13 Ocak 2008 Pazar

Baydemir: Diyarbakýr saldýrýsý kabul edilemez

VİRANŞEHİR - Belediye Başkanı Baydemir, Viranşehir Belediye Kültür Merkezi’nde belediye tarafından düzenlenen “Yerel Yönetimler, Ekonomik Kalkınma ve Siyaset” konulu sempozyuma katıldı.Baydemir, buradaki konuşmasında, Diyarbakır’ın Yenişehir semtinde 3 Ocak 2008 tarihinde askeri servis aracının geçişi sırasında teröristlerin yaptığı bombalı saldırıya değindi.

Baydemir, 6 kişinin öldüğü, 67 kişinin yaralandığı saldırının “çok acı ve kabul edilemez” olduğunu ifade etti.

“Yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz ve saracağız” diyen Baydemir, “O acıyı, bir kez daha söylüyorum, yüreğimize nakşedeceğiz. Ben yüreğime nakşedeceğim” dedi.

Osman Baydemir, Demokratik Toplum Partili belediye başkanlarının bulundukları kentlerde 80 yılda yapılmayan hizmetleri 8 yılda yaptıklarını savundu.

Hükümetin kendilerini siyaset yapmakla suçladığını iddia eden Baydemir, “Açık söyleyeyim, 22 Temmuz seçimlerine kadar evet doğrudur siyaseti ve hizmeti birlikte yürütüyordum. Dolayısıyla siyaset yaptım ama o kadar” dedi.

Baydemir, 22 Temmuz seçimlerinin ardından kendileri açısından durumun değişmeye başladığını, artık parlamentodaki Demokratik Toplum Partisi grubunun siyaset yaptığını belirtti. Baydemir, şöyle konuştu:

“Ben şuna tüm açık yürekliliğimle hazırım. Seçime 4-5 ay kala her siyasal parti, her siyasi organizasyon her kente talip olabilir. Bunun hiçbir sakıncası yoktur hatta olması gereken de budur. Ne demiştik, ‘hodri meydan’ demiştik. İsterseniz bahar, isterseniz sonbahar, isterseniz yaz ne zaman istiyorsanız sandığı kurarız, halkın iradesine başvururuz.”

Sempozyuma Viranşehir Belediye Başkanı Emrullah Cin, Ceylanpınar Belediye Başkanı İsmail Arslan ve diğer davetliler katıldı.

Hiç yorum yok: