14 Nisan 2007 Cumartesi

Gribe karsi sulu gida ve sebze .........





Sinop Saglik Il Muduru Dr. Abdulkerim Koroglu, gripten korunmanin yolunun vucut direncinin dusmesini engellemekten gectigini belirterek, bunun icin sulu gida ve sebze tuketiminin cok buyuk onem tasidigini soyledi.


Sinop Saglik Il Mudurlugu tarafindan havalarin sogumaya baslamasi nedeniyle vatandaslar gribe karsi uyarildi. Saglik Il Muduru Dr. Abdulkerim Koroglu, ozellikle hava degisikliklerinin neden oldugu soguk alginligi ve gribe karsi vatandaslardan duyarli olmalarini isteyerek, "Gripten korunmanin baslica yolu vucut direncinin dusmesini engellemekten gecer. Bu nedenle mevsim ozelliklerine uygun giyinmeli, bol sulu gidalar, taze sebze ve meyve tuketilmelidir. Hastalarla yakin temastan, ortak esya kullanimindan kacinilmalidir. Grip hastaliginin tedavisi, ortaya cikan belirtilerin tedavisi seklindedir. Atesin dusurulmesi, burun akintisinin giderilmesi, halsizlik ve kirginligin giderilmesi seklinde tedavi duzenlenir. Yatak istirahati onerilir" dedi.


Dr. Koroglu, grip riski tasiyan ve bu kisilerle temas halinde bulunanlara da grip asisi olmalarini onerdiklerini sozlerine ekledi.

Hiç yorum yok: