12 Nisan 2007 Perşembe

Uzum cekirdegi gozleri koruyor

Uzum cekirdegi gozleri koruyor
Uzum cekirdegi; agriyi, karincalanmayi, adale kramplarini, siskinligi buyuk oranda azaltirken, gozlerin parlak isiga karsi kamasmasini onluyor.
Gece gorusunde onemli olan parlak isiklarin neden oldugu goz kamasmasini gecirmeye yardimci oluyor. Fransa'da yapilan iki ayri arastirmada, 5 hafta boyunca gunde 200 miligram uzum cekirdegi almanin parlak isiklara maruz kaldiktan sonra gorme keskinligine yeniden kavusma durumunu artirdigi ortaya cikmis. Testlerde uzum cekirdegi urunun bilgisayar ekrani karsisinda calismanin neden oldugu goz gerilimini gecirdigi ve miyop kisilerde retinanin islevini ve duyarliligini duzelttigi de gorulmustur.

DAMARLAR ICIN...
UZUM cekirdeginin tansiyonu ve onun sonuclarini duzenlemeye yardimci olabilecegi de belirtiliyor. Arastirmalarin gosterdigine gore, yuksek tansiyonlu insanlar genellikle cok gecirgen olan, zayif kilcal damarlara sahipler. Bu da onlarin kilcal damar kanamasi gecirme ve goz retinasindaki kan damarlarinin yirtilma olasiliklarini artiriyor. Dr. Miklos Gabor'un yaptigi arastirmada uzum cekirdegi yuksek tansiyonlu deneklerde kilcal damarlari guclendirmis.

YASLILIGI GECIKTIRICI OZELLIKTE
UZUM cekirdegi damarlari yeniledigi icin ayrica anti-aging etkisine sahip. Yenilenen damarlar yasliligi geciktiriyor. Boylelikle cildinizdeki yaslanma belirtileri azaliyor. Uzum cekirdegi icerdigi Proantosiyanidin, bilinen en guclu etkili antioksidant. Uzum cekirdeginin antioksidant etkisi vitamin E'den 50, vitamin C'den 20 kat daha fazla. Antioksidantlar, vucudumuzdaki kimyasal reaksiyonlar sonucu olusan veya disaridan sigara, alkol, kirli hava, vs. ile alinan zararli maddeleri etkisiz hale getiriyor.

Hiç yorum yok: