4 Nisan 2007 Çarşamba

Beyaz cay her derde deva!!!!!!!!!!!!


CAYKUR siyah ve yesil caydan sonra deneme uretimini yaptigi beyaz cayin, kanserden damar sertligine kadar pek cok hastaliga iyi geldigi bildirildi.

Caykur Genel Muduru Ekrem Yuce, Ataturk Cay Arastirma Enstitusu'nde beyaz cay icin Mayis ayinda baslattiklari deneme uretiminden olumlu sonuc aldiklarini belirtti.

Beyaz cayin, cayin en kiymetli yeri olan tepe tomurcugundan uretildigini, bu tomurcugu toplamanin oldukca guc ve zaman aldigini ifade eden Yuce, "Bu nedenle fazla uretim imkanimiz yok. Beyaz caya, cayin anzer bali diyebiliriz. Saglik yonunden cok faydali, ancak ekonomik anlamda cok pahali bir urun" dedi.

Beyaz cayin kilosunun dunya piyasasinda 50 ile 250 dolardan satildigini dile getiren Yuce, genelde Avrupa ve ABD'de maddi durumu iyi olanlarin kullandigini cayin, buralarda eczanelerde de gram isi satildigini kaydetti.

Beyaz cayin tasidigi vitaminler itibariyle pek cok hastaliga iyi geldigini anlatan Yuce, "Beyaz cay, kanser hucrelerini etkisiz hale getiriyor, hucreleri yeniliyor, tansiyonu duzenleyip, yaslanmayi geciktiriyor. Akciger, mide, bagirsak kanseri riskini azaltiyor. Damar sertligini, kemik erimesini onluyor, kan sekerini duzenliyor, damarlari guclendiriyor, derinin yenilenmesini hizlandiriyor, gribi onluyor" diye konustu.

Talep uzerine laboratuar sartlarinda 50 ve 100 gramlik ambalajlarda urettikleri beyaz cayda basariyi yakaladiklarini vurgulayan Yuce, "Su ana kadar siparis uzerine deneme mahiyetinde yaptigimiz beyaz cay uretiminden olumlu sonuc aldik. Urettigimiz caylari 1-2 sefer demlemeye yetecek kadar isteyenlere verdik. Beyaz cay ilac niyetine kullanilan bir urun. Fiyat belirlemek icin henuz erken. Uretimimizi talepler dogrultusunda laboratuar sartlarinda surdurmeyi planliyoruz"dedi.

Hiç yorum yok: