6 Nisan 2007 Cuma

Guzel bir cilt icin oneriler

Yasam boyu uzerinizde tasidigimiz bir giysi olan cildiniz, mutluluk, saglik, huzur ya da hastalik veya stresinizi yansitan bir ayna. Icinizin bu gostergesine siz nasil davranir, ne kadar yatirim yaparsaniz o da size o kadar guzel gorunmeye calisir.

Icinizi guldurmenin, cildinizi guzellestirmenin en etkili yollarindan biri beslenme aliskanliklarinizda gizli. Insan vucudunun bir makine oldugu dusunuldugunde, mekanizmanin islemesini saglayan tum elemanlarin birbirini onemli oranda etkiledigi soylenebilir. Vucuttaki tum organlar birbirini etkilerken; fizyolojik olaylar duygu ve dusunceleri, duygu ve dusunceler de bedensel tepkileri olusturur. Yasam boyu suren bu surecte isil isil, saglikli bir cilde sahip olmak butun bir cabayi gerektiriyor. Mekanizmanin dogru islemesini saglamak icin icten ve distan cildiniz icin dogru davranislari gelistirmelisiniz. Temizlik, bol sivi tuketimi ve beslenmenize dikkat etmeniz gerekiyor.

Cilt sagligi ve guzelligi uzerinde tereyagi, kirmizi et ve sekerli yiyeceklerin olumsuz etkisi bulunuyor. Kizartma, kan dolasimini ve ciltteki sebum oranini negatif yonde etkilemekte; sigara ve alkol de gozeneklerin tikanmasina, ince cizgilerin belirginlesmesine ve cildin matlasmasina neden oluyor.

Daha guzel bir cilde sahip olmak ve onu korumak icin yapacaklariniz, aslinda beden ve zihinsel sagliginizi da dogrudan etkiliyor. Iste yapmamiz gerekenler:

- Zeytinyagi, cicek yagi, misir ozu yagi gibi doymamis yag orani yuksek olan urunlerin olculu kullanimi kalp ve damar sagligini korumakta, bu da cilt guzelligini artirmakta.

- Meyve ve sebzeler; zengin vitamin, mineral, dogal seker ve lif kaynagidir. Bunlar yaslanma etkilerini azaltarak, cildin yenilenmesine yardimci oluyor.
- Somon ve onun gibi yagli baliklar, cildin su tutma kapasitesini artirarak yumusak ve taze gorunmesini sagliyor. Nemli bir cilt daha diri oluyor ve kirisiklarin olusmasi gecikiyor.
- Portakal, kivi, ispanak, tatli patates ve biber, cildin darbelere karsi daha dayanikli olmasini sagliyor. Gunese karsi dayaniklilik, cilde elastikiyet ve genclik kazandiriyor.
- Soyali urunler cildin incelmesini ve kurumasini yavaslatarak, yaslanmayi geciktiriyor. Cildin kendini yenilemesine yardimci oluyor.
- Sut ve sut urunlerinin icindeki kalsiyum, ciltteki hucrelerin surekli olarak kendilerini yenilemesini sagliyor. Ciltteki su oranini dengeliyor dolayisiyla canli bir cilde sahip olmaya yardimci oluyor.
- Tam bugday ekmegi, kepekli makarna, yulaf ekmegi ise antioksidan deposu olarak cilde pembelik kazandiriyor ve genclesmesine yariyor.
- Havuc, ispanak, kayisi ve seftali ise cildi ultraviyole isinlarindan koruyor. Gunes isinlarindan zarar gormus cildin kendini toplamasina yardimci oluyor. Fazla guneste kalmanin neden olacagi kirisiklik riskini azaltiyor.
- Cilek, portakal, kivi ve ispanak, cilde elastikiyet ve dirilik saglayan kolajen ve elastin yapisini koruyor. Ozellikle cilek, sigaranin cilde verdigi zararlara karsi korunma mekanizmasini olusturuyor.

Not.


Guzel cilde sahip olabilmeniz icin bol bol su icin gunde en az 2lt,sigara cildi bozar erken yasta kigrisikliklar olabilir,soguk havalarda bol bol nemlendirici kulanin cilt kuru kaliyor, meyve tuketin,spor yapin sabahlari en az bir saat yurugus yapin

Goreceksiniz ki genc kalacaksiniz
ben bu uygulamalari yapiyorum
beni taniyan goren bilir
genc ve guzel cilde sahibim
kendimi cok dinamik ve enrji hisediyorum
Hayatimda icki sigara icmedim.ickiyi kadina yakistiramiyorum
ben guzel yuze guzel cilde sahibim
gorenler taniyanlar bilir yasimida gostermiyorum en az 10 yas genc gosteriyorum
bu uygulamayi yapin inan sizde genc kalacaksiniz

Esengul

Hiç yorum yok: