6 Nisan 2007 Cuma

sagliginiz icin sarki soyleyin..

Sagliginiz icin sarki soyleyin


Sarki soylemenin hem insan sagligini hem de ifade yetenegini guclendirdigi bildirildi.




Almanya'daki Frankfurt Universitesi tarafindan 31 amator sarkici uzerinde yapilan arastirmada, sarki soylemenin, vucuttaki antikor (bagisiklik maddeleri) uretimini tesvik ederek, ust solunum sisteminin viruslerden etkilenmesini onledigi tespit edildi.



Sarki soylemenin, meditasyon ve yuruyus yapmak gibi insan sagligini olumlu etkiledigini belirten uzmanlar, sarki soylemekle insanin daha iyi bir sekilde soluk alip vererek, vucuda daha cok oksijen sagladigini, dolasim sistemini dinamik kildigi gibi insan vucudunun "dengeli ve canli" bir duruma gectigini kaydetti.

Uzmanlar ayrica, muzikteki deneyimlerin insanin baska alanlardaki yaraticiligini da gelistirebilecegini belirtti. Muzik sevenlerin islerinde daha basarili olduklarina dikkat ceken uzmanlar, egitim almis solo calismalari yapan bir sarkicinin konusurken seslerdeki ince farklarla kimi duygulari iceren bilgileri aktarabilecegini ve bundan da yarar gorebilecegine isaret etti. Sesin en onemli bir ifade yontemi oldugunu belirten uzmanlar, eger bir insan sesini ozgurce kullanma gucune sahip degilse, kendisini kapsamli bir sekilde ifade edemeyecegini bundan dolayi da yasam kalitesinin kisitlanabilecegini kaydetti. Uzmanlar, sarki soylemenin ayrica vokal kordlari koruyarak, sesi daha genc kildigini, bunun da menopoz donemindeki kadinlar icin cok yararli oldugunu kaydetti.

Hiç yorum yok: