6 Nisan 2007 Cuma

Soguk hava agrilarinizi cogaltiyor!!!



Kis aylarindaki soguk havalar; sadece nezle ve grip gibi enfeksiyon hastaliklarini degil, eklem agrilarini da buyuk olcude artirabiliyor

Bas, boyun, sirt, bel ve eklem agrilari... Kis mevsiminde bu tur agri sikayetlerinin arttigini vurgulayan uzmanlar, soguktan korunmanin onemine dikkat cekiyor. Turkiye'de her 100 kisiden 63'unu ilgilendiren bu agrilar, kis mevsiminde onemli bir artis gosteriyor.

GOGUS AGRISI YAPIYOR
Agrilarin sogukla baglantisi oldugunu belirten Avrupa Agri Federasyonu Baskani Prof. Dr. Serdar Erdine, vucutta hava degisiklikleriyle harekete gecen, agri algilayici kucuk organciklarin oldugunu, romatizmanin da eklemlerde bulunan bu hassas algilayicilarin harekete gecmesi ile agriya neden oldugunu dile getirdi. Soguktan yalniz eklem ve kaslar degil, damarlar da etkileniyor. Kalp hastalarinda ciddi gogus agrilari olusabiliyor. Prof. Dr. Serdar Erdine, 'anjina pektonis' denilen agrinin damarlarinda tikaniklik olan hastalarda, ozellikle uzun sure sogukta kaldigi ya da yurudugu zaman, damarlarin buzusmesi sonucu yeterince kan gitmemesiyle gelistigini belirtti.

HER ILACI KULLANMAYIN!
Kulaktan dolma ilac kullaniminin cok fazla olduguna deginen Prof. Dr. Erdine, "Agri bircok durumda alarmdir. Hastalik oldugu gibi alarm ozelligi tasir. Hekime gitmeden agri kesici kullanmak son derece yanlistir" uyarisinda bulundu. Kesin tani konulmadan ilac kullanilmasi; ciddi saglik sorunlarinin atlanmasina yol actigi gibi, kisa surede tedavi edilecek agrilarin kroniklesmesine de neden olabiliyor.




Hiç yorum yok: