14 Nisan 2007 Cumartesi

Cok bekletirse erkek ...........





Bilimsel bir arastirmaya gore hamile kalmak icin uzun sure bekleyen kadinlarin erkek bebek sahibi olma orani artiyor.
BBC - LONDRA - Kadinlar hamilelik icin ne kadar uzun sure caba gosterir ve beklerse, erkek cocuk sahibi olma ihtimalleri de o kadar artiyormus.
Hollandali arastirmacilar, 2001-2003 yillari arasinda dogum yapan 5 bin 283 kadini analiz etti. Hamile kalmak icin bir yildan fazla ugrasan 498 kadinin erkek cocuk dogurma orani yuzde 58 cikarken, bebek icin bir yildan kisa sure caba harcayan 4 bin 785 kadinin erkek cocuk sahibi olma orani yuzde 51'de kaldi. Hamile kalma cabasinin uzadigi fazladan her yil icin, erkek bebek sahibi olma orani yuzde 4 artiyor.
Calisma, rahim boynu mukusu yapiskanliginin gebeligi etkiledigini savunan teoriyi destekliyor. Yapiskanlik arttikca, spermlerin rahimde ilerlemesi zorlasiyor. Y kromozomu ozellikli spermler daha hafif; hizli yuzebiliyor.
Kadin, hamile kalmak icin daha uzun sure beklediginde rahim mukusu yogunlasiyor ve bu durum da Y ozellikli, yani bebegin erkek olmasini saglayacak spermlerin yuzme yeteneklerinden dolayi yumurtaya ulasma sansini artiriyor. Her 105 erkege karsin 100 kiz dunyaya geliyor.

Hiç yorum yok: