23 Nisan 2007 Pazartesi

Kiz (Kadin) Nasil Tavlanir

1. Bir kadin seni ilginc buldu, sen de bu durumu ilginc buldun. Durum ilginc olmadigi gibi iliskiyi ilk onun baslatmasi olasiligi da cok zayiftir. Toplum, her durumda kadinin kitabidir ve toplum der ki; iliskiyi baslatan bir kadinsa o kadinin kotu sohreti vardir. Kadin icin toplum, ilginc bir adamdan daha onemlidir. Kadinlar hakkindaki bu bilgiyi atlamamak gerekir.

2. Kesinlikle iliskiyi baslatan sen olmalisin. Cunku onlarin hisleri ve dusunceleri butunuyle safsatadir.

3. Eger baska bir erkekle cikiyorsa ona adamin ise yaramaz oldugunu, onun tipi olmadigini, mutlaka yanlis bir tercih yapmis oldugunu soyle.

4. Kadinlarin hisleri ve dusunceleri onemsizmis gibi, hatta yokmus gibi davranmak en iyisidir. Onlar bu tutumunu "Bana kadin gibi davraniyor" diye yorumlayacaklardir.

5. Derin dusun. Bir kadina, kendi tarzinla onun ne kadar harika gozuktugunu soyle, ama oyle ki, gozlerinle onun dusuncesini ve vucudunu yiyip bitirmek istedigini soyle. Bu onu etkileyecek ve ne kadar derin biri oldugunu dusunecektir. Kadinlar her turlu yalanin derin bir dusunce oldugunu sanirlar.

6. Zerre kadar gururun yokmus gibi davran. Spor yap, iyi giyin, populer ol. Butun bunlar bir kadin icin senin ne kadar ahlaksiz, kadin meraklisi, yenir yutulur bir lokma olmadiginin gostergesi olacaktir.

7. Baslangicta seksten baska bir sey dusunme ve muskulpesent olma. Iyisine ulasmak icin yiginla kadini elden gecirmen lazim. Gururundan baska kaybedecek birseyin yok. Gurur ise sadece kaybedenlerindir.

8. Kendini kaliteli, duzgun biri olarak gosterirsen bu kadinlari sogutur. Cunku, diger butun kadinlarin da bundan feci sekilde soguyacagini kalplerinin ta derinlerinde bilirler.

9. Birsuru kadini seviyor olsan bile, kadinlarin herbiri, sadece kendilerini sevdigini sanirlar.

10. Butun kadinlari cekici buluyormussun gibi davranirsan butun kadinlar da seni cekici bulur. Cunku, kadinlar kendi baslarina dusunemezler (toplum kadinin kitabidir, hatirlarsaniz). Eger diger kadinlar sizi onemsemiyorsa, ancak o zaman o da sizi onemsemez.

11. Kadinlarla birlikte oldugun o degerli zamanlarda onlari asagila, kucuk dusur ve ne yaptigini biliyormussun gibi davran. Elbisesinin basit ama saclarinin sahane oldugunu soyle ona. Ona zamanla dogru durust giyinmeyi ve opusmeyi ogretecegini soyle.

12. Suphede misin, hemen davran; onu biryere gotur, op onu, dokun ona, nazikce elinden tutup yatak odana gotur onu. Kadinlar, senin onlari harekete gecirmeni bekleyip dururlar. Eger ne yapacagina kararsiz kalirsan, oyle bir degisirler ki, neden hala birsey yapmiyor diye sasirip kalirlar. Bu, bir kadinin bir erkegi ciddiye almasi icin neredeyse her kadinin basvurdugu, erkeklerden istedigi, bir kendine guven testidir. Kadinlarin da kendilerine ait bir zekasi vardir diye dusunursen, senin aptal oldugunu dusuneceklerdir.

13. Artik farkina var ki reddedilmek oyle cok da muhim bir sey degildir. Bir kadin sana hayir dediginde, bunun, tam da o anda esen ruzgarin dogru yone degil de ters yone esmesinden hic te farki yoktur. Butun kadinlarin birbirine benzemesi gibi okyanusta daha bir suru balik vardir.

14. Reddedilmekten korkarsan, kadinlarin gercekten bir karar verecekmis gibi hissetmelerine neden olursun! Bundan oturu seni kucumserler. Olasi secenekleri degerlendirip gercekten bir sonuca ulasabilecek duruma sokulmayi hic bir kadin istemez elbette.

15. Kadinlari siraya diz. Uc kadina sevisme teklif et, biri kabul edecektir. Onlara boyle basit metodlarla yaklasirsan gururlari oksanacaktir.

16. Kadinlarin bildigi kadariyla kelimeler, ask ve ihanet icindir. Bundan dolayi ASLA ve ASLA bir kadina opebilir miyim diye sorma. Onu dikkatle dinle ama sakin soyledigi herhangi birseye inanayim deme. Daha ziyade onu tanidigin kadariyla, onun sozlerini yorumla.

17. Kadinlar beyinli degil fizikli yaratiklardir. Yani onlara asik oldugunu soylemektense elini dogruca kasiklarina gotur.

18. Feminizmin butun hedefleriyle - ozellikle (her ne ise) ana fikriyle - butunuyle hemfikir ol. Aslinda herhangi bir kadinin herhangi bir konuda soyledigi herhangi bir seyle ayni fikirde olmalisin. Lakin ne yaparsan yap hic bir zaman bir kadina gercekte nasil davranman gerektigini unutma, yoksa aziz olma tehlikesiyle her an karsilasabilirsin ve kadinlarin bildigi kadariyla bir aziz kotu bir sakadan baska birsey degildir. Butun bunlardan yola cikarak kadina, ne kadar akilli ve cesur oldugunu ve fakat tipki diger butun kadinlar gibi kendi basinin caresine bakamayan, dusuncelerinin ve inanclarini onemsiz oldugunu hissettir.

Hiç yorum yok: