10 Nisan 2007 Salı

Strese Cozum

Strese Cozum !
Sabahlari bes dakika

Gulumseyerek beyninizi uyarin. Gulmek hem bedeniniz, hem de ruhunuz icin etkili bir ilactir. Gerildiginizi hissettiginiz anda bir kahkaha atin. Bu sizi daha mutlu etmekle kalmaz, ayni zamanda endorfin seviyenizi yukselterek bagisiklik sisteminizi de guclendirir. Entelektuel performanizini artirmasi da cabasi.

Toplantidan once 10 dakika

Vucudunuza masaj yaparak tansiyonunuzu dusurun. Aromaterapi uzmanlarina gore, aninda ise yarayan iki temel kendi kendine masaj teknigi mevcut. Ilkinde bas parmaginizi kas kemiginizin alti ile gozkapaginizin ustune yerlestirip, isaret parmaginizla elmacik kemiklerinizin uzerine bastiriyor ve her iki parmakla birkac dakika boyunca 8 ciziyorsunuz. Ikincisinde ise elinizde, bas ve isaret parmaklariniz aarsinda bulunan akupresur noktasina bastirip, hafifce masaj yapiyorsunuz. Gevsemenizi ve daha enerjik olmanizi saglayan, agrilari ve stresi azaltan bu ternigi gun icin icinde her iki elinize de uyggulayin.

Ogle yemeginden sonra 15 dakika

Meditasyonla konsantrasyonunuzu artirin ve genclesin. Akliniz surekli, yetistirmeniz gereken raporlar ve sabahki toplantida alinan kararlarla mesgulken, icinde bulundugunuz ana odaklanmaniz pek kolay olmaz. Bu durum, ogle yemeginin ardindan ortaya cikan enerji dususuyle daha da zorlasir. Cozum mu? Herkese bir stres savas olan medistasyon sayesinde, basit bir egzersizle bile zihin yukunuzu bosaltabilir, zekanizi keskinlestirebilirsiniz. Ustelik bunun icin yoga matina ve los bir odaya da ihtiyaciniz yok. Sandalyenizde rahat bir pozisyona gecmeniz, gozlerinizi kapamaniz ve derin bir nefes almaniz yeterli. Bu esnada, nefesinizin vucudunuzun iinde diyaframa kadar yol alisini ve sonra agzinizdan geri cakisini gozunuzun onunde canlandirmayi deneyin. Sonra midenizde bir mum yandigini hayal edin; aldigniz her nefeste alevi titresin. Bu alevin guclu bir sekilde parladgigini dusunun ve ona bakarak, “ben basarili ve guclu biriyim” deyin. Ardindan derin bir nefes alin ve mumu ufleyin. Gozlerinizi actiginizda kendinizi daha tetikte ve tazelenmis hissedeceksiniz.



Hiç yorum yok: