13 Ocak 2008 Pazar

Gül yarýn Mýsýr’a gidiyor

ANKARA - Cumhurbaşkanı Gül, 15 Ocak Salı günü yapılacak resmi karşılama törenin ardından Cumhurbaşkanı Mübarek ile bir araya gelecek.Kahire’deki temasları çerçevesinde Mısır Meclis Başkanı Fethi Surur, Başbakan Ahmed Nazif ve Dışişleri Bakanı Ahmed Ebul Geyt’i de kabul edecek Cumhurbaşkanı Gül, Arap Ligi Merkezi’ni ziyaret ederek, Genel Sekreter Amr Musa ile görüşecek.

Cumhurbaşkanı Gül, Türk ve Mısırlı iş adamlarının katılımıyla düzenlenecek Türkiye-Mısır İş Forumu’nda konuşacak.

Gül, 16 Ocak Çarşamba günü Kahire’nin dışındaki “6 Ekim Sanayi Şehri”nde kurulacak Türk Sanayi Bölgesi’nin temel atma törenine katıldıktan sonra Mısır’ın İskenderiye kentine geçecek.

Cumhurbaşkanı Gül burada, Yeni İskenderiye Kütüphanesi ile Avrupa-Akdeniz Süreci çerçevesinde faaliyet gösteren Anna Lindh Kültürlerarası Diyalog Vakfını ziyaret edecek.

Mısır ziyareti sırasında yapılacak görüşmelerde, ikili konular ile bölgesel ve uluslararası meselelerin ele alınması bekleniyor. Bu çerçevede Orta Doğu Barış Süreci’ndeki gelişmeler, Filistin, Lübnan ve Irak’taki durum, Doğu Akdeniz’de barış ve istikrarın korunmasına yönelik adımlar ile terörizmle mücadelede uluslararası planda sürdürülen iş birliği konularında görüş alışverişinde bulunulacak.

Hiç yorum yok: