12 Nisan 2007 Perşembe

Milyar dolarlik saglik yatirimi yolda..

Milyar dolarlik saglik yatirimi yolda
Cumhurbaskani'nin onaylamasi halinde dev saglik yatirimlarinin Turkiye'ye gelmesii bekleniyor..


22 Subat 2007 11:17


Cumhurbaskani Ahmet Necdet Sezer’in onayinda bekleyen Turkiye’de yabanci doktor calistirilmasina izin veren yasanin onaylanmasi halinde daha once temaslari kurulan Saudi-German Hospital (SGH) ve Dallah Grubu’nun Turkiye’de 1.3 milyar dolarlik saglik yatirimi yapmalari bekleniyor. Grubun Turkiye’de 15 hastaneden olusan bir saglik zinciri kuracagi, en buyuk projeyi de Istanbul’da gerceklestirecegi belirtiliyor. Agustos 2006’da Suudi Arabistan Krali Abdullah Bin Abdulaziz El Suud’un Turkiye ziyaretinde, iki grubun Turkiye’de yatirim planlari oldugu belirtilmisti. Suudi Arabistan ve

Birlesik Arap Emirlikleri yatirimcilarinin Avrupali ortaklariyla Istanbul icin mega projeleri bulunuyor. SGH CEO’su Makarem Batterjee Istanbul’da saglik kenti kurmayi planladiklarini, bu yatirima iliskin gorusmelerinin surdugunu aciklamisti.

Grubun yapacagi yatirim icinde hastane yaninda otel ve tip fakultesi de bulunuyor. Projenin ilk ayaginin Istanbul Kurtkoy’de yapilmasi planlaniyor. Bu arada Avrupa’daki doktorlarin issizlik verileri goz onunde bulunduruldugunda, cikan yasayla Avrupa’daki doktorlardan da Turkiye’ye gelmek isteyenlerin olacagi belirtiliyor. Su anda Italya’da 76 bin, Ispanya’da 20 bin, Almanya sekiz bin issiz hekim bulunuyor.

NEVIN BILGIN
Star

Hiç yorum yok: