12 Nisan 2007 Perşembe

Bel agrisina onlem alin

* Esya tasirken belinizin egik degil de dik bir pozisyonda olmasina dikkat edin. Cok agir bir yuku asla kendi basiniza tasimaya calismayin. Yerden bir cismi alirken dizlerinizi kirip, comelerek alin, belden egilmeyin.
* Yuk elinizde iken donmeniz gerekiyorsa belinizle degil, ayaklarinizin yerini degistirerek donun. Ayakta iken belinizi saga, sola dogru egerek yerden birsey almaya calismayin.
* Yumusak, alcak ve derin koltuklarda oturmayin. Kol konacak yeri olan, arkaligi en az omuz hizasina kadar uzanan ve belinizi destekleyen sandalyeleri tercih edin.
* Televizyon seyrederken veya herhangi bir gosteriyi izlerken koltukta sirtinizi kamburlastirmak rahatsizliklara yol acar. Bu yuzden sirtinizi yaslayarak seyredin. Sandalyeden kalkarken bir ayaginiz digerinin onunde olmali, bacak kaslarinizin ve kollarinizin yardimiyla kendinizi yukari dogru iterken sirtiniz dik pozisyonda olmalidir.
* Bacaklariniz duz pozisyondayken ayakta dimdik uzun sure hareketsiz kalmayin. Ayaklarinizi oynatarak pozisyon degistirin.
* Yataktan kalkarken once tam yan donun. Daha sonra ellerinizle yandan destek alarak oturur pozisyona gecin ve oyle kalkin.
* Araba kullanirken koltugunuz sert olsun, arkaya dayandiginizda koltuk belinizi desteklesin, adeta kavrasin. Uzun yola cikarken de belinizi ince bir yastikla destekleyin.
* Sacinizi yikarken one dogru iki buklum egilmeyin. Yere diz coktukten sonra dirseklerinizi kuvetin kenarina dayayip, basinizi yikayabilirsiniz.

Hiç yorum yok: