12 Nisan 2007 Perşembe

Oksijen mucizesi !

Oksijen mucizesi !
Ozonla terapi bir cok hastaligin tedavisinde mucize gibi sonuclar veriyor..


27 Subat 2007 10:30


Ikinci Dunya Savasi yillarinda Alman savas pilotlarina uygulanan ozonla terapi kanser, dolasim bozukluklari, hepatit B ve C gibi viral hastaliklarda iyi sonuclar veriyor.

Bagisiklik sistemini guclendiren ve yaslanmayi geciktiren ozonun mikrop oldurucu ozelligi de bulunuyor. Ikinci Dunya Savasi yillarinda da Hitler’in talimatiyla savas pilotlarina uygulanan ozonun, 150 yillik insana yonelik kullanim oykusunde alinan basarili sonuclar, giderek yayginlik kazanmasina yol acti.






Ilk kez 1856’da mikrop oldurucu ozelligi fark edilen, Dr. Albert Wolf tarafindan 1. Dunya Savasinda kangren ve savas yaralarina karsi kullanilan, Turkiye’de de uygulanmasina baslanan “vucudu oksijene bogmak” olarak adlandirilan ozonla terapi, yaslanmayi geciktirici, dolasim hastaliklarini tedavi edici, bagisiklik sistemini aktive ederek kanserle mucadele ile Hepatit B ve C’de olumlu sonuclar veren, iyi bir mikrop oldurucu ozellige sahip.


Ozonun oksijenin bir formu oldugunu soyleyen Genel Cerrahi Uzmani Dr. Sevkullah Bal, Normal sartlarda yeryuzunde az bulunan ve stratosferde gunes isinlarini suzdugu icin cok onemli olan ozonun, dunyada 1980’lerden itibaren tibbi tedavide kullanildigini soyledi. Ozonun insan vucudunda iki onemli etkisi bulunduguna isaret eden Dr. Bal, dokularin fazlasiyla oksijenize edilmesinin yaninda antioksidan sistemi aktive ettigini bildirdi.

BAGISIKLIK SISTEMINI GUCLENDIRIR


Dr. Bal, “Ozonla tedavide en anlamli sonuclardan biri, bir takim zincirleme reaksiyonlar meydana getirerek bagisiklik sistemini guclendirmesidir” dedi. Insan vucudunun cesitli nedenlerle oksijensiz kalmasi durumunda bircok hastaligin olustugunu ifade eden Dr. Bal, sozlerini soyle surdurdu: “1931 yilinda akciger enzimleri uzerine yaptigi arastirmayla Nobel Odulu alan bilim adami Wolfart’in (Oksijensiz ortam, kanseri olusturmaktadir) soyleminde de oldugu gibi, oksijensiz ortamlarda hucreler uzerindeki genetik yapilanmada bozulmaya bagli olarak kanserlesme meyili artmaktadir. Kanser hucrelerinin, yine oksijensiz ortamda yayilim ozelligi fazlalasmaktadir. Dolayisiyla hucreleri ozonla oksijenize ettiginizde, kanseri onleyici durumun meydana gelebilmektedir. Kanser hastalarinin uygulanan tedavinin yaninda ozonla terapiyle daha fazla yarar saglamalarina yol acacak, temel anlamda bagisiklik sistemini guclendirecek ortam olusmaktadir.”

HEPATIT VE DAMAR HASTALIKLARINDA ETKILI
Ozonla tedavinin, damar hastaliklarinda cok yararlari bulundugunun gozlemlendigini, bu anlamda bircok hastaligin tedavisinde yaygin olarak kullanildigini bildiren Dr. Bal, romatizmal, sigara icimi kaynakli bacaklarda olusan hastaliklarla sekerin yan etkilerinde ve buna bagli olusan yaralarin tedavilerinde onemli yararlar saglandigini kaydetti. Dr. Bal, ozonun mikrop oldurucu ozelliginin de bulundugunu, mikrobik yaralarin dezenfeksiyonun yaninda gecmeyen ucuklarda, mesane hastaliklarinda ciddi sonuclar alindigini belirtti.

Dr. Bal, ozellikle B ve C tiplerindeki hepatit hastaliklarinda uygun tedavi dozlari verildiginde, karaciger enzimlerinde dusme, hastalarda iyilesme goruldugunu cok ciddi bilimsel dergilerdeki yayinlardan da teyit ettiklerini kaydetti. Dr. Bal, ozonla tedavinin bir diger olumlu sonucunun, “antiaging” ozelligi nedeniyle yaslanma etkilerinin geciktirilmesi olduguna isaret etti.

KIMLERE UYGULANMALI?
Dogal ortamlar disinda sanayi toplumlarinda yasayan yetiskin insanlarin ucte birinin bu tedaviden yararlanmasi gerektigini bildiren Dr. Bal, ozellikle yonetici hastaligi denilen kronik yorgunluk sendromunda olanlar, kanser hastalari, ailesinde siklikla kansere rastlananlarla romatizmal hastalarda yaygin olarak ozon kullanilmasi gerektigini soyledi ve iyilesmesi cok zor olan yatak yaralariyla bazi seker hastaligi kaynakli yaralarda da basarili sonuclar alindigini bildirdi.

VITAMINLERDEN DAHA ETKILI
Dr. Bal, ozonla tedavinin uzman kisiler tarafindan yapilmasinin onemine de isaret ederken, bu terapinin bilinen bir yan etkisinin olmadigini soyledi. Vitaminlerin bir cogunun sagladigindan daha fazla etki yaratan ozonun, kemoterapi ve radyoterapiyle normal hucrelerin hasar gormesini azaltici etkisinin de bulundugunu ifade eden Dr. Bal, “Bu tedaviyle insan hayatinin uzadigini soylemek biraz iddiali olabilir ama yaslanmayi geciktirdigini soyleyebiliriz. Dogal olarak hastaliklardan uzak ve daha dogal ortamda yasanmasiyla omur uzamaktadir” dedi.




Haber 3

Hiç yorum yok: