir tencerenin icine daha kucuk bir kabi oturtun. Yarim cay fincani aycicegi yagini, 1 corba kasigi kakao yagini, 1 corba kasigi susuz lanolini bu ikinci kabin icinde eritin. Butun bu yaglar eriyince, kabi kaynar suyun icinden alin ve karisimi iyice cirpin. Bu karisimdan 1 corba kasigi kadarini alarak buna 1 corba kasigi su katin, iyice karistirin. Bu siviyi ovarak basiniza surun ve bu durumda 15 dakika ile yarim saat arasinda bekleyin. Ardindan sacinizi yikayip durulayin. Bu tedavi koyu renk saclara yeni bir canlilik ve parlaklik verir.

Mayonez Tedavisi
Kuru saclarin en buyuk ihtiyaci sac derisinin tikanmis olmasindan dolayi kaynaklanan yag eksikligidir. Bu acigi gidermek icin mayonez tedavisi uzmanlar tarafindan onerilen bir bakim turudur. Bir yumurtayi, 1 corba kasigi sirkeyi, 2 corba kasigi bitkisel yagi, ise koyulmadan hemen once karistirarak cirpin. Bu karisimi bas derinize ovarak iyice icirin. Ardindan saclarinizi tarayarak butun karisimin saclariniza esit yayilmasini saglayin. 15 dakika boyle bekledikten sonra saclarinizi yikayarak durulayin. Bu tedavi bas derisine nem kazandirilmasina yardim eder, kuru sacin yagla beslenmesini saglar.

Kellik icin en eski recete
Bilinen en eski tip belgesi olan 1862 yilinda gun isigina cikarilan ve M.O 1500`lu yillarda yazildigi belirtilen Ebers Papirusu`nde, sac dokulmesini onlemek icin recete bulunuyor. Sac dokulmesini onlemek icin demir, kirmizi kursun, sogan, kaymak tasi ve bal karisiminda hazirlanan ilacin yutulmasi ve Gunes Tanrisi`na yakarmak gerektigi yer aliyor. BUNU BILEMIYECEGIM...

iyiki Erkegim!!!!!


1. Pamela Anderson.
2.Filmlerdeki ciplaklik sahnelerinin yildizlari genelde disidir.
3.Bes gunluk bir tatil icin minik bir canta yeterlidir.
4.Spor karsilasmalari.
5.Telefon konusmalariniz maksimum 30 saniyedir.
6.Arkadaslarinizin seks hayatini gozlemlemeniz gerekmez.
7.Tum konservelerinizi siz acarsiniz.
8.Tuvalet ihtiyacinizi kadinlardan %80 daha hizli ve pratik giderirsiniz.
9.Eski arkadaslariniz kilo almis yada vermis olusunuzla ilgilenmezler.
10.Kuaforde saatler harcamazsiniz.
11.Disilerden %98 daha hizli zap yaparsiniz.
12.Pembe dizilerle zaman kaybetmezsiniz.
13.Poponuz ise alinmanizda asla bir kriter degildir.
14.Tum orgazmlariniz gercektir.
15.Tecavuzculer sizle ilgilenmez.
16.Her yere yaninizda gereksiz seylerle dolu bir canta goturmek zorunda kalmazsiniz.
17.Yaslanirsaniz Viagra kullanirsiniz.
18.Tuvalete yardimci bir grup arkadasiniz olmadan gidebilirsiniz.
19.Soyadiniz oldugu gibi kalir.
20.Bir otel yatagini toplanmamis bir sekilde birakabilirsiniz.
21.Kendi yemeginizi oldurebilirsiniz
22.Dusuncesizlikleriniz icin ekstra kredi sahibisinizdir.
23.Hic kimse sizi (onu) yutarken hayal etmez.
24.Tuvaleti silmek zorunda degilsinizdir.
25.10 dakikada tras olup, dus alip hazirlanabilirsiniz.
26.Kendinizi tatmin
etmek icin yardimci bir titresimli faktore ihtiyac duymazsiniz.
27.Bayan patronlara karsi avantajlisinizdir.
28.Ne kadar cirkin olursaniz olun sizden hoslanan bir karsi cins bulunur.
(bkz. Quassimodo)
29.Dugun planlariyla ilgilenmezsiniz.
30.Biri sizi bir yere davet etmeyi unutursa hala arkadasiniz olabilir.
31.Bir partide sizin kiyafetinizin aynini giyen biriyle tanisirsaniz onunla
hayat boyu arkadas olabilirsiniz.
32.Ic camasirlariniz pazarda 500.000TLdir.
33.Bilimum guzellik yarismalari.
34.Sizin emrinizde calisan insanlardan hicbiri sizi aglatma gucune sahip
degildir.
35.Boynunuzun altinda kalan hicbir vucut bolgesini tiras etmezsiniz.
36.Her aksam killi poponun birine arkanizi donmek zorunda degilsinizdir.
37.Otuz dort yasinda ve hala bekarsaniz kimsenin umurunda olmaz.
38.Adinizi kara sidikle yazabilirsiniz.
39."Uzaga iseme" yarismalarinda tartismasiz bir ustunluk saglarsiniz.
40.Cukulata sadece bir cesit tatlidir, kacilmasi gereken bir guzel sey degil.
41.Cumhurbaskani olabilirsiniz.
42.Yolcu koltugunda da yolculuklardan zevk alabilirsiziniz.
43.Cicekler her seyin anahtari, her sorunun cozumudur.
44.Diger insanlarin duygularina cok onem vermeniz sizden beklenmez.
45.Calisma saatlerinizin %90'ini seksi dusunerek gecirebilir ve tam verim alabilirsiniz.
46.Islanacaginiz bir ortama beyaz bir t-shirt ile gidebilirsiniz.
47.Uzerinde "H�$$�ktir ordan!" yazan bir t-shirt giyebilirsiniz.
48.Uc cift ayakkabi yeter de artar bile.
49.Araba tamircisine kolayca gidebilir ve hatta orada muz bile
yiyebilirsiniz. Basiniza bir sey gelmez.
50.Istedginizi soylersiniz ve insanlarin sizin hakkinizdaki dusuncelerini takmazsiniz.
51.Leonardo DiCaprio'nun hoslanilacak biri bile olmadigini daha kolay anlarsiniz.
52.Arkanizdan fazla kisi konusmaz; konussa bile aldirmazsiniz.
53.Sicak bir gunde gomleginizi cikartabilirsiniz.
54.Yanliz yasiyorsaniz annenizin sizi ziyaret etmesi arifesi haric evinizi
asla toplamayabilirsiniz.
55.Tum tamirciler size gercegi soyler, doru fiyati teklif eder ve pazarliga
daha aciktirlar.
56.En yakin arkadasinizla saatlerce oturup "Benden hoslaniyor olmali"
seklinde dusunmeden mac seyredebilirsiniz.
57.Sevgilinizin sizden ayrilmaya calistigini ima ettigi cumleleri asla
yanlis anlamazsiniz.
59.Ruhsal durumunuz cok zor degisir.
60.Dunyaniz isediginiz yerdir.
61.Mekanik aletleri diger cinsten daha kolay kullanir, onlari yonetirsiniz.
62.Arkadasinizin yeni sac biciminizi fark etmesi sizi pek ilgilendirmez.
63.Clint Eastwood'a hayran oldugunuzda icin ona benzemek istemezsiniz ya da
benzemek icin kilo verme geregi duymazsiniz.
64.Asla bir onceki benzin istasyonunun calisanlarini begenmediginiz icin
digerine 20 km yol almazsiniz.
65.Bir icecek sisesini acmanin en az 20 farkli yolunu bilirsiniz.
66.Ne giyerseniz giyin, bacaklarinizi farkli yonlere sonuna kadar acarak
oturabilirsiniz.
67.Ayni is . . . Fazla maas.
68.Gri sac ve kirisikliklar karizma katar.
69.Gelinlik - 200$, frak kirasi - 100$
70.Bir atista 400 milyon sperm ile 15 denemede dunya nufusunu ikiye
katlayabilirsiniz - en azindan teorik olarak.
71.Diger insanlarin yemeklerine ve tatlilarina ilgi duymazsiniz.
72.Uzaktan kumanda sadece ve sadece sizindir.
73.Siz insanlarla konusurken asla goguslerinize bakmazlar.
74.Eurosport'da ki birbirinden ilginc motor sporlari.
75.Formula 1.
76.Bir arkadasiniza hediye goturme geregi duymadan da ugrayabilirsiniz.
77.Bekarliga veda partileri kina eglencelerinden kat kat iyidir.
78.Annenizle normal ve saglikli bir iliskiniz vardir.
79.Erkek cocuklar aileler tarafindan -genelde- daha cok sevilirler.
79.Kolayca prezervatif alabilirsiniz. (Eczaci sizi ciplak olarak hayal etmez)
80.Banyoya gidip makyaj tazelemenize gerek yoktur.
81.Makyaj yapmaniza gerek yoktur!
82.Eger bir arkadasinizi arayacagim deyip aramazsaniz o arkadaslariniza sizin degistiginizi soylemez.
83.Bir gun uyandiginizda pis, yasli bir adam oldugunuzu fark edeceksiniz.
84.Muayyen gunleriniz olmadigi icin istediginiz zaman rahatlikla denize girebilirsiniz.
85.Ev hayvaniniz varsa onun yemek ve tuvaletiyle ilgilenmeyebilir, ama onunla oynayabilirsiniz.
86.Her durumu "$�Ktir et" diyerek rasyonalize edebilirsiniz.
87.Prenses Di'nin olumu sizin icin sadece baska bir olum ilanidir.
88.Gegirmek normal bir seydir. Bunun zevkine varabilir ve hatta iyi
gegiriyorsaniz bu olay arkadaslariniz tarafindan saygi ile karsilanabilir.
89.Ruhsal durumunuz yuzunden seksuel bir sansi kacirmazsiniz.
90.Steven Seagal gibi buyuk bir sahsi yakindan anlayabilir, ona hayranlik duyabilirsiniz.
91.Normal disi bir durum haric estetik ameliyata ihtiyac duymazsiniz.
92.Mekanik bir dalgamatik calismadiginda onu yumruklayip firlatabilir, bundan zevk alabilirsiniz.
93.Yeni ayakkabilar yuzunden buyuk acilar cekmezsiniz.
94.Porno filmler tam sizin istediginiz gibi tasarlanmistir.
95.Herkesin dogum gunu yada yilbaslarini hatirlamak zorunda degilsinizdir.
96.Birinden nefret etmek onunla seksuel bir yakinliginizin olmasini engellemez.
97.Arkadaslariniz asla size "Ee, degisik bir sey fark ettin mi" teklinde tuzaklar kurmazlar.
98.Internet ve olanaklari.
99.Cinsel organinizla gurur duyabilir, ona isimler takabilirsiniz. Yaratici degilseniz "Osman" yada "kucuk mico" diyebilirsiniz

Kadin Nasil Tavlanir!!!!!!!

Ask bu, boru degil. Dikkatli olmali, dikkatli davranmali, taraflardan birisinin kadin oldugunu asla unutmamali.

Yazinin Devamini Mutlaka Okuyun..! Sasiracaksiniz..!

Kadin Nasil Tavlanir.?

1. Bir kadin seni ilginc buldu, sen de bu durumu ilginc buldun. Durum ilginc olmadigi gibi iliskiyi ilk onun baslatmasi olasiligi da cok zayiftir. Toplum, her durumda kadinin kitabidir ve toplum der ki; iliskiyi baslatan bir kadinsa o kadinin kotu sohreti vardir. Kadin icin toplum, ilginc bir adamdan daha onemlidir. Kadinlar hakkindaki bu bilgiyi atlamamak gerekir.

2. Kesinlikle iliskiyi baslatan sen olmalisin. Cunku onlarin hisleri ve dusunceleri butunuyle safsatadir.

3. Eger baska bir erkekle cikiyorsa ona adamin ise yaramaz oldugunu, onun tipi olmadigini, mutlaka yanlis bir tercih yapmis oldugunu soyle.

4. Kadinlarin hisleri ve dusunceleri onemsizmis gibi, hatta yokmus gibi davranmak en iyisidir. Onlar bu tutumunu "Bana kadin gibi davraniyor" diye yorumlayacaklardir.

5. Derin dusun. Bir kadina, kendi tarzinla onun ne kadar harika gozuktugunu soyle, ama oyle ki, gozlerinle onun dusuncesini ve vucudunu yiyip bitirmek istedigini soyle. Bu onu etkileyecek ve ne kadar derin biri oldugunu dusunecektir. Kadinlar her turlu yalanin derin bir dusunce oldugunu sanirlar.

6. Zerre kadar gururun yokmus gibi davran. Spor yap, iyi giyin, populer ol. Butun bunlar bir kadin icin senin ne kadar ahlaksiz, kadin meraklisi, yenir yutulur bir lokma olmadiginin gostergesi olacaktir.

7. Baslangicta seksten baska bir sey dusunme ve muskulpesent olma. Iyisine ulasmak icin yiginla kadini elden gecirmen lazim. Gururundan baska kaybedecek birseyin yok. Gurur ise sadece kaybedenlerindir.

8. Kendini kaliteli, duzgun biri olarak gosterirsen bu kadinlari sogutur. Cunku, diger butun kadinlarin da bundan feci sekilde soguyacagini kalplerinin ta derinlerinde bilirler.

9. Birsuru kadini seviyor olsan bile, kadinlarin herbiri, sadece kendilerini sevdigini sanirlar.

10. Butun kadinlari cekici buluyormussun gibi davranirsan butun kadinlar da seni cekici bulur. Cunku, kadinlar kendi baslarina dusunemezler (toplum kadinin kitabidir, hatirlarsaniz). Eger diger kadinlar sizi onemsemiyorsa, ancak o zaman o da sizi onemsemez.

11. Kadinlarla birlikte oldugun o degerli zamanlarda onlari asagila, kucuk dusur ve ne yaptigini biliyormussun gibi davran. Elbisesinin basit ama saclarinin sahane oldugunu soyle ona. Ona zamanla dogru durust giyinmeyi ve opusmeyi ogretecegini soyle.

12. Suphede misin, hemen davran; onu biryere gotur, op onu, dokun ona, nazikce elinden tutup yatak odana gotur onu. Kadinlar, senin onlari harekete gecirmeni bekleyip dururlar. Eger ne yapacagina kararsiz kalirsan, oyle bir degisirler ki, neden hala birsey yapmiyor diye sasirip kalirlar. Bu, bir kadinin bir erkegi ciddiye almasi icin neredeyse her kadinin basvurdugu, erkeklerden istedigi, bir kendine guven testidir. Kadinlarin da kendilerine ait bir zekasi vardir diye dusunursen, senin aptal oldugunu dusuneceklerdir.

13. Artik farkina var ki reddedilmek oyle cok da muhim bir sey degildir. Bir kadin sana hayir dediginde, bunun, tam da o anda esen ruzgarin dogru yone degil de ters yone esmesinden hic te farki yoktur. Butun kadinlarin birbirine benzemesi gibi okyanusta daha bir suru balik vardir.

14. Reddedilmekten korkarsan, kadinlarin gercekten bir karar verecekmis gibi hissetmelerine neden olursun! Bundan oturu seni kucumserler. Olasi secenekleri degerlendirip gercekten bir sonuca ulasabilecek duruma sokulmayi hic bir kadin istemez elbette.

15. Kadinlari siraya diz. Uc kadina sevisme teklif et, biri kabul edecektir. Onlara boyle basit metodlarla yaklasirsan gururlari oksanacaktir.

16. Kadinlarin bildigi kadariyla kelimeler, ask ve ihanet icindir. Bundan dolayi ASLA ve ASLA bir kadina opebilir miyim diye sorma. Onu dikkatle dinle ama sakin soyledigi herhangi birseye inanayim deme. Daha ziyade onu tanidigin kadariyla, onun sozlerini yorumla.

17. Kadinlar beyinli degil fizikli yaratiklardir. Yani onlara asik oldugunu soylemektense elini dogruca kasiklarina gotur.

18. Feminizmin butun hedefleriyle - ozellikle (her ne ise) ana fikriyle - butunuyle hemfikir ol. Aslinda herhangi bir kadinin herhangi bir konuda soyledigi herhangi bir seyle ayni fikirde olmalisin. Lakin ne yaparsan yap hic bir zaman bir kadina gercekte nasil davranman gerektigini unutma, yoksa aziz olma tehlikesiyle her an karsilasabilirsin ve kadinlarin bildigi kadariyla bir aziz kotu bir sakadan baska birsey degildir. Butun bunlardan yola cikarak kadina, ne kadar akilli ve cesur oldugunu ve fakat tipki diger butun kadinlar gibi kendi basinin caresine bakamayan, dusuncelerinin ve inanclarini onemsiz oldugunu hissettir.

Aceleci Erkekler!!!!!!


Askin ilk gunleri keyiflidir, heyecanlidir. Randevular, bulusmalar, kacamak bakismalar, urkek dokunuslar... Her kadin en cok askin ilk gunlerini sever. Ama kadinlarin tersine erkekler acelecidir, hemen yatak odasina gecmek isterler. Oysa her seyin bir zamani oldugu gibi sevismenin de zamani vardir.
Her erkek bir iliskinin baslangic gunlerinde telasli ve aceleci olur. Ozellikle de cinsel anlamda erkeklerin cogu son derece aceleci davranirlar. "Bir an once tenlerimizi bulusturalim, ruhlarin bulusmasi zaten beraberinde olur..." Bu cumle surekli dillerde dolasir durur. Kadinlar ise bu bakimdan erkeklerden farklidir. Onlar romantik gunlerin uzatilmasini, yasanan tatli heyecanlari daha cok severler. Ayrica kadinlar erkeklere oranla seksuel anlamda daha sabirlidirlar. Hatta bundan buyuk keyif alirlar. Evet, bir iliskinin ilk gunleri her erkek icin cok onemlidir. Ama zannettiginiz gibi o gunlerde yasananlar, iki kisinin birbirini tanima cabalari, ilk gunlerin heyecanlari degildir onlar icin onemli olan. Ne zaman sevisecegiz? Bu sorunun cevabini aramakla, o anin gelip gelmedigini anlamak icin yanar tutusurlar. Karsisindaki kadinla yaptiklari tum sohbetler, onlara yonelttikleri tum sorularin altinda, cinsellige yonelik bir sinyal, beklenen o muthis anla ilgili ufak da olsa bir ipucu ararlar. Zaten bu ilk gunler de aylarca surmez. Gercekten de birkac gun, bilemediniz, bir iki hafta...
Ilk gunlerin sirri
Bir kadinin isterse yapamayacagi hicbir sey yoktur. Boyle dusunur erkekler. Aslinda yanildiklarini soylemek de yanlis olur. Bir kadin iliskinin ilk gunlerinde kendini oldugu gibi ortaya koymayi basarirsa, yani sicak, sevimli ve durust olursa, ondan etkilenmeyecek hicbir erkek yoktur. Cunku erkeklerin en onem verdikleri sey; samimiyet, sicaklik ve sahiciliktir. Onlar sahtelikten ve yapmacik davranislardan nefret ederler. Karsilarindaki kadin, kendini begendirmek icin birtakim numaralar yapiyorsa, sansini kaybeder. Ilk gunlerde zaten kafasi karisik olan, bir an once yatak odasina gecmeye calisan erkek, duygusal anlamda kadindan uzaklasir ve tek bir hedefe yonelir. Tek gecelik tensel iliski... Kadin bu birkac gunu iyi degerlendirirse, sicakligi ve samimiyeti ile erkegin guvenini kazanirsa, onun sevgisini de ele gecirmeye baslamis demektir. Onu istiyorsaniz, sizi tanimasina ve boylece sizi sevmesine sans taniyin. Yani durust ve acik olun. Ona yalnizca ne kadar seksi, basarili bir kadin oldugunuzu degil, ayrica onun icin neseli bir dost, yurekten bir arkadas, muzip bir sevgili olabileceginizi de gostermelisiniz ki, sizi gercekten sevmeye baslasin. Boylece karsinizdaki o eski aceleci erkegin nasil romantiklestigini ve yatak odasina gitmeden once sizin gonlunuzu kazanmak icin nasil deli divane oldugunu goreceksiniz.
Erkeklerin uzerindeki cocukluktan beri yuklenen cinsel baskiyi da unutmamak gerek. Cunku onlar "basarili" olmak, her an "erkekligini" ispatlamak duygulariyla buyutulmuslerdir. Bu yuzden de kendilerini bu anlamda ispatlama durtusuyle hareket ederler ve bir an once seksuel iliskiye gecmek isterler... Eger onlarin bu duygusunu, kisiliginiz, sevecenliginiz ve samimiyetinizle ikinci plana atmayi basarirsaniz, onlarin ustunden bir yuku alir ve size guven duyarak rahatlamalarini saglarsiniz. O zaman da o aceleci erkek gider, yerine sevgi dolu bir asik gelir. Bu da demektir ki, ask ve tutku dolu gunler sizinle beraber...





ErkeklerIn BeyInlerI.....

[img]http://hossohbet.com/forum/images/smilies/.gif[/img]

Erkekce Sozluk!!!!!!!


Erkeklerin soyledikleriyle soylemek istedikleri ne yazik ki birbirinden cok farkli. Onlar bazi kelimelere farkli anlamlar yukluyorlar ve kendi aralarinda olusturduklari erkek sozlugunu kullaniyorlar. Siz de erkekce sozluge bir goz atarsaniz onlari cok daha kolay anlarsiniz...
Birbirimizi goruyoruz: Erkeklerin sozlugunde, birbirimizi gormeye basladik demek birkac geceyi birlikte gecirdik ve bunlardan en az biri zevkli dakikalarla son buldu anlamina gelir Bu kelimeyi kullanmalari onlarin baska kizlari da gormelerini engellemez.


Flort ediyoruz: Bu cumle, birbirimizi goruyoruz durumundan biraz daha ileri boyutta olduklarini anlatir. Diger kizlarla gorusmesini engellemeseniz bile, onlara oranla ilerisi icin daha sansli oldugunuz belli olur.

Cikiyoruz: "Sizi kiz arkadasimla tanistirayim" diyen bir erkek aslinda cok seyi ortaya koyar. Sadece gorusmenin disinda duygusal bir seyler paylastiginizi ve sizinle mutlu oldugunu anlatmaya calisir. Diger kizlarla aranizda fark vardir.

Birkac tane: "Birkac tane bira ictim ya da birkac kacamagim oldu" diyen bir erkegin gorundugu kadar masum olmadigini bilmelisiniz. Birkac tane demek elbette birden cok ama, kesinlikle 50'den az demek de olabilir.

Sessiz bir gece istiyorum: Demek ki geceyi evde gecirmek istiyor. Ama bu sessizlik kavrami gorecelidir. Kimilerine gore evde romantik dakikalar gecirmek anlamina gelirken, kimilerine gore de televizyon seyretmek anlamina gelebilir. Ama her iki durumda da seks kacinilmazdir.

Sirin: "Bu kadin cok sirin." Bu masum iltifat aslinda gizli anlamlar saklar. "Bu kadin cok az makyaj yapiyor, yine de cok guzel, gogusleri cok cekici ve ne kadar guzel ki, hep guluyor. Hemen muhabbet kurabilirim..." Pek de sirin degil...

Muthis: "Aman allahim su kadin ne kadar muthis. "Erkeklerin en sik kullandigi cumle. Asil anlami cok bakimli, kendine cok iyi bakiyor ve gercekten cok guzel". Onlara gore kendine bakan her kadin guzeldir...

Cekici: Bir kadini cekici bulan bir erkek aslinda kendisi icin de bazi seyleri itiraf eder. Karsisindaki kadinin cok guzel olmadigini itiraf ederken, belirsiz bir cazibenin kendisini etkilemesini engelleyemedigini de aciklar.

Dogal: "Dun geceki parti cok dogaldi" diye karsiniza cikan erkek arkadasinizdan suphelenmenize hic gerek yok. T-shirt'u ve jean'ini giyerek gittigi dogal bir arkadas toplantisi oldugunu anlarsiniz. Yani hicbir kacamak yapilmamistir.

Temizlik: "Evimi cok guzel temizledim, gormek ister misin?" Teklif cok ilginc ama karsiniza super temiz bir ev cikacagini beklemeyin. Erkeklerin temizlik anlayisina gore butun daginiklik dolaba sikistirilmis, tozlar halinin altina dogru atilmis anlamina gelir.

Orgazm: "Daha fazla orgazm olmak istiyorum!" Yani; "Daha fazla oral seks istiyorum!" Secim size kalmis artik.

Asigim... Erkeklerin sikca kullanmadigi ama kadinlarin duymak istedigi en onemli kelime. Bunun bircok anlami olabilir. Birincisi, "Yataktaki olagandisi tutumu beni gercekten cok etkiliyor." Ikincisi ve en guzel olani da; "Beni gercekten cok mutlu ediyor. Onunla zaman gecirmeyi cok seviyorum."