14 Nisan 2007 Cumartesi

Yumurta, en ucuz protein kaynagi...



Yumurtanin tek basina yenmesinin yani sira, sebze ve makarna gibi besinlerle birlikte tuketilmesinin besin degerini artirdigi ve insan sagligina olumlu yonde katki sagladigi bildirildi.


Erciyes Universitesi�nde gorevli Diyetisyen Dr. Nurten Budak, yumurtanin anne sutunden sonra en kaliteli protein iceren, buyume ve gelismeye katki sagladigi gibi goz sagligi ve bagisiklik sistemi icin gerekli olan A vitamini ile vucutta kan yapiminda rol oynayan demir icin iyi bir kaynak oldugunu soyledi. C vitamini yonunden zengin sebzeler ile makarna gibi tahillarin, protein, demir ve A vitamini icin iyi bir kaynak olan yumurta ile birlikte tuketilmesini isteyen Dr. Budak, �Yumurta ile sebzeler ve tahil grubu besinler birlikte tuketildiginde, yemekler daha dengeli hale gelmektedir. Yumurtali ispanak, kabak yemegi, menemen ve patatesli mihlama yumurtali sebze yemeklerine en iyi ornektir. Insan vucudunun ihtiyac duydugu vitamin ve minarellerin ayni anda alinmasi saglik acisindan son derece onemli. Ayrica, damak tadina uygun lezzetli yemekler ortaya cikiyor'' dedi.

Hiç yorum yok: