4 Nisan 2007 Çarşamba

Agzina aci biber surunce oldu!!!!!!!!!!!!!!


Amerikali kadin, bebeginin parmagini emmesini diye aci biber surdu. Kucuk kiz, nefes alamayarak oldu. Bu yonteminin ulkemizde de yaygin olarak kullanildigi ileri suruldu!

Amerikali Angela Disabella, bes aylik bebeginin parmagini emmesini onlemek icin aci biber surdu. Kucuk kiz, nefes alamayarak oldu. Doktorlar, uygulamanin Turkiye'de de cok yaygin oldugunu belirterek, uyariyor: "Sakin siz denemeyin..."

Parmagini emen bes aylik kizini bu kotu aliskanligindan vazgecirmek isteyen anne bebeginin olumune yol acti. ABD'nin Teksas eyaletinde yasayan 21 yasindaki Angela Disabella, emmesini onlemek icin parmagina aci biber surdugu bes aylik kizinin aci biber yuzunden nefes alamayarak olmesi sonucu cinayetten suclu bulunarak 7 yil hapse mahk�m edildi. Angela'nin kuzeni Jessica Wojtak olayin tamamen kaza oldugunu, Angela'nin kizinin iyiligini istedigini savundu. 911 kayitlarindan genc kadinin bebegin kurtarilmasi icin yardim cagrisinda bulundugunu buna ragmen bebegin kurtarilamadigini belirtti.

GUVENSIZLIK BELIRTISI

Istanbul Tip Fakultesi Cocuk Sagligi ve Hastaliklari Ogretim Uyesi Prof. Dr. Hulya Gunoz "Parmak emmek cocuklarda guvensizlik gostergesidir. Aileler cocuklarinin parmak emmelerini engellemek icin aci biber surme uygulamasina cogu kez basvuruyor. Ancak zaten guvensiz hisseden cocuklara bu ikinci bir darbe oluyor. Bu tip gereksiz davranislardan kacinilmalidir" dedi.

Hiç yorum yok: