14 Nisan 2007 Cumartesi

SaGlikli SaClar ICIn SaC Bakimi!!!!!

Saclarinizin saglikli gorunmesini istiyorsaniz; 2 ayda bir kestirin, ilik su ile yikayin ve kremi sadece uclarina surun.
Sac bakiminda dikkat etmeniz gereken diger hususlar soyle:

Jole surunce saclar dokulur mu? Jole sacta 2-3 gun kalirsa havasiz biraktigi icin sac dokulur. En azindan ertesi gun sac yikanmalidir.

Mevsim donumlerinde saclara ozel bir bakim uygulanmali mi? Bu konuda her zaman bir bakim yapmak lazim. Belli markalarin sampuan, krem ve serumlari her zaman degil ama mevsim donumlerinde kullanilmali.

2 ayda bir saclari kestirmek gerekir mi? Saclar ucundan alininca daha saglikli oldugu icin cabuk ve dengeli uzar. 2 ayda bir sac kesimi normaldir. Boylece sekli de bozulmamis olur.

Sacin her gun yikanmasi zararli midir? Sac kendi yaginda kalmalidir. Ama mesela gunde 3 sampuan yapiyorsaniz zararlidir. Her gun yikansa bile 1 sampuan yeterlidir.

Sac icin ozel bir krem kullanilmali midir? Her zaman sacin ucuna uygulanmalidir. Cunku krem sacin dibini yumusattigi icin saci doker.

Sac nasil suyla yikanmalidir? Saclari ilik suyla yikamak daha iyidir. Ilik su saci parlak yapar. Yikama sonrasinda 1 kez soguk su tutulmalidir. Cunku hem beyin rahatlar hem de saclar canlanir.

Esmer bayanlara ne renk sac onerilir? Aslinda en guzel sarisinlar, esmerlerden cikar. Esmerler sarisin olacaksa once uclardan baslanilir. Yani dip cok koyu, uclar sari olmali. Dekolteye dusen sari sacin esmer tene yakisip yakismadigina bakilir.

Hiç yorum yok: