23 Nisan 2007 Pazartesi

ONEMLI KONU::Saygideger Beylere Oneriler...

Saygideger beylere, birazdan soyleyeceklerim icin daha baslamadan ozurlerimi sunalim. NE yaparsiniz, ne hayat her zaman bizi hos tutacak kadar eglenceli ne de bizler sandigimiz kadar kusursuz varliklariz.

Her toplumun kendine ait ozellikleri ve kaliplastirdigi tutumlari soz konusu. Bizim toplumumuzda da erkek cocuklar simartilir, ilerdeki zamanlarda da oncelikler onlara taninir. Nedense buna neden olanlar da annelerdir.

Cevremize baktigimizda gorduklerimiz bizi hakli cikaracak niteliktedir. Her hangi bir ailede, tv'de mac varsa, babanin ailenin diger fertlerinin isteklerini goz ardi edip kendi istedigi kanali seyretmesi olagan gorulur.

Yada baba zor bir hafta gecirmistir, (anneler hep evde olduklari icin onlarin kendilerini yoracak isleri yoktur zaten, bu yuzden yorulmazlar), babalar hafta sonlarinda erkenden kalkip arkadaslariyla karar verdikleri planlarini gerceklestirebilirler. Cunku dinlenmeyi hak etmistir. Beyler sabah kosusuna giderken, hanimlar evde cocuklari uyandirir, kahvaltiyi hazirlar, kosudan donen esiyle kahvaltiya oturur.

Is gunlerinin aksamlarinda eve gelip, kanepeye uzanip, haberleri seyrederken bir fincan kahve, bir bardak cay, biraz meyve, sonra ufak atistirmalar da siparis edebilir.

Evin butcesi babalarin kontrolundedir ve sartlar kisitli olsa bile cok istedigi bir seyi satin alabilir, borclarin odenmesini ve maddi durumlarinin duzelmesini beklemeyi gerekli gormeyebilir.

Annelerin erkek cocuklarini vermekten cok almayi bekleyerek yetistirdigi bir gercektir. Bizler bile, odasini toplamayan oglumuza kizarken bile, kiz cocuklara gosterdigimiz anlayistan daha fazlasini gosteriyoruz. Temizlik yaparken oglundan camlari silmesini isteyen bir anne taniyor musunuz? Ya da pantolonlarini kendisinin utulemesini isteyen?

Kendi sinirlari icinde yasarken aile resileri, yani beyler zamanla cevrelerine bir de duvar orerler. Duvar yuksektir, bir tek kapisi vardir ve iceri yanlizca siz musade ederseniz girilebilir. Evde gecirdiginiz zamanlari yine kendi basiniza ve kendi kendinize planladigiiz sekilde gecirmeye devam ederseniz, duvar yukselecek, kalinlasacak, asmaya calisanlarin gayretleri tukenecek, sonunda vaz gececekler ve siz kendi ozel kalenizde yapayanliz kalacaksiniz. Yanlizca siz degil esiniz ve ailenizin diger fertleri de aci cekecek. Aciyi onelmenin tek yolu, duvari oren tarafin af dileyerek ayni duvari yikmasidir.

Birakin esiniz size yaklassin, birakin cocuklariniz sizden urkeceklerine sizi sevsinler, saygiyi ofke ve hircinlikla degil, adalet ve sevgiyle kazanin.

Ailenizle birlikte olmaktan, esinize yardim etmekten, onun yukunu hafifletmekten, cocuklariniza kitap okumaktan, gezilere hep birlikte cikmaktan, aksamlari gurultu nedeniyle kafanizin birazcik sismesinden rahatsiz olmayin. Her saadetin bir bedeli vardir, ailenizdeki mutlulugun bedeli ise kendinizi onlara sunmaktir.

Hiç yorum yok: