13 Ocak 2008 Pazar

Hollanda askerleri dost ateþinde öldü

KABİL - 2 Hollanda askeriyle, Hollanda askerleriyle birlikte hareket eden Afgan ordusundan 2 asker, Hollanda birliklerinin açtığı ateş sonucu öldü.Hollanda Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada; karanlık ve kötü hava koşulları nedeniyle, Hollandalı askerlerin kendi silah arkadaşlarını düşman askeri sandığı; Hollanda ordusundan 20 yaşında bir er ve 22 yaşında bir onbaşıyla yerel kuvvetlerden iki askerin bu yanlış anlama nedeniyle öldüğü belirtildi.

Ölen 2 Afgan askerinin, operasyonda yaralanan Hollandalı askerlere yardım etmek için Hollanda mevzilerine doğru hareketlendikleri, ama üniforma giymedikleri için düşman askerleriyle karıştırıldıkları sanılıyor.

Afanistan’ın güneyindeki Uruzgan’da 1650 Hollanda askeri görev yapıyor.

Hollanda Afganistan’da şu ana kadar 14 kayıp verdi. Afganistan’da en fazla kayıp veren ülkeyse, 480 askerini kaybeden ABD... ABD’yi 86 kayıp veren İngiltere izliyor.

Paris ile Riyad arasýnda 4 anlaþma

RİYAD - Fransız kaynaklar, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkzoy’nin, bugün geldiği Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da iki ülke heyetlerinin petrol, doğalgaz ve maden kaynakları alanında işbirliği, Fransa’da üniversite eğitimi ve yine Fransa’da mesleki eğitimin geliştirilmesi ile iki ülkenin dışişleri bakanları düzeyinde bir siyasi istişare anlaşması olmak üzere 4 anlaşmaya imza koyduğunu açıkladılar.Resmi ziyareti dolayısıyla bugün Riyad’a gelen Sarkozy, buradan Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne geçecek.

Sarkozy, Suudi Arabistan Kralı Abdullah’ın Fransa’nın dostu olduğunu söyledi.

Resmi ziyareti dolayısıyla Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’ta bulunan Nicolas Sarkozy, iki ülke arasında 4 işbirliği anlaşması imzalanmasından sonraki basın açıklamasında, Suudi Arabistan’ın bölgesel barıştaki rolünün önemine dikkati çekti ve, “Suudi Arabistan, çok hareketli olan bölgede barış için bir temel unsurdur ve Fransa’nın da bu bölgede olması da çok önemlidir. Majesteleri Fransa’nın dostudur” dedi.

Suudi Arabistan ziyaretinin siyasal, ekonomik, kültürel ve askeri hedefleri bulunduğunu belirten Sarkozy, basın önünde Kral Abdullah’ı, “ne zaman isterse” gelmesi için Fransa’ya davet etti.

Kral Abdullah tarafından onuruna verilen akşam yemeğine katılan Sarkozy, yemekten sonra iki ülke heyetleriyle birlikte Kral ile bir süre görüştü. Bu görüşmede Kral Abdullah’ın Sarkozy’yi “sert başlı bir ata” benzettiği kaydedildi.

29 horoz dövüþçüsüne gözaltý

MALATYA - Eski Şire pazarı yakınlarındaki bir kahvehanede horoz dövüştürüldüğü ihbarını alan Malatya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Müdürlüğü ekipleri, buraya “kırmızı ibik” adı verilen operasyon düzenledi.Kahvehanede bulunan 29 kişi, horoz dövüştürerek kumar oynattıkları iddiasıyla gözaltına alındı.

Bu kişilerden 25’ine kabahatler yasası gereği 125’er YTL para cezası uygulandı, 4’ü hakkında hayvanlara eziyet etmekten işlem yapıldı.

Zanlıların adliyeye sevk edilecekleri bildirildi. Kahvehanede bulunan 12 dövüş horozu ve 30 güvercin, Malatya Tarım İl Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

ÖDP’den Hrant Dink’i anma etkinliði

İSTANBUL - Bakırköy Yunus Emre Kültür Merkezi’nde “Hrant’ı Anlamak” adı altında düzenlenen programda kürsüye çağrılan Hrant Dink’in eşi Rakel Dink, özel bir konuşma hazırlamadığını belirterek, katılımcılara teşekkür etti.Rakel Dink, “Teşekkür ediyorum hepinize, eşime saygı gösterdiğiniz için. Sadece eşime saygı gösterdiğiniz için değil, böyle olmanız gerektiği için teşekkür ediyorum. Saygı gösterebilmek çok önemlidir, layık olanlara” diye konuştu.

Programda konuşan ÖDP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Ufuk Uras da 19 Ocak 2007 tarihindeki cinayet anını gösteren kamera görüntülerinin silindiğini savunarak, konuyla ilgili bürokratların soruşturulmasına da izin verilmediğini ileri sürdü.

Cinayetin arkasında organize bir yapı olduğunu iddia eden Uras, “Bu şahısların gittikleri illere ilişkin arşiv bilgisini kimseyle paylaşmıyorlar. Varolan bilgileri gizliyorlar” diye konuştu.

Ermenice söylenen “Sarı Gelin” türküsüyle başlayan programda, “Dostlar Korosu” da bir dinleti sundu.

Baydemir: Diyarbakýr saldýrýsý kabul edilemez

VİRANŞEHİR - Belediye Başkanı Baydemir, Viranşehir Belediye Kültür Merkezi’nde belediye tarafından düzenlenen “Yerel Yönetimler, Ekonomik Kalkınma ve Siyaset” konulu sempozyuma katıldı.Baydemir, buradaki konuşmasında, Diyarbakır’ın Yenişehir semtinde 3 Ocak 2008 tarihinde askeri servis aracının geçişi sırasında teröristlerin yaptığı bombalı saldırıya değindi.

Baydemir, 6 kişinin öldüğü, 67 kişinin yaralandığı saldırının “çok acı ve kabul edilemez” olduğunu ifade etti.

“Yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz ve saracağız” diyen Baydemir, “O acıyı, bir kez daha söylüyorum, yüreğimize nakşedeceğiz. Ben yüreğime nakşedeceğim” dedi.

Osman Baydemir, Demokratik Toplum Partili belediye başkanlarının bulundukları kentlerde 80 yılda yapılmayan hizmetleri 8 yılda yaptıklarını savundu.

Hükümetin kendilerini siyaset yapmakla suçladığını iddia eden Baydemir, “Açık söyleyeyim, 22 Temmuz seçimlerine kadar evet doğrudur siyaseti ve hizmeti birlikte yürütüyordum. Dolayısıyla siyaset yaptım ama o kadar” dedi.

Baydemir, 22 Temmuz seçimlerinin ardından kendileri açısından durumun değişmeye başladığını, artık parlamentodaki Demokratik Toplum Partisi grubunun siyaset yaptığını belirtti. Baydemir, şöyle konuştu:

“Ben şuna tüm açık yürekliliğimle hazırım. Seçime 4-5 ay kala her siyasal parti, her siyasi organizasyon her kente talip olabilir. Bunun hiçbir sakıncası yoktur hatta olması gereken de budur. Ne demiştik, ‘hodri meydan’ demiştik. İsterseniz bahar, isterseniz sonbahar, isterseniz yaz ne zaman istiyorsanız sandığı kurarız, halkın iradesine başvururuz.”

Sempozyuma Viranşehir Belediye Başkanı Emrullah Cin, Ceylanpınar Belediye Başkanı İsmail Arslan ve diğer davetliler katıldı.

Yargýtay’da seçim bugün devam edecek

ANKARA - Yargıtay Büyük Genel Kurulunda, Yargıtay Başkanı’nı seçmek üzere 25 Aralık Salı günü başlanan seçimlerde adayların hiçbirisi seçilmek için gerekli olan en az 126 oya ulaşamadı.İlk tur oylamada Yargıtay Birinci Başkanvekili Zeki Akar, Yargıtay 9. Ceza Dairesi Başkanı Hasan Gerçeker, 7. Ceza Dairesi Başkanı Turan Demirtaş, 6. Ceza Dairesi Başkanı Mustafa Aydın, 18. Hukuk Dairesi Başkanı Mahir Ersin Germeç, 10. Ceza Dairesi Başkanı Refik Dizdaroğlu, 19. Hukuk Dairesi Başkanı Coşkun Koçak, 13. Hukuk Dairesi Başkanı Ahmet Erkal Baççıoğlu ve 21. Hukuk Dairesi Başkanı Ali Güneren yarıştı.

Sonraki turlarda, aday sayısı 5’e indi. Seçimde 4 turda yapılan toplam 20 oylamada en çok oyu, 9. Ceza Dairesi Başkanı Hasan Gerçeker aldı.

Yargıtay Büyük Genel Kurulunda bugün yapılacak seçimde, Yargıtay 6. Ceza Dairesi Başkanı Mustafa Aydın, 7. Ceza Dairesi Başkanı Turan Demirtaş, 9. Ceza Dairesi Başkanı Hasan Gerçeker, 18. Hukuk Dairesi Başkanı Mahir Ersin Germeç ve 19. Hukuk Dairesi Başkanı Coşkun Koçak’ın yarışması bekleniyor.

Her turda 5 oylamanın yapıldığı seçimlerde, 1. ve 2. oylamadan sonuç alınamadığı takdirde 3. oylamada en çok oyu alan 2 aday, 4. ve 5. oylamada yarışıyor. Bu oylamalardan da sonuç alınamazsa başa dönülerek oylamalara devam ediliyor. Her tura mevcut adayların dışında yeni adaylar da katılabiliyor.

Zico: Bize yakýþmadý

İSTANBUL - Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, 2-2 berabere kaldıkları İstanbul Büyükşehir Belediyesi karşılaşmasından gerekli dersleri almaları gerektiğini söyledi.
Haberin devamı www.ntvspor.net

Ölü farelerin kalbi yeniden çalýþtýrýldý

CHICAGO - Minnesota Üniversitesi’nden Dr. Doris Taylor, bu deneyin başarısının, bedene uyum sağlayacak organlar üretilmesi çalışmaları için umut verici olduğunu söyledi. “Nature Medicine” dergisinde yayınlanan araştırmanın, hastalara nakledilmek üzere kök hücrelerden organ üretilmesi çalışmaları için yeni bir açılım olacağı belirtiliyor.Araştırmayı yöneten Taylor ve ekibi, ölü farelerin kalplerinden, varolan tüm hücreleri temel kolajen yapıyı bozmadan “yıkadılar”. Geride kalan jelatin benzeri temel yapıya, yeni doğmuş farelerin kalp hücrelerini enjekte eden uzmanlar, bu karışımı besleyici bir solüsyonun içinde “gelişmeye” bıraktı.

4 gün sonra, aşılanmış kalplerin “büzülme” hareketi yapmaya başladıkları gözlendi.

Araştırmacıların, bu büzülmeleri koordine etmek için bir kalp pili kullandıkları, 8 gün sonra kalplerin “pompalama” işlemi yapmaya başladıkları belirtildi.

Taylor, aldıkları organlardan tüm hücreleri “yıkayarak” ayıkladıklarını, sonuçta ellerinde “hayalet bir doku” kaldığını söyledi. Bu yapı iskeletinin, “kolajen, fibronektin ve laminin” içerdiği belirtildi. Bu “iskeletleri” yeniden çalıştırabilmek içinse, daha iyi işlev göreceği düşünülen henüz olgunlaşmamış hücrelerin kullanıldığı kaydedildi.

Geçen ay bir İngiliz araştırma ekibi, kök hücrelerden, bir kalp yaması için kullanılabilecek olgun, “atan” kalp hücreleri üretmeyi başardıklarını açıklamıştı.

Minnesota’daki araştırmacıların, yeni bir yaklaşım benimsedikleri belirtiliyor.

Ekibin lideri Taylor, “doğanın, en mükemmel yapı iskelesini ürettiğini fark ettiklerini” belirterek, laboratuar ortamında doğaya gerekli malzemeleri sağlayıp yolundan çekilmenin mümkün olup olmadığını denediklerini kaydetti.

Uzmanların, gelecek aşamalarda bir domuz ya da kadavradan alınmış “yapı iskeletine” kök hücreler enjekte ederek işlev gören organlar üretmeyi amaçladıkları belirtiliyor.

Araştırma ekibinin, deneyi fare ve domuz kalpleri üzerinde uyguladıkları ancak yalnızca farelerde başarıya ulaştıkları ifade edildi.

Başlangıç olarak tanımlanan bu araştırmanın, bir donör kalbin “iskeletinde” kök hücrelerin gelişebileceğini gösterdiği ve bu nedenle çok önemli bir adım olduğu kaydediliyor.

Gölcük’te örgütlü suça 8 tutuklama

GÖLCÜK - Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’nün “yaprak dökümü” adını verdiği operasyonda, 13 kişi gözaltına alınmıştı.Savcılıktaki sorgularının ardından zanlılardan 8’i, “suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurma, silahla adam yaralama, adam öldürmeye tam teşebbüs, petrol piyasası yasası’na muhalefet, ruhsatsız silah taşıma ve ticaretini yapma, adam kaldırma” suçlarından tutuklandı, 5 zanlı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Operasyonda 4’ü kurusıkı olmak üzere 10 adet ruhsatsız tabanca, 2 av tüfeği, değişik çaplarda çok sayıda mermi ile 2 dürbün ele geçirilmişti.

Otyakmaz: Hak ettik

İSTANBUL - Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, Sivasspor’un 2-0 üstünlüğüyle sona eren Trabzonspor maçının ardından yaptığı açıklamada, galibiyetten dolayı mutlu olduğunu söyledi.
Haberin devamı www.ntvspor.net

Nihat geri döndü: 4-3

İSTANBUL - İspanya Birinci Futbol Ligi’nin (La Liga) 19. haftasında Villarreal, sahasında Deportivo La Coruna’yı 4-3 yenerken, maçın kahramanı, 2 gol atarak takımına 3 puan getiren milli futbolcu Nihat Kahveci oldu.
Haberin devamı www.ntvspor.net

Ýran’la Türkmenistan arasýnda gaz sorunu

TAHRAN - Türkmenistan, 2 hafta önce teknik sorunları gerekçe göstererek İran’a günlük 23 milyon metre küp gaz sevkıyatını durdurmuştu. Türkmenistan, İran’ın ödemeyi geciktirdiğini ve nakit sıkıntısı nedeniyle teknik sorunun giderilemediğini söylüyor.İran ise Türkmenistan’ın, gaz fiyatını artırabilmek için kesinti yaptığı görüşünde... İran Petrol Bakanı Gulamhüseyin Nozari, fiyat pazarlığa girişmeden önce Türkmenistan’ın, gaz sevkıyatını yeniden başlaması gerektiğini söyledi.

Nozari, aksi halde bu ülkeden gaz satın almayı bırakacakları tehdidinde bulundu. İran basınına göre Türkmenistan İran’a sattığı bin metre küp gazın fiyatını 75 dolardan 140 dolara çıkarmayı istiyor.

Son yılların en soğuk kışını yaşayan İran’ın da fiyat artışına sıcak baktığı söyleniyor. Türkmenistan’ın iki hafta önce gaz sevkıyatını durdurması üzerine İran’da gaz sıkıntısı baş göstermişti.

İran’ın kuzeyindeki bölgelere ve Türkiye’ye gaz sevkıyatı kesilmişti.

Ortadoðu’da heyetler özlü meseleleri görüþüyor

KUDÜS - Abbas, eski Filistin Başbakanı Ahmed Kurey ve İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni önderliğinde yarın bir araya gelecek heyetlerin temel meseleleri ele almaya başlayacağını söyledi.Bu meseleler Küdus’un statüsü, İsrail’in Batı Şeria’daki yerleşim birimleri, Filistinli mülteciler, sınırlar, güvenlik ve su kaynakları...

Abbas, bu sorunların çözülmesi halinde nihai bir anlaşmaya varılmış olacağını kaydetti.

Filistin lideri Mahmud Abbas ve İsrail Başbakanı Ehud Olmert, geçen kasımda ABD’de düzenlenen Ortadoğu Konferansı’nda barış görüşmelerine yeniden başlama konusunda uzlaşmaya varmıştı.

İki lider, geçen hafta Abd Başkanı Bush’un bölgeye gerçekleştireceği ziyaretten önce heyetlerine özlü meseleleri görüşmeye başlamaları talimatı da vermişti.

Abbas ve Olmert, ABD Başkanı Bush’un görev süresi dolmadan önce bu yıl içinde bir barış anlaşması üzerinde uzlaşmayı hedefliyor.

Filistinli diğer aktörler de kendi aralarında bir konferans düzenleme hazırlığında...

Merkezleri Suriye’nin başkenti Şam’da bulunan Hamas, İslami Cihad ve Filistin Halk Kurtuluş Cephesi-Genel Komutanlık, 23 Ocak’ta bir ulusal konferans düzenleyeceklerini ilan ettiler.

Konferansın sözcülüğünü üstlenen Filistin Halk Kurtuluş Cephesi-Genel Komutanlık üyesi olan Enver Raca, Filistinliler’in Filistin’e dönüşü ve İsrail işgaline direnişin teyit edileceği Filistin Ulusal Konferansı’nın, 23-25 Ocak tarihleri arasında Şam’da yapılacağını açıkladı.

Sözcü Raca, katılımcıların 3 ana sorunu ele alacağını da belirterek, bunları, Filistinlilerin dönüş ve direniş hakkı, Filistin Kurtuluş Örgütü’nün gelişmesi ve Filistinliler arasındaki bir diyalog başlatılması olarak sıraladı.

Nayif Havatme liderliğindeki Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi’nin konferansa katılmayı reddettiğini aktaran Raca, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın El-Fetih başkanı sıfatıyla çağrıldığını, ayrıca Filistinli Başmüzakereci Ahmed Kurey’in de konferansa davetli olduğunu söyledi.

İlk filistin Ulusal Konferansı’nın geçen yıl kasım ayında yapılması planlanmış, ancak ABD’nin Annapolis kentinde yapılan Uluslararası Ortadoğu Konferansı da aynı döneme denk geldiği için, konferans iptal edilmişti.

Çürük raporu operasyonunda 10 tutuklama

GAZİANTEP - Gaziantep’te 22 kişiye sahte sağlık raporu verdikleri iddiasıyla Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından geçen çarşamba gözaltına alınan 10 şüpheli, nöbetçi mahkeme tarafından, “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, vatandaşlara menfaat karşılığı sahte sağlık heyet raporları temin etmek, sosyal güvenlik imkanlarından faydalanmak, haksız vergi indiriminden faydalanmak ve sakatlık maaşı bağlatmak” iddiasıyla tutuklandı ve cezaevine gönderildi.

Fenerbahçe puaný kurtardý: 2-2

İSTANBUL - Turkcell Süper Lig’de 18. haftanın son maçı büyük bir çekişmeye sahne oldu. Haftanın son maçında İstanbul Büyükşehir Belediyespor’u konuk eden Fenerbahçe, rakibiyle 2-2 berabere kaldı. Sarı-lacivertliler evinde 1 puanı son 10 dakikada bulduğu gollerle kurtarırken, ilk yarıda mağlup olduğu rakibine karşı şampiyonluk yolunda önemli 2 puan verdi.
Haberin devamı www.ntvspor.net

Yaþar Çatak yeniden CHP Ankara Ýl Baþkaný

ANKARA - CHP Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen il kongresinde, Ankara il yönetim kurulunun çalışma ve hesap raporları görüşülerek onaylandı. Daha sonra gerçekleştirilen seçimlerde, tek aday olan Yaşar Çatak, il başkanlığına getirildi. Kongrede, il yönetim kurulu ve disiplin kurulu üyeleri ile kurultaya katılacak temsilcilerin de seçimi yapıldı.

Þýrnak’ta 2 terörist yakalandý

ŞIRNAK - Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde yer alan terörle mücadeleye ilişkin duyuruda, Şırnak’ın Silopi ilçesinde önceki gün saat 23.30’da 2 teröristin sağ olarak yakalandıkları kaydedildi.

Irak’ta yeni ittifak

BAĞDAT - Platformun kuruluşuna imza koyanlar arasında radikal Şii lider Mukteda Sadr yanlısı milletvekilleri, eski başbakan İyad Allavi’nin laik Irak Ulusal Listesi Partisi ve Sünni Salah El Mutlak’ın Ulusal Diyalog Cephesi’nin bulunduğu belirtilirken, bu oluşumların parlamentoda bir blok oluşturmaları durumunda, 100’den fazla milletvekiliyle güçlü bir üstünlüğe sahip olacakları ve Şii başbakan Nuri El Maliki’nin bu yeni ittifakı hesaba katmayı planlaması gerektiği yorumları yapılıyor.Yeni ittifak tarafından yapılan açıklamaya göre, ittifaka imza koyanlar, iktidarı tekelleştirmek isteyenleri eleştirirlerken, “ulusal çıkarları savunmak, Irak’ın birliğini korumak ve etnik ve dinsel bölünmeleri engellemek, zenginlikleri adil biçimde paylaşmak ve yeniden bağımsız ve egemen olmak” isteklerini bildirdiler.

Petrol, doğalgaz ve doğal kaynakların Irak’ın temel zenginlikleri olduğu, bunların merkezi hükümetin kontrolünde olması ve bölgeler arasında işbirliğiyle yönetilmesi gerektiğine işaret edilen açıklamada, Irak’ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin imzaladığı anlaşmalara atıfta bulunularak, “Bu konuda, tıpkı yabancı şirketlerle sözleşmeler imzalanması gibi, kendi başına yapılan her türlü girişimden endişe ediyoruz” ifadesi yer aldı.

Kerkük’teki duruma da değinilen açıklamada, “Kerkük’teki durum çok karmaşık ve her bir toplumun çıkarlarına saygı duyulmasını istiyoruz. Bu konuyla ilgili ulusal siyasal bir anlaşma yapılması, Kerkük’ü ulusal birlik konusunda bir örnek durumuna getirecektir” denildi.

Petrol bakımından zengin Kerkük’te Kürtler, Araplar ve Türkmenler yaşıyor ve bölge, Irak’ın kuzeyindeki bölgesel yönetim tarafından isteniyor. Irak Anayasası’nın 140. maddesi uyarınca 2007 yılı bitmeden Kerkük ile ilgili bir referandum yapılması planlanıyordu, ancak BM’nin girişimi üzerine referandum 6 ay ertelendi.

Bölgesel yönetimin başındaki Mesud Barzani ise, yeni ittifaktan yapılan Kerkük ile ilgili açıklamayı eleştirdi ve “140. maddeye saldırı başarılı olamayacaktır. 140. maddeye karşı çıkan bu insanlar, aynı zamanda Irak Anayasası’na karşı çıkanlardır” dedi.

Yeni ittifak, ayrıca yasayı uygulayabilecek, vatanı koruyabilecek ve Irak topraklarının işgalini sona erdirebilecek olan, uzmanlık temelinde inşa edilecek bir güvenlik gücünün yeniden oluşturulması için gereken kaynakların sağlanmasını da istiyor.

Sadr yanlısı milletvekili Nasır El Rubai de, şimdilik bunun bir anlaşma protokolü olduğunu, anlaşmazlıkların çözümünü sağlamayı amaçladıklarını belirttiği açıklamasında, platformun gelecekte bir koalisyona dönüşmesini umduğunu kaydetti.

Platform, koalisyona dönüşürse, 110 milletvekili olan ve ağustos ayında oluşturulan Maliki destekçilerinden oluşan ittifakın rakibi durumuna gelebilir. Maliki’nin ittifakında, kendi partisi Dava, Şii Irak İslam Yüksek Konseyi, Celal Talabani’nin Irak Kürdistan Vatanseverler Birliği ve Mesud Barzani’nin Irak Kürdistan Demokratik Partisi yer alıyor.

Fotoðrafçýlar Muðla’da buluþtu

MUĞLA - İnternette bir fotoğraf sitesi bünyesinde oluşturulan “Muğla’da ve ilçelerinde yaşayan fotoğrafçılar forumu” aracılığıyla Saburhane Meydanı’nda buluşan 50 fotoğrafçı, ilk olarak mahallede düzenlenen bir düğüne katıldı.Daha sonra belediye tarafından restorasyonu yapılan tarihi konakları ziyaret eden fotoğrafçılar, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Grup üyelerinden Erdinç Özal, “Bugün Muğla, Bodrum, Marmaris, Fethiye, Milas, Ula ve Köyceğiz ilçelerinde yaşayan yaklaşık 50 fotoğrafçı bir araya gelerek kentin tarihsel dokusunu ve ve insanlarını görüntüledi. Amacımız bu tür buluşmaları tekrarlamak” dedi.

Fotoğrafçıların bir araya gelmesi için yoğun bir çaba harcadıklarını anlatan Gündüz Memi ise “Sokaklarda karşılaştığımız insanların ve çocukların içten tavırları bizi mutlu etti. Amaç fotoğraf sanatına gönül verenleri bir araya getirmekti, amacımıza ulaştık” diye konuştu.

Ýhalelerde yolsuzluk operasyonu

DİYARBAKIR - Alınan bilgilere göre, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürlüğü ekipleri, “kamu ihalelerinde yolsuzluk, ihaleye fesat karıştırma, rüşvet ve bu yoldan haksız kazanç sağlama” iddialarıyla ilgili olarak Diyarbakır, Şırnak, Batman ve Ankara’nın da aralarında bulunduğu kimi illerde eşzamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, 33 işadamı gözaltına alındı.Zanlılar, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulandıktan sonra Diyarbakır Adliyesi’ne sevk edildiler.

Savcılıktaki sorgulamanın ardından 10 işadamının serbest bırakıldığı, 23 işadamının ise tutuklanma istemiyle nöbetçi mahkemeye gönderildikleri bildirildi.

Galatasaray ‘son düzlükte’: 77-80

İSTANBUL - Galatasaray Cafe Crown, BEKO Basketbol Ligi’nin 16. haftasında konuk olduğu Bandırma Banvitspor’u 80-77 yendi. 60-53 geride girdiği son çeyrekte, Dee Brown, Gaines ve Murat Kaya’nın etkili oyunuyla sonuca giden sarı-kırmızılılar, ligdeki 13. galibiyetini alarak liderliğini sürdürdü.
Haberin devamı www.ntvspor.net

Sivasspor engel tanýmýyor: 2-0

İSTANBUL - Sivasspor sahasındaki 10. maçtan da 3 puanla ayrıldı. Turkcell Süper Lig’de sezonun ilk yarısını lider kapatan kırmızı-beyazlılar, ikinci yarının ilk maçında sahasında Trabzonspor’u ikinci yarıda bulduğu gollerle 2-0 mağlup etti.
Haberin devamı www.ntvspor.net

El Kaide’den Almanya’da saldýrý planý

BERLİN - Saldırıyı düzenleyecek üç kişiden birisinin bir Türk olduğu öne sürüldü.Lübnan En Nahar gazetesine göre, Muhammed Ndub adlı bir Suriyeli, Beyrut’taki Alman Büyükelçiliği’ni arayarak, El Kaide’nin üç ay içinde Almanya’da bazı terör zanlılarının yargılanmasına misilleme olarak Adalet Bakanlığı’na bombalı saldırı düzenleyeceğini söyledi.

48 saat içinde yakalanan zanlının üzerinde Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki bazı hedeflerin krokileri bulundu.

Zanlının verdiği ifadede, saldırıyı düzenleyecek 3 kişinin arasında, Alman vatandaşı bir türkün olduğunu söylediği belirtiliyor.

Der Spiegel Dergisi de, bir ton patlayıcı yüklü bir kamyonun Rusya’dan Finlandiya üzerinden Almanya’nın Rostock kentine gitmek üzere yolda olduğunu yazdı.

Bu gelişme üzerine Alman Federal Başsavcılığı konuyla ilgili soruşturma başlattı.

Zakir Selvi yeniden gözaltýnda

İSTANBUL - İstanbul İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, Büyükçekmece, Küçükçekmece, Beşiktaş ve Kadıköy’de bazı vatandaşlardan yüklü miktarda alacakları olduğunu iddia ederek gayrimenkullerine baskı ve tehditle el koymaya çalışan suç örgütüne yönelik operasyon başlattı.Çete üyelerini 6 ay izleyen ekipler, 8 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda suç örgütü elebaşı olduğu ileri sürülen Zakir Selvi ile birlikte 6 kişi gözaltına alındı.

Siyasetçi ve kamu görevlilerinin de aralarında bulunduğu çeteye yönelik düzenlenen matkap operasyonu sırasında, kamuoyunda “Yeşil” kod adıyla bilinen Mahmut Yıldırım’ın ‘sağ kolu’ olarak tanınan Zakir Selvi gözaltına alınmış, ancak çıkartıldığı nöbetçi mahkemece serbest bırakılmıştı.

Selvi hakkında tekrar yakalama emri çıkartılmıştı.

Aybaba: Oyundan düþtük

İSTANBUL - Bursaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, iyi başladıkları ve erken gol buldukları Denizlispor maçında, yedikleri golün ardından oyuncularının moral motivasyonunun kaybolduğunu söyledi.
Haberin devamı www.ntvspor.net

Erdoðan: Þampiyonluk Beþiktaþ’tan yana

İSTANBUL - Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Levent Erdoğan, Konya’da zor şartlar altında aldıkları 3 puanın, kendilerine şampiyonluk yolunda umut ve inanç verdiğini söyledi.
Haberin devamı www.ntvspor.net

Ýbrahim PAOK’u sýrtladý: 76-61

İSTANBUL - Yunanistan Ligi’nde 12. hafta mücadelesinde PAOK, son sıradaki Ago Rethymno’yu 76-61’lik skorla yenrek 5. galibiyetini elde etti.
Haberin devamı www.ntvspor.net

Antalya Belediyesi hýz kesmedi: 96-77

İSTANBUL - Beko Basketbol Ligi’nin 16. haftasında Antalya Büyükşehir Belediyespor ile Darüşşafaka, Antalya Atatürk Spor Salonu’nda karşı karşıya geldi. Darüşşafaka’yı 96-77 mağlup eden Antalya Büyükşehir Belediyesi, ligdeki üst üste ikinci galibiyetini aldı.
Haberin devamı www.ntvspor.net

Pýnar Karþýyaka’nýn çýkýþý sürüyor: 81-87

İSTANBUL - Beko Basketbol Ligi’nde Pınar Karşıyaka, deplasmanda Casa TED Ankara Kolejliler’i 87-81 yendi. Pınar Karşıyaka bu sonuçla ligdeki üst üste 3. galibiyetini aldı.
Haberin devamı www.ntvspor.net

Zirve yeniden Manchester’ýn: 6-0

İSTANBUL - İngiltere Premier Ligi’nde heyecan, bir haftalık kupa maçlarının ardından yeniden başladı. Manchester United, sahasında ağırladığı Emre Belözoğlu’nun takımı Newcastle United’ı, ikinci yarıda attığı gollerle farklı mağlup etti.
Haberin devamı www.ntvspor.net

Barcelona dört köþe: 4-0

İSTANBUL - Barcelona, İspanya La Liga’da 19. haftanın açılış maçında Real Murcia’yı Nou Camp'ta 4-0 mağlup etti. Sahaya Ronaldinho, Messi, Deco gibi yıldızlardan yoksun çıkan Barcelona, özellikle 2. yarıdaki etkili futboluyla sonuca gitti.
Haberin devamı www.ntvspor.net

Ankara’da puanlar paylaþýldý: 1-1

İSTANBUL - Turkcell Süper Lig’de ikinci yarının ilk haftasında Ankragücü ile Ankaraspor arasında oynanan mücadele 1-1 berabere bitti. Ligde küme düşme potasında yer alan Ankaraspor, 15. dakikada Murat Tosun’un golüyle öne geçti. 23. dakikada Kirita ile bir penaltı atışından yararlanamayan Ankaragücü, devrenin son dakikasında Gökhan ile beraberliği yakaladı.
Haberin devamı www.ntvspor.net

Denizlispor puaný kaptý: 1-1

İSTANBUL - Turkcell Süper Lig’in 18. haftasında karşı karşıya gelen Bursaspor ile Denizlispor’un mücadelesi 1-1 eşitlikle sona erdi. Bursa Atatürk Stadı’ndaki maça iyi başlayan ev sahibi Bursaspor henüz 3. dakikada Eser’le öne geçmesine rağmen bu üstünlüğünü koruyamadı.
Haberin devamı www.ntvspor.net

Kayserispor siftah yaptý. 0-1

İSTANBUL - Kayserispor ligin ikinci yarısında galibiyetle bşladı. Ligin 18. haftasından Vestel Manisaspor’a konuk olan sarı-kırmızılılar, sahadan 1-0 galip ayrıldı.
Haberin devamı www.ntvspor.net

TFF 1. LÝG: 18. HAFTA

İSTANBUL - TFF 1. Lig’de 18. hafta maçları Kayseri Erciyespor-Diyarbakırspor maçı ile tamamlanacak.
Haberin devamı www.ntvspor.net

“Galatasaray’dan teklif aldým”

İSTANBUL - Galatasaray'ın UEFA Kupası'ndaki rakibi Bayer Leverkusen’in genç Türk oyuncusu Deniz Saki, Galatasaray başta olmak üzere, Türkiye'den bir çok transfer teklifi oldığını söyledi.
Haberin devamı www.ntvspor.net

Nobre yine golle baþladý

İSTANBUL - Beşiktaş’ın, Turkcell Süper Lig’de deplasmanda Konyaspor ile yaptığı ve 2-1 kazandığı maçta 90. dakikada attığı golle takımının galibiyetinde büyük pay sahibi olan Mert Nobre, ligin ikinci yarılarına gol atarak başlama geleneğini bozmadı.
Haberin devamı www.ntvspor.net

Irak’ta bombalý saldýrý: 1 ABD askeri öldü

BAĞDAT - ABD ordu sözcülüğünden yapılan açıklamada, saldırının dün Ninova bölgesinde düzenlendiği belirtildi.Açıklamada, yaralı askerlerin, askeri hastanede tedaviye alındığı kaydedildi.

TOBB’dan bütçe ve cari açýk uyarýsý

- TOBB’dan yapılan yazılı açıklamaya göre TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey toplantısında 2007 yılının değerlendirmesi yapıldı.Toplantının ortak bildirisinde ekonomide iki temel kırılganlık kaynağı olan kamu bütçe açığı ve cari açığın, reel sektörün üzerindeki yükleri arttırdığı, 2007 yılında kamu bütçe açığındaki artışın, faiz oranlarının yüksek seviyelerde kalmasına yol açtığı ve reel sektörün finansman maliyetlerin arttırdığı kaydedildi.

Yüksek faiz oranının aynı zamanda yurtdışı fonların ülkeye girişini arttırdığına işaret edilen bildiride, bu fonların kazandıkları yüksek faiz getirilerinin yeniden yurtdışına transfer edilmesinin carİ açık sorununu daha da arttırdığı ifade edildi.

Dış ticaret açığının rekor seviyelere ulaşmış olmasının reel sektörün rekabet gücündeki kaybın açık göstergesi olduğu tespiti de bildiride yer aldı.

Bush’tan Ýran’a sert mesaj

B.A.E. - Bush’a göre, İran terörizmi destekleyen ülkelerin başında geliyor.Başkan Bush, İran’ın dünya güvenliğin tehdit ettiğini savunarak, “Amerika Birleşik Devletleri ve Arap müttefikleri, çok geç olmadan bu tehlikeye karşı çıkmak için biraraya gelmeli” dedi.

“İran, terörizmi destekleyen ülkelerin başında geliyor” diyen Bush, Tahran yönetiminin, teröristlere maddi yardım sağladığını, Lübnan’da barışın altını oyduğunu, Taliban’a silah yardımı yaptığını, Birleşmiş Milletler’e meydan okuduğunu ve nükleer programında işbirliğine gitmeyerek, tüm bölgeyi istikrarsızlaştırdığını söyledi.

Amerikan Başkanı, konuşmasında ayrıca, körfez ülkelerinde son dönemde gerçekleştirilen demokratik açılımlardan övgüyle söz etti. Yemen, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri, son dönemlerde yerel ve ulusal seçim düzenlemişti.

Barzani: PKK teröristtir, demek zorunda deðiliz

SELAHADDİN - Barzani “Türkiye bize karşı olumlu adım atarsa, muhakkak ki biz de olumlu adım atarız. Her iki tarafın ortak çıkarları vardır. Biz askeri harekatı desteklemiyoruz. Çünkü, sorunun çözümü değildir” diye konuştu” dedi.İtalya Dışişleri Bakan Yardımcısı Giovanni Vernetti, Kuzey Irak’ta Bölgesel Yönetimi’nin başkanı Mesut Barzani’yi, Selahaddin kasabasındaki karargahında ziyaret etti.

Görüşmenin ardından basına açıklama yapan Vernetti, İtalya’nın Irak’a ekonomik alanda yatırımlarının geliştirilmesi için bölgede bulunduğunu söyledi. Vernetti, özellikle Irak’ın kuzeyinin istikrarlı ve güvenli bir bölge olmasından büyük bir memnuniyet duyduğunu belirtti.

Türkiye’nin terör örgütü PKK’ya karşı sınır ötesi harekatına ilişkin bir soru üzerine Vernetti, şunları söyledi: “Biz İtalya olarak PKK’yı terör örgütü diye nitelendiriyoruz. Ama yine de Türkiye ve Kürt bölgesel yönetiminin beraberce bu sorunu çözmeye çalışmalarını diliyoruz. PKK’ya karşı yapılan bu harekat, Kürt bölgesinin emniyetini ve istikrarını da bozuyor. O yüzden bu bölgenin yine en emniyetli bölge olarak kalmasını isteriz. PKK ile mücadele yapılırken, aynı zamanda bunu düşünmemiz lazım.”

Barzani de PKK ile ilgili bir soruyu yanıtlarken, terörü hem geçmişte, hem de bugün desteklemediklerini söyledi.

Türkiye’nin terörist olarak gördüğü bir örgütü kendilerinin de ille terörist olarak görmelerinin söz konusu olmadığını belirten Barzani, “Eğer Türkiye barışçıl ve farklı bir yol çizerse, biz de elimizden gelen desteği veririz. Türkiye bize karşı olumlu adım atarsa, muhakkak ki biz de olumlu adım atarız. Her iki tarafın ortak çıkarları vardır. Biz askeri harekatı desteklemiyoruz. Çünkü, sorunun çözümü değildir” diye konuştu.

Barzani, yeni Irak bayrağı hakkında ise, “Eski bayrak, Irak bayrağı değildi. Eski bayrak Baas rejiminin bayrağıydı. Yeni bayrağı görmedim, detayını da bilmiyorum. Ama, bütün kesimleri temsil ediyorsa, o bayrağı burada da dalgalandırırım” dedi.

Erdoðan: Ýstek gelirse Aleviler için adým atarýz

İSTANBUL - Erdoğan, iftarlarına katıldığı Alevilerin taleplerine ilişkin adım atabilecekleri mesajını verdi.Atatürk Havalimanından saat 12.15’te “ANA” adlı özel uçakla Madrid’e hareket eden Erdoğan, Devlet Konukevinden Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, İstanbul Valisi Muammer Güler ve öteki ilgililerce uğurlandı.

Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile birlikte Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Devlet Bakanı Mehmet Aydın da İspanya’ya gitti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hareketinden önce Atatürk Havalimanında düzenlediği basın toplantısında ziyarete ilişkin bilgi verdi.

Erdoğan, iftarlarına katıldığı Alevilerin taleplerine ilişkin adım atabilecekleri mesajını verdi.

Erdoğan “Şahsıma ulaşmış herhangi bir talep yok. Ulaştığında biz bunlara uzak kalmayız, değerlendiririz. Anayasa ve yasalar çerçevesinde yapılacak bir şeyler varsa bunlar içinde gerekli adımları atarız.” dedi.

İspanya’da yapılacak olan Medeniyetler İttifakı 1. Forumunda konuşma yapacak olan Erdoğan İspanya Başbakanı Zapatero ile de görüşecek. Görüşme gündeminde terör de var: “Terörle uzun yıllar mücadele etmiş İspanya ile uluslarası teröra karşı alınacak önlemler konusunda işbirliği fırsatımız olacak.”

Medeniyetler İttifakı Forumunun açılışı Başbakan Erdoğan, İspanya Başbakanı Zapatero ve BM Genel Sekreteri Ban Ki-Mon tarafından yapılacak. Foruma, 70’in üzerinde ülkeden 350 konuğun katılması bekleniyor. Katılımcılar arasında, ülke liderleri ve din adamlarının yanı sıra, Orhan Pamuk, Paulo Coelho, Antonio Banderas, George Clooney ve Angelina Jolie gibi kültür ve sanat dünyasının ünlü isimleri de var.

Olmert: Ýran tehdidini ortadan kaldýrmalýyýz

KUDÜS - Olmert, İsrail kabinesinin haftalık olağan toplantısının başında yaptığı konuşmada, Filistinlilerle görüşmelere de atıfta bulunarak, İsrail’i ziyareti sırasında ABD Başkanı George Bush’un, Filistinliler, yükümlülüklerini hayata geçirmedikçe bir anlaşmanın olmayacağı konusunda tümüyle kendilerini temin ettiğini söyledi.Stratejik Tehditlerden Sorumlu Başbakan Yardımcısı ve koalisyonun sağ kanat partilerinden Yisrael Beiteniu (İsrail Evimiz” partisi lideri Avigdor Lieberman’ın, Filistinlilerle kilit konularla ilgili görüşmeler konusunda Başbakan Olmert’ten açıklama isteyeceği bildiriliyor.

Lieberman, defalarca kilit konuların görüşülmesine karşı olduğunu belirtmiş ve bu konuların partisince “kırmızı çizgi” olarak görüldüğünü vurgulamış ve bu konuların görüşülmesi halinde hükümetten çekilmekle tehdit etmişti.

İsrail Evimiz partisi yetkililerinin de Lieberman’ın istifaya hazırlandığını dile getirdikleri belirtiliyor.

Bakanlar kurulu toplantısı sonrası, Olmert’in yapacağı izahatlardan sonra Lieberman’ın partisini toplantıya çağıracağı ve kabinede kalıp kalmama konusunu tartışacağı da belirtiliyor.

Lieberman’ın bürosundan dün yapılan açıklamada, Lieberman’ın Olmert ve partisiyle toplantılar yapıncaya kadar, tahminlere yer olmadığı kaydedilmişti.

Başbakanlık bürosundan yetkililerse Lieberman’ın kabineden istifasına şimdi bir gerek olmadığını ifade ederek, kilit konularda görüşme konusunun yeni olmadığını dile getiriyorlar.

Lieberman’a yakın kaynakların dile getirdiği bir diğer konu da Yisrael Beiteniu partisi liderinin, 30 Ocakta açıklanacağı belirtilen Winograd komisyonunun nihai raporunun yayımlanması öncesi istifa niyetinde olduğu.

Lieberman ile birlikte aynı safta yer alan Şas partisi de kilit konuların görüşülmesine, özellikle Kudüs’ün bölünmesine şiddetle karşı çıkıyor.

120 üyeli İsrail parlamentosunda, geniş tabanlı Olmert koalisyonunun 78 üye desteği bulunuyor. Yisrael Beiteniu’nun mecliste 11, Şas partisinin ise 12 sandalyesi var. Her iki partinin, kilit konuları gerekçe göstererek koalisyondan çekilmeleri halinde, koalisyonun desteği 55 milletvekiline düşecek.

İsrail koalisyonunun dayanak partisi konumundaki İşçi Partisinin milletvekillerinden Ofir Pines-Paz da parti lideri ve Savunma Bakanı Ehud Barak’a istifa çağrısında bulundu.

Erdoðan Ýspanya’ya gitti

İSTANBUL - Atatürk Havalimanından saat 12.15’te “ANA” adlı özel uçakla Madrid’e hareket eden Erdoğan, Devlet Konukevinden Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, İstanbul Valisi Muammer Güler ve öteki ilgililerce uğurlandı.Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile birlikte Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Devlet Bakanı Mehmet Aydın da İspanya’ya gitti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hareketinden önce Atatürk Havalimanında düzenlediği basın toplantısında ziyarete ilişkin bilgi verdi.

Gül yarýn Mýsýr’a gidiyor

ANKARA - Cumhurbaşkanı Gül, 15 Ocak Salı günü yapılacak resmi karşılama törenin ardından Cumhurbaşkanı Mübarek ile bir araya gelecek.Kahire’deki temasları çerçevesinde Mısır Meclis Başkanı Fethi Surur, Başbakan Ahmed Nazif ve Dışişleri Bakanı Ahmed Ebul Geyt’i de kabul edecek Cumhurbaşkanı Gül, Arap Ligi Merkezi’ni ziyaret ederek, Genel Sekreter Amr Musa ile görüşecek.

Cumhurbaşkanı Gül, Türk ve Mısırlı iş adamlarının katılımıyla düzenlenecek Türkiye-Mısır İş Forumu’nda konuşacak.

Gül, 16 Ocak Çarşamba günü Kahire’nin dışındaki “6 Ekim Sanayi Şehri”nde kurulacak Türk Sanayi Bölgesi’nin temel atma törenine katıldıktan sonra Mısır’ın İskenderiye kentine geçecek.

Cumhurbaşkanı Gül burada, Yeni İskenderiye Kütüphanesi ile Avrupa-Akdeniz Süreci çerçevesinde faaliyet gösteren Anna Lindh Kültürlerarası Diyalog Vakfını ziyaret edecek.

Mısır ziyareti sırasında yapılacak görüşmelerde, ikili konular ile bölgesel ve uluslararası meselelerin ele alınması bekleniyor. Bu çerçevede Orta Doğu Barış Süreci’ndeki gelişmeler, Filistin, Lübnan ve Irak’taki durum, Doğu Akdeniz’de barış ve istikrarın korunmasına yönelik adımlar ile terörizmle mücadelede uluslararası planda sürdürülen iş birliği konularında görüş alışverişinde bulunulacak.

Memo attý, Hido baktý: 119-115

İSTANBUL - Mehmet 29 sayıyla sezonun en yüksek rakamına ulaşırken Hidayet 10 sayıda kaldı.

Kimyon midenin dostu

Pakistan’da askeri üsse saldýrý: 50 militan ölü

LHADA - Ordu sözcülüğünden yapılan açıklamada, 300 kadar militanın Lhada’daki askeri üsse geçen çarşamba saldırıya geçtiği, ancak bu saldırının püskürtüldüğü belirtildi.Açıklamada, istihbarat kaynaklarının 40 ila 50 arasında militanın öldürüldüğünü belirttiği bildirildi.

Yetkililer de El Kaide terör örgütü lideri Usame Bin Ladin ve birçok Taliban liderinin saklandığı tahmin edilen Lhada bölgesindeki çatışmaların, son haftalarda çıkan çatışmaların en kanlısı olduğunu kaydetti.

Ýlk iþte baþarýlý olmak için

SAMSUN - Türkiye İş Kurumu İş ve Meslek Danışmanı Ömür Demircioğlu, iş bulmak kadar, ilk işte başarılı olmak ve tercih edilen eleman olarak kalmanın da güç olduğunu söyledi.Bunun için bazı noktalara dikkat edilmesi gerektiğini belirten Demircioğlu, işe yeni girenlerin, mesaiye zamanında gitmeye ve mümkün olduğunca az izin kullanılmaya özen göstermesini önerdi.

İş yerine uygun giyinmenin de son derece önemli olduğunun altını çizen Demircioğlu, ilk işte tecrübesiz olmanın getireceği olumsuzlukların unutulmaması, bunun için önemsiz, angarya görülen işleri bile küçümsenmeden, başarı ile yapmaya dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti.

Demircioğlu, verilecek önemsiz gibi görülen işlerin ciddiye alınarak başarı ile yapılmasının işveren üzerinde olumlu bir etki bırakacağını vurguladı.

ELEŞTİRİLER GURUR MESELESİ YAPILMAMALI
İş hayatında eleştirilerin gurur meselesi yapılmaması gerektiğine belirten İş ve Meslek Danışmanı Ömür Demircioğlu, iş hayatında, özellikle ilk işte eleştirilere açık olmanın, personele artı getireceğini söyledi. Demircioğlu, şöyle devam etti:
“İlk işinizde angarya işlerden kaçınmayın ve eleştirilere açık olun. Büyük, küçük verilen her görevi başarıyla yerine getirin. Eleştiriye açık olun, neden eleştirildiğinizi anlamadıysanız, neden eleştirildiğinizi sormaktan çekinmeyin.”

İlk işte çok kişi tanımanın son derece önemli olduğunu bildiren Demircioğlu, kişilerle iyi iletişim kurmanın, gelecek için birer yatırım olduğunu ifade etti.

İşin zorlukları karşısında hemen pes edilmemesini, en az 6 ay ya da bir yıl denenmesini öneren Demircioğlu, ancak kişinin kendisini yaptığı işte yeterli ve mutlu bulmadığı takdirde mutlaka severek yapacağı bir işi tercih etmesi gerektiğini kaydetti.

Yeni bir işe başlandığında gelecek için kariyer hedefleri yapılmasının kişinin kendisini geliştirmesi açısından önemli olduğunu belirten Demircioğlu, iş hayatı boyunca kişisel gelişime katkıda bulunacak eğitimlerin alınması gerektiğini söyledi.

Doðru beslen, selülitten korun

İSTANBUL - Doğal ve sağlıklı ürünlerle beslenmek, antioksidan, A,C,E vitaminler açısından zengin bir besleneme tarzı seçmek, tuz, alkol, şeker, sigara, tütün, alkol ve kızartmalardan uzak durmak selülitten korunmada önemli rol oynuyor.Haftada 4-5 gün 30-45 dakikalık tempolu yürüyüş ve günde en az 2 litre saf su içmenin de selülit tedavisinde önemli rol oynadığının söyleyen Dr. Melisa Eczacıbaşı, sellülit ve bölgesel yağlarla mücadele etmede önemli rol oynayan şu pratik çözümleri öneriyor:

* Yiyeceklerinizi tuz yerine baharat, limon ve aromatiklerle tatlandırmaya bakın.
* Koyu kahve, koyu çay, gazlı içecek ve kola tüketimini kesin.
* Birleşiminde lif oranı yüksek beslenme tarzını seçerek toksik madde atılımını kolaylaştırın.
* Mutlaka günlük içtiğiniz su miktarını artırın.
* Rezene, elma kabukları ve yeşil çayı karıştırarak hazırladığınız bu nefis bitki çayını günde en az 4 kez içmeye çalışın.
* Mümkünse her gün bir demet maydanoz, bol bol kereviz, lahana ve enginar yiyin.
* Tatlı ihtiyaçlarınızı meyve, tatlandırıcı ile hazırlanmış meyve kompostoları ve sütlü tatlılardan karşılamaya çalışın.
* Şarküteri ürünlerinden, yağlı soslardan uzak durun.
* Kızartmalar yerine fırın, buğulama ve haşlama yemekleri tercih din.
* Aşırı tuz ve yağ içeren şarküteri ürünlerinden, yağlı sos ve yemeklerden uzak durun.