14 Nisan 2007 Cumartesi

Burcunuza gore zayiflayin ..




Uzmanlar, insanlarin davranislarinda etkili olduguna inanilan burclarin, yemek aliskanliklarinda da belirleyici oldugunu, bu nedenle diyet yaparken burca gore davranmak gerektigini belirttiler. Uzmanlar, diyet yaparken burclarin ozelliklerine uygun davranmak gerektigini belirttiler.IHA muhabirinin www.hekimce.com adli siteden derledigi bilgiye gore, burclara gore diyetler:

Koc: (21 Mart-20 Nisan): Abur cubur yemeye meraklisiniz. Sizin icin tehlike canlari caliyor. Tuz ve alkolden uzak durarak bunun yerine bol bol su icin. Domates, patates, sogan, kuru fasulye, mercimek, karnibahar, marul, yesil salata, ispanak, turp, pirinc, zeytin, elma, balkabagi, ceviz gibi besinleri haftalik beslenmenize ekleyin.

Boga: (21 Nisan-21 Mayis): Ileride kilolariniz sikintiya neden olabilir. Karbonhidratlardan kacinin. Aksi takdirde tombul bir kisi olursunuz. Dusuk nisasta, yag ve seker iceren bir diyet beslenme hayatinizin gerekli bir parcasi olmali. Dogal iyot iceren besinler, balik ve deniz mahsulleri, yumurta, karaciger, bobrek, ispanak, pancar, taze mevye ve yesil salatayi tercih edin. Su sizin icin hayatin vazgecilmezi olmali.

Ikizler: (22 Mayis-21 Haziran): Yemek yerken acele hareket ediyorsunuz. Bu hareket sizin sagliginizi etkiler hale gelmis. Yemekleri cignemeden yutmayin. Az ama sik yemeyi prensip haline getirin. Kemiklerinizin saglikli olmasini istiyorsaniz, saglikli beslenin. Ikizlerde kan pihtilasmasi sik gorulur, balik, tereyagi, koy peyniri, havuc, portakal, greyfurt, seftali, erik, uzum suyu, kuru uzum ve badem beslenme listenizde vazgecilmez besinler olmali. Sakinlesmek ve huzurlu olmak icin sifali bitkiler ve kafeinsiz cay size gore.

Yengec (22 Haziran-23 Temmuz): Duygusal olmaniz sizin beslenme aliskanliklarinizi da etkiliyor. Uzuldukce boreklere, keklere, dondurma ve sekerlemelere sariliyorsunuz. Yengecler, nisastali yiyeceklerden, seker tuz ve baharatlardan uzak durmali. Vucudunuz kalsiyuma fazlaca ihtiyac duyar. Dusuk yag iceren sut, peynik ve yogurt, kivircik lahana, domates, salata ve marul bol miktarda taze sebze ve yagsiz protein sizin cilt ve mide sagliginiz acisindan iyi olur.

Arslan (24 Temmuz-23 Agustos): Yemek sizin icin adeta bir zevk haline gelmis. Kan dolasiminizin duzenli olmasi icin sigir, kuzu ve kumes hayvanlarinin eti, karaciger, cig yumurta sarisi, kereviz, elma, incir, seftali, limon ve badem sizin icin ideal.

Basak (24 Agustos-23 Eylul): Sekerleme deyince siz akla geliyorsunuz. Ozellikle cikolata hayatinizin vazgecilmezi. Bu yiyeceklerden uzak durmalisiniz. Cunku kalbinizde problem olusturabilir. Tuz, bugday, cavdar, yagsiz sigir ve kuzu eti, peynir, zeytin, portakal, limon, kavun, elma, armut sizin ideal yiyeceginiz. Kavun, elma, armut kismen cildinizi temizlemek ve saclariniza bakim saglamak icin yardimci olur.

Terazi (24 Eylul-22 Ekim): Terazi burcundakiler, bezelye, misir, havuc, ispanak, bugday, yulaf unu, elma, cilek, badem ve kuru uzum hep elinizin altinda olmali. Bobrekleriniz icin cok fazla asitli iceceklerden uzak durun. Ince ve zarif bir beden icin ince dilimler faydali olur.

Akrep (23 Ekim-22 Kasim): Burcunuz uretim organlarini temsil eder. Solunum yollari problemleri yasayabilirsiniz. Tahillardan yapilmis ekmekler, balik ve deniz urunleri, salata, sogan, kirmizi turp, taze meyve ve sebzeler iceren bir diyet size gore

Yay (23 Kasim - 20 Aralik): Burcunuz kalcalar, bacak ustleri ve karacigeri temsil eder. Dogal beslenmek icin kabuklu meyveler ve sebzeleri tercih edin. Bolca cig sebze, yesil biber, patates, incir, kuru erik, cilek, elma, armut ve taneli tahillari yemeniz tavsiye edilir

Oglak (21 Aralik-18 Ocak): Caliskan bir yapiniz var ve calisirken de farkinda olmadan ogun atliyorsunuz. Oysa bu sizin icin cok zararli. Vucudunuzun vitamin ve minerallerden olusan genis bir besin karisimina ihtiyaci var. Lahana, kereviz, yagsiz etler, limon, portakal, inek sutu, her turlu peynir, balik, yumurta sarisi, bugday ve incirle aranizin cok iyi olmasi gerekir. Kayisi, badem yiyerek kuru ve alerjik egilimli cildinizi canlandirin. Sigara ve sigara dumanindan uzak durun

Kova (19 Ocak - 20 Subat): Vucudunuzun surekli C vitaminine ihtiyaci var. Yemek tarziniz yenilikci. Bu nedenle degisik lezzetler tatmayi seviyorsunuz. Deniz urunleri, brokoli, havuc, turp, balkabagi, ispanak, elma, seftali, limon, portakal, greyfurt, nar ve ananas sizin icin dogal besinler.

Balik (20 Subat-21 Mart): Kati ve sikici diyetler size gore degil. Yuksek proteinli proteinli, dusuk yag ve seker iceren diyet uyguladiginiz zaman kendinizi cok daha iyi hissedersiniz. Demir eksikligi, anemi ve dusuk tansiyona sebep olur. Diyetlerinizde zengin demir iceren karaciger, yagsiz sigir eti, kuzu eti, yumurta sarisi, beyin, ispanak, sogan, arpa, marul, bugday ekmegi, kuru fasulye, elma, uzum, limon, portakal,seftali, hurma kuru erik ve uzum ile maydanoz tavsiye ediliyor

Hiç yorum yok: