17 Mayıs 2007 Perşembe

Ananas kansere karþý etkili

Ananastan elde edilen 'bromelain' enzimindeki CCZ molekülünün insanlarda baðýþýklýk sistemini kanser hücrelerini yok etmek için harekete geçirdiði, CCS molekülünün de kanser türlerinin yüzde 30'unda iþlevi bozulan bir proteini bloke ettiði tespit edildi.

Avustralyalý bilimadamlarý, ananastan elde edilen bir enzimdeki iki molekülün kansere karþý etkili olduðunu ortaya çýkardýlar.

Queensland Týbbi Araþtýrmalar Enstitüsü'nde yapýlan araþtýrmanýn öncüsü Tracey Mynott, elde edilen bulgularýn ýþýðýnda yeni kanser ilaçlarýnýn geliþtirilebileceðini kaydetti.

Araþtýrmalarda, ananastan elde edilen "bromelain" enzimindeki CCZ molekülünün insanlarda baðýþýklýk sistemini kanser hücrelerini yok etmek için harekete geçirdiði, CCS molekülünün de kanser türlerinin yüzde 30'unda iþlevi bozulan bir proteini bloke ettiði tespit edildi.

Bromelain enzimindeki bu iki molekülün meme, akciðer, baðýrsak, yumurtalýk ve cilt kanseri türlerinde tümör hücrelerinin büyümesini engelleyebileceðini söyleyen Mynott, bu moleküller sayesinde uzun vadede yeni jenerasyon kanser ilaçlarýnýn geliþtirilebileceðini belirtti.

Hiç yorum yok: