4 Nisan 2007 Çarşamba

"EVLILIK DEPRESYONU NEDENLERI NELERDIR?

Evlilikte keramet arayip depresyon bulduysaniz, endiselenip sizde bir gariplik oldugunu dusunmeyin; cunku her 10 ciftten birinde evlilik sonrasi depresyonuna rastlaniyor.Iste nedenleri ve problemin cozumu...

Gelinligi kaldirdiniz, dugun pastasini bitirdiniz, tesekkur etmeniz gereken herkese tesekkur ettiniz ve binbir ugrasla dosediginiz eve yerleserek nihayet evlilik hayatina basladiniz. Isin zorlu kismi bitti diyenler yaniliyor olabilirler; cunku pek cok cift evlendikten sonra buyuk bir depresyon yasiyor.

Evlilik sonrasi depresyonu
Her 10 ciftten biri, evli olarak yasamaya basladiktan sonra evlenmeyle yasanan mutluluk ani bir dususe geciyor. Bazen bu durum o kadar ciddi bir hal aliyor ki, evlilik sonrasi depresyonu ortaya cikiyor. Giderek yayginlasan bu durum, bazen aylar boyu devam edip, bu depresyonu yasayan kisilerde hayal kirikligi ve kafa karisikligina sebep oluyor, hatta evlenmenin dogru bir fikir olup olmadigini sorgulamaya kadar gidebiliyor. Ote yandan evlilige yapilan yatirim dusunulecek olursa, bu kadar cok insanin bu turden bir hayal kirikligi yasamasinda sasilacak bir sey yok.

Hiç yorum yok: