4 Nisan 2007 Çarşamba

DengelI Beslenme....

Hayatinizda akilci bir beslenme rejimi her zaman olmali. Kilo vermeyi ertelemeyin. Eger hizla kilo veremediyseniz, hayal kirikligina ugramayin. Keza cok cabuk kilo kaybederseniz, yeme aliskanliklarinizi degistirmeniz imkansiz. Herhangi bir tatliyi yemeden veya biskuvi paketini acmadan once kendinize sorun, "Ben gercekten ac miyim" eger cevabiniz olumluysa, on dakika bekleyin ve bu soruyu tekrar sorun.

Yiyeceklerinizi haftalik olarak planlayin. Boylece alisveris yaparken, abur cubur satin almaktan kurtulabilirsiniz.Asla supermarkete ac gitmeyin. Eger insanlar tok karnina alisverise giderlerse, besin degeri daha yuksek yiyecekler aliyorlar. Abur cuburdan da uzak duruyorlar.

Daha hareketli olabilmek icin hayatinizda, beslenme rejiminizde degisiklik yapmaktan kacinmayin.

Bir gunluk tutun. Hem ne yediginizi, hem de ruh halinizi kaydedin. Eger istemediginiz halde yemek yiyorsaniz, bir dakika sonra kendinizi kontrol altina alabilirsiniz. Iradeyi kullanmak, dakikalarla baslar, saatlik, gunluk, haftalik, aylik... surelerle devam eder. Daima geriye donup kendinizi kontrol edin..

Hicbir zaman neden kilo vermek istediginizi unutmayin. Sikildiginizda veya diyet yapmaktan yoruldugunuzda eski fotograflariniza goz atin. Ve her verdiginiz kiloda kendinizi nasil hissettiginizi hatirlayin. Degisimin zamanla ve sabirla olacagini hep aklinizin bir kosesinde bulundurun.

Gecmisi degistiremeyebiliriz ama gelecek icin sansimizi deneyebiliriz.

Eger istemediginiz halde yemek yiyorsaniz, bir dakika sonra kendinizi kontrol altina alabilirsiniz. Iradeyi kullanmak, dakikalarla baslar, saatlik, gunluk, haftalik, aylik... surelerle devam eder.

Yeryuzundeki hicbir yiyecek, sizin kendinizi zayif hissetmenizden daha lezzetli olamaz.

Artik biliyorum ki, dogru secimler yaparsam, zayiflayabilirim. Her an su soruyu soruyorum: "Buna ihtiyacim var mi, gercekten onu yemeyi istiyor muyum?

Eger yemek yemek istemiyorsaniz, yemek yiyebileceginiz bir yere gitmeyin.

Sosyal zorunluluk olarak, bir partiye gidiyorsunuz, ne yiyeceginizi de planlayin

Eger bir acik bufe ile yuz yuze iseniz, hemen salata bolumune gidin ve tabaginizi salatayla doldurun. Ikinci kez gittiginizde kendinizi tok hissedeceksiniz ve daha fazla kontrol edebileceksiniz.

Her zaman olculu olun. Porsiyonlariniz kucuk olsun.

Bol sebze, Az yag, Bardak bardak su... .

Yemege baslamadan once bir bardak su icin ve bu sirada dusunun, "Su anda yemek yiyorum ama hedefledigim kilodan uzaklasiyorum." Kendi kendinizle yapacaginiz tartismalar ise yarayacak.

Bilincli bir sekilde yemek yiyin. Yavas olun. Agziniza goturdugunuz her lokmaya dikkat edin.

Her yemekten sonra disleriniz fircalayin. Agzinizdaki temizlik duygusu sizin bir kac saat acikmanizi engelliyor.


Hiç yorum yok: