9 Nisan 2007 Pazartesi

Kleopatra'nin sirri cilt soyma islemi Kleopatra'nin sirri cilt soyma islemi

Guzelligi dillere destan Kleopatra'nin duru cildinin sirri; eksimis sut banyosu! Kleopatra, sut banyosuyla aslinda gunumuzde uygulanan cildi soyma islemini yapiyordu. Cunku eksimis sut, dogal hidroksi asitlerden biri olan soyma etkili laktik asit konsantresi iceriyor.

Yildizlarin doktoru Howard Murad'in ABD'de en cok satanlar listesinde bulunan 'Murad Metodu' kitabindan sizler icin derledigimiz cilt bakim formullerinde bugun cilt soyma islemi var. Tarihte guzelligiyle unlu Misir Kralicesi Kleopatra'nin da eksimis sut banyosuyla bilmeden cildinde yarattigi soyma etkisi, kralicenin duru cildinin sirriydi. Iste Dr. Howard Murad'in kitabinda soyma islemiyle ilgili anlattiklari: Hucre yenilenmesi surekli devam eden bir surectir. Deri hucreleri, epidermisin alt kisimlarinda olusur, bu katmandan yukari dogru hareket ederek olur ve parcalanir. Eskiyerek ya da koparak itilirler ve ayni surecten gecen yeni hucreler onlarin yerine gecer. Her turlu vucut fonksiyonunda oldugu gibi yirmi yasindan itibaren hucre yenilenmesi sureci de yavaslamaya baslar. Cilt bariyerini guclu tutmak icin bu olu hucrelerden kurtulmak sarttir. Soyma islemi; doganin yavaslayan bu surecini kimyasal ya da mekanik yollarla, en ust katmandaki olu hucreleri atarak telafi eder. Parcalanmis hucreleri yok ederek, epidermisin yeni hucre uretimine gecmesini saglar. Bence, cildinizin daha iyi bir gorunume sahip olmasi icin hucre yenilenme surecini daha genc yaslardaki gibi hizlandiracak bir soyma isleminden faydalanmaniz yerinde olur. Ayrica bu, hemen gorunur sonuclar elde edebileceginiz bir adimdir. Cunku, puruz yaratan o hucrelerin ortadan kaldirilmasi cilde hemen parlaklik ve renk getirir.

KISA SUREDE SONUC ALINIR
Ayrica soyma islemi gecici bir sureligine de olsa dolasimi hizlandirir, bu sebeple cildiniz daha parlak gorunur. Kanimca cilt, soyma isleminin hemen ardindan parildamaya baslar. Akne problemi olan kisiler, hidroksi asitlerle yapilan kimyasal soyma islemi sonrasinda sadece ince cizgiler ve kirisikliklarinin kaybolmadigini, ayrica sivilce puruzlerinin de azaldigini gorurler. Bazi arastirmalar, soyma isleminin ayrica cildin derinliklerindeki kolajen olusumunu da tetikledigini gosteriyor. Cilt bakim urunlerinizi akillica secerseniz, yenilenme avantajlarindan sinirsiz sekilde faydalanabilirsiniz. Yuzunuzu jojoba tanecikleri ya da misir ozu ve/veya hidroksi asit iceren bir temizleyici ile yikayarak da soyma etkisi yaratmis olursunuz. Bu isleme, hidroksi asitlerin cildinizde kalmasini saglayacak bir nemlendirici surerek devam edebilirsiniz. Cildinize gunde bir veya haftada birkac kez, bir ya da daha cok hidroksi asit iceren bir tedavi urunu uygulayarak, bir hucre donusum hizi elde edebilirsiniz. Surecin hemen baslamasi ya da hemen sonuc alabilmek icin soyma etkili bir cilt bakimi ile baslayabilirsiniz. Cildinizi bir hafta icin bile soyma isleminden mahrum birakirsaniz, hucreler hizla birikmeye baslar, cildiniz mat bir gorunume burunur.

ILTIHAPTAN KORUNMAK GEREK
Cilt bakiminda dikkat edilmesi gereken bir nokta da enflamasyona (iltihap) karsi korunmakti. 1980'lerden bu yana tip dunyasinin en cok tartisilan konularindan biri enflamasyon olmustur. Enflamasyon, Alzheimer'den kalp rahatsizliklarina ve diyabete kadar pek cok hastalik ile iliskilendirilir ve tabii kirisikliklarla da. Enflamasyon olan bolge kirmizi ya da kabarmis gibi gorunur. En net enflamasyon orneklerinden biri gunes yanigidir. Bu yuzden kendinizi gunesten korumak enflamasyonu azaltmaktaki en bariz adimlardan biridir. Enflamasyonla ayrica antioksidan ve antienflamatuar takviyeler alarak da basa cikabilirsiniz. Cilt bakim urunleriniz anti-enflamatuarlar icerdigi takdirde enflamasyonu tamamen durdurabilir, su kaybini onleyebilirsiniz.

Anti-enflamatuvar urun secerken dikkat edilmesi gerekenler: Enflamasyona yol acan etkilerden her gun korunmak icin bitkisel urunlerin cok etkili cilt yumusaticilari olduklarini fark ettim. Mesela karakafes koklerinden elde edilen allantoin, el kremlerinden tiras losyonlarina kadar bircok urunde bulunur; cunku mukemmel bir cilt rahatlaticidir. Bir B vitamini turu olan panthenol de etkilidir. Camomile de en iyi bilinen cilt rahatlaticilardan biridir. Cilt urunlerinizi secerken iceriginde; arnika, meyankoku, aloe vera, zerdecal, camomile, panthenol ve allantoin gibi maddeler bulunmasina dikkat etmenizi tavsiye ederim.

Hiç yorum yok: