13 Nisan 2007 Cuma

Sekerden sonra havuc yiyin......

Sekerden sonra havuc yiyin Ramazan Bayrami'nda fazla tuketilen sekerin agizdaki ortamin asitlesmesini arttirdigi ve bu nedenle dis curutmelerini hizlandirdigi bildirildi.
"www.ailem.com" internet sitesinde verilen bilgiye gore, dis curumesini hizlandiran bu duruma karsi uzmanlar, bayram ziyaretlerinde tatlidan hemen sonra havuc ve salatalik yenmesi, sekersiz sakiz cignenmesinin faydali olabilecegini bildiriyor.

Havucun az sekerli olmasi ve fazla cigneme gerektirmesi nedeniyle, agizdaki seker kalintilarinin temizlenmesinde onemli rol oynadigi ifade edilirken, curugun onlenmesi acisindan agizdaki asitleri notrlestirdigi icin bir parca peynirin de yararli olabilecegini vurgulaniyor.

Uzmanlar, tatlidan sonra birer parca peynirin de ikram edilebilecegini ifade ediyor.

Hiç yorum yok: