14 Nisan 2007 Cumartesi

Artik genclige donus zamani...

'Anti-aging' tedavi, erkeklere ve kadinlara, genclik yillarindaki canlilik ve enerjilerini yeniden kazandirdigi gibi, daha saglikli, uzun bir hayat surmelerini de sagliyor. Uygulanan genclestirme tedavisi ile kisi kendisini ortalama 20 yas genc hissediyor ve aktiviteleri 20 yil oncesi gibi oluyor.

IHA muhabirinin derledigi bilgilere gore, ozellikle ABD'de yogun ilgi goren 'Anti-aging' tedavi, yaslanmayi onlemek ve geciktirmekle kalmayip, yaslanma surecini tersine cevirip, genclesme ve yenilenmeyi de sagliyor. Tedavinin dort onemli ogesinden birincisi olan estetik cerrahiyle, yaslanmanin deri ve deri alti yag dokusundaki olumsuz etkileri duzeltiliyor. Diger oge de, eksik hormon seviyelerini duzeltmeyi amaclayan endokrinoloji yani hormon bilimi. Ucuncu oge uygun beslenme yani diyet programi. Dorduncu oge ise kondisyon arttirmaya yardimci olan fiziki egzersiz programlari. Bu dort oge disinda jinekoloji, uroloji, kardiyoloji, noroloji ve degisik laboratuarlar da, kendi dallari ile ilgili problemlerin cozumunde tedavi programi destekliyor. Elde edilen laboratuar test sonuclari, Anti-Aging Clinic Hekimleri Konseyi'nde degerlendiriliyor ve gerekli tedavi dozu kararlastirilip uygulaniyor.

Biyolojik dozlari asmadan ve birlikte verildiginde daha etkili olan hormon modulasyon (hormon seviyelerinde duzenleme) tedavisi ile sportif egzersizler ve ozel beslenme programlari uygulandiginda, hastalarda, mental aktivitelerde carpici bir yukselme, hafiza ve konsantrasyon gucunde artma, immun sistemde guclenme ile hastaliklarla mucadelede etkinlik, adale kitlesinde yuzde 8'lik artisla birlikte, yag kitlesinde yuzde 15'lik azalma, fiziki kondisyonda iyilesme, zindelik, canlilik, deride kalinlasma ve gerginlik yaninda cinsel performanslarda artis goruluyor.

Tedavi programi suresi kisiden kisiye degismekteyse de, bazilari kendilerindeki degisimi birkac hafta icinde hissedebiliyorlar. Uzmanlar, uygun sonuclari alabilmek icin 3-6 ay beklenmesini oneriyor.

Yapilan uygun hormon duzenleme tedavisi sonucu, hastalarin yorgunluk hislerinde azalma, fiziki aktivitede artis, karamsarlik, yilginlik ve sinirliligin ortadan kalkmasi ve uyku problemlerinin cozulmesi gibi belirtileri ilk olarak hissetmeye basladiklarini ifade eden uzmanlar, programin estetik cerrahi, uygun egzersizler ve besin duzenlemeleri bolumune baslamak icin herhangi bir yas siniri bulunmadigini bildiriyor.

Uzmanlar, tedaviye, isteyen her yetiskinin her yasta baslayabilecegini vurgulayarak hormon uretimi azalmaya baslayincaya kadar, hormonal modulasyon tedavisine gerek duyulmadigini kaydediyor. Uzmanlar, estetik duzeltmelerin ise tedavi oncesi veya tedavi sirasinda yapilabilecegini de belirtiyor.

Hiç yorum yok: