13 Nisan 2007 Cuma

Ucuz kolonyanin zararlarini biliyor musunuz?



Ozellikle bayram ziyaretlerinde kullanilan kolonyanin ucuz ve kalitesiz olanlarinin egzama hastaliklarina neden olabilecegi belirtildi.

Erciyes Universitesi Dermotoloji Anabilim Dali Ogretim Uyesi Prof. Dr. Ekrem Aktas, bayram ziyaretlerinde sikca kullanilan kolonyanin ucuz ve kalitesiz olanlarinin egzamaya yol actigini soyledi. Prof. Dr. Aktas, bugunlerde sokaklarda satilan ve ne oldugu belirsiz ucuz kolonyalarda insan sagligi icin zararli etkiler olusturabilecegini ifade ederek, "Asiri kolonya kullaniminin egzamaya yani derinin kasilmasi, vucutta kuruluga, catlama, kepeklenme, parmaklarda iltihaplanma ve ozellikle ellerde bazi sekil bozukluklarina yol acabiliyor.

Bayramlarda ulkemizde kolonya tuketimi artiyor. Bununla birlikte kolonya ikrami bayram ziyaretlerinde her ne kadar gelenekte olsa bazen saglimiza zarar da verebiliyor" dedi.

Metil alkolle uretilen ve sokaklarda satilan kolonyalarin korluk ve sinir hastaliklarina yol acabilecegine dikkat ceken Aktas, bu konuya yalniz bayramlarda degil, gunluk hayatta da dikkat edilmesi gerektigini kaydetti.

Hiç yorum yok: