4 Nisan 2007 Çarşamba

Kis mevsiminde goz sagligina dikkat.....



Anatolia Goz Cerrahi ve Laser Merkezi'nden Opt. Dr. Ayhan Basoglu, kis aylarinda sikca rastlanan goz kurulugunun onemli ve dikkate alinmasi gereken bir goz hastaligi oldugunu belirterek, bulunulan ortamin havalandirilmasi ve nemlendirilmesini onerdi.


Opt. Dr. Basoglu, yaptigi yazili aciklamada, soba ve
kaloriferlerin meydana getirdigi sicak ortamin havanin kurumasina, bunun da gozlerde bir dizi alerjik soruna yol acabildigini bildirdi.

''Kis aylarinda sikca rastlanan goz kurulugu, onemli ve dikkate alinmasi gereken bir goz hastaligidir'' diyen Opt. Dr. Basoglu, sunlari kaydetti:

''Havadaki nem oraninin azalmasi gozlerde kuruluga yol acmaktadir. Bunu engellemenin en pratik yolu, bulunulan ortamdaki nem oranini artirmaktir. Cok basit bir sekilde kalorifer uzerine konulacak islak bir havlu bile, cogunlukla yeterli olacaktir. Yine ortamlarin bu
aylarda daha az havalandirilmasi da kurumaya neden olur. Bu nedenle, ozellikle bulunulan ortamin iyi havalandirilmasina dikkat edilmelidir.

Daha cok yaz aylarinda kullanilan gunes gozlukleri, kis aylarinda da gereklidir. Ancak cam renkleri daha acik olan gozlukler tercih edilmelidir.''

Hiç yorum yok: