10 Nisan 2007 Salı

En buyuk stres kaynaklari

Associated Press (AP) ajansi, uluslararasi arastirma sirketi Ipsos'un destegiyle 10 ulkede, insanlarin en cok neleri kendileri icin gerginlik kaynagi olarak gordugune iliskin kamuoyu arastirmasi yapti.

AP'nin haberine gore, arastirma, Avustralya, Kanada, Fransa, Italya, Almanya, Meksika, Guney Kore, Ispanya, Ingiltere ve ABD'de 1000'er kisiyle yapildi.

Arastirma sonucuna gore Avustralya'da halkin yuzde 35'i, isi en buyuk stres kaynagi olarak goruyor.

Kanada'da da halkin yuzde 76'si gunluk hayatinda sik sik ya da zaman zaman gerginlik yasadigini soylerken, en buyuk stres kaynagi olarak yuzde 32'si islerini, yuzde 28'i mali durumu gosterdi.

Fransa'da da katilimcilarin yuzde 45'i, zaman zaman ya da sik sik hayatlarinin kontrolleri disina ciktigini hissettigini soyledi. Fransizlar da yuzde 30'ar oranla isi ve maddi durumu en onemli stres kaynaklari olarak gosterdi.

Almanlarin da yuzde 51'i gunluk hayatlarinda sik sik ya da zaman zaman stres hissettiklerini soyledi.

Italyanlarin da yuzde 34'u islerini, yuzde 20'si mali durumu en buyuk stres kaynagi olarak gosterdi.

Ingiltere'de ise halkin yuzde 32'si mali durumu, yuzde 26'si isi en onemli stres kaynagi olarak isaret etti.

ABD'de de katilimcilarin dortte ucu gunluk hayatlarinda sik sik ya da zaman zaman stres hissettiklerini ifade ederken, yuzde 34'u mali durumu, yuzde 26'si isi en onemli stres kaynagi olarak gosterdi.

Arastirma yapilan ulkelerden, gunluk hayatta stres yasadiklarini soyleyenlerin oraninin yuzde 81 ile en yuksek ciktigi yer olan Guney Kore'de de yuzde 33 oranla is, yuzde 28 oranla da mali durum en onemli stres kaynagi olarak ortaya kondu.

Hiç yorum yok: