9 Nisan 2007 Pazartesi

Aynaya sorun cildinizin halini size o anlatsin

Aynanin karsisina gecip, kendinize basit sorular sorun. Cildinizde lekelenmeler var mi ya da cizgiler olusmus mu? Eger yanitlarin cogu 'evet' ise cildiniz icin dogru urunler kullanmaya ve dogru beslenmeye bir an once baslasaniz iyi olur.

Yildizlarin doktoru Howard Murad'in ABD'de en cok satanlar listesinde bulunan 'Murad Metodu' kitabindaki cilt bakimi formullerini sizin icin derledik: Cildinizi kendi kendinize de test edebilirsiniz. Iste size kucuk tuyolar: Simdi aynanin karsisina gecin ve asagidaki sorulari yanitlayin. Bu sorularin her biri, yaslanma izleri ile ilgili bir noktayi isaret ediyor. Tavsiyelerimi uygularken gelisimi fark edebilmek icin baslangic noktasinda ne durumda oldugunuzu bilmeniz cok onemli.

* Cildinizde sert, kuru bolgeler var mi?

* Daha kalin gorunen bolgeler var mi? Ya da daha ince?

* Benleriniz var mi?

* Lekelenmeler var mi? Ya da renk degisiklikleri?

* Gozlerinizin cevresinde ince cizgiler goruyor musunuz? Dudaginizin ustunde? Yanaklarinizda?

* Boynunuzda kirisikliklar var mi? Burusuk mu gorunuyor?

* Yanaklarinizda veya burnunuzun cevresinde life benzeyen, ince damarlar goruyor musunuz?

* Burnunuzun kenarlarindan dudaklarinizin kenarlarina dogru uzanan cizgiler var mi? Ya da dudaklarinizin kenarlarindan cenenizin her iki tarafina dogru? Kaslarinizin arasinda? Alninizda? Simdi vucudunuzun geri kalanina bakin:

* Dirsek, diz ve ayak bolgenizde puruzlu ve kuru bir cilde mi sahipsiniz?

* Morluklar ya da kanamalar cabuk mu olusuyor?

* Cildinizi elinizle cimdikleyin. Cildin normal haline donmesi bir saniyeden fazla bir sure aliyor mu?

* Tirnaklariniz, kuru ve kolayca kiriliyor mu?

* Bacaklarinizdaki deri sert mi? Pul pul dokuluyor mu?

'EVET'LER COKSA DIKKAT!
Eger bu sorularin coguna verdiginiz yanit 'evet' ise cildiniz icin dogru urunleri kullanmaya ve dogru beslenmeye bir an once baslamalisiniz. Yuzunuzu yikayin ama makyaj yapmayin ya da nemlendirici surmeyin. Bir saat sonra sacinizi geriye dogru toplayin, isiklari yakin ve suratinizin her santimetre karesini inceleyin. Yukari bakin ve bir el aynasi yardimiyla sacinizin bitis yerinden asagiya dogru suratinizin yan kisimlarinin tamamini inceleyin. Cilt bakim programi uygulayarak elde edeceginiz ilerleme, kilo verme ya da egzersiz yapmanin aksine kolayca olculemez. Onceki ve sonraki halinizin fotograflari yardimci olabilir.

GORSEL GUNLUK TUTUN
Cildinizde meydana gelen gelisimleri izleyerek ve hissederek bu konuda en iyi karari verecek olan sizlersiniz bu sebeple gorsel bir gunluk tutmaniz ilerlemeyi fark edebilmenizde onemli rol oynayacaktir. Bes hafta sonra tekrar aynaya baktiginizda, yaslanma sebebiyle olusan cizgilerin cogunda iyilesme oldugunu goreceksiniz. Bir bes hafta daha gectiginde, iyilesmenin daha da arttiginin farkina varacaksiniz. Ancak bunun yaninda cildinizdeki hissi bir yere not etmenizde fayda var. Makyajinizi daha puruzsuz bir sekilde mi yapiyorsunuz? Cildiniz, saglikli ve diri gozuktugu icin siklikla makyaj yapmadan mi disari cikiyorsunuz? Kisiye ozel bu ilerlemeler aynadan gordugunuz gelismeler kadar onemlidir.

Hiç yorum yok: