13 Nisan 2007 Cuma

Icinizdeki Saate Gore Zayiflayin! !!!!!

Icinizdeki Saate Gore Zayiflayin!

Gunun belli saatlerinde tuketilen ekmek siskinlik yapiyor, sebze kalcalara hucum ediyor, et ise goguslerde toplaniyor.




Sadece ne yediginizi degil, neyi ne zaman yediginizi de dikkate alarak uygulanan bu rejimle hem favori yemeklerinizden vazgecmek zorunda kalmayacak hem de zayiflamayi basaracaksiniz.

Saat: 06.00-09.00

*
Sabahlari ilk olarak lipazlar devreye giriyor. En onemli hazim islemini saglayan emzimler olarak bilinen lipazlar, besinlerin icinde bulunan yaglara saldiriyor. Hemen hemen ayni siralarda proteolizler goreve basliyor. Bu enzim grubu, proteinlerin parcalanmasinda onemli bir yer tutuyor. Ucuncu onemli sabah erkeni ise insulin hormonu. Bu hormona gore ya tum gun aclik hissi oluyor ya da yeme istegi tum gun normal duzeyde kaliyor. O yuzden sabahlari biraz yag ve karbonhidrat sart. Kepekli ekmek, biraz yag, 1yumurta ve peynir bunun en mukemmel kombinasyonu. Ayni sekilde yulaf ezmesi ve menemen de tercih edilebilir. Seker , recel, bal, pasta ve buna benzer kurabiyeler de sabah alindiginda insulin salgilama miktarini etkiliyor.

Saat: 12.00-14.00

*
Protelizler sabahki yogunlukta olmasa da halen isbasindalar. Bunlara diyastazlar da ekleniyor. Bu enzimlerin hepsi besinleri hazmetmenize yardimci olarak biliniyor. Fazla olmamak kaydiyla biraz yagi da isin icine katabilirsiniz. Karbonhidratlari geri plana atmalisiniz. En ideal kombinasyon ise 1 parca et veya baligin yaninda hafif bir garnitur. Ornegin tavuklu yagsiz makarna, somon baligi ve pilav veya kuzu etiyle yapilmis taze fasulye olabilir. Ekmek ve tatlilar ogle yemegi sirasinda uzak durmaniz gereken besinler arasinda yer aliyor.

Saat: 16.00

*
Insulin doruk noktalarina ulasiyor. Uygun olmayan besinler alindiginda protein depolari parcalaniyor, enerji ve moral duzeyiniz aninda sifira dusuyor. Bu saatlerde caniniz ne isterse, asiriya kacmadan rahatlikla yiyebilirsiniz. Taze meyvelere ise sinir dahi koymuyoruz.

Saat: 18.00-19.00

*
Bu saate hazmi kolaylastiran belli basli yardimci enzimler yavas yavas cekiliyor. Saat 19.00'dan sonra ise bu enzimlerden bir seyler beklemeyin. Eger cok ac degilseniz, aksamlari kesinlikle hicbir sey yememeniz daha yerinde olur. Kolay hazmedilir ve hafif besinleri, kucuk porsiyonlar halinde yemeye ozen gosterin. Ornegin az yagli balik, deniz urunleri, sebze ve taze salata en uygun olanlar. Bunlar ayni zamanda sizi doyuracak ve gereksiz yaglarin depolanmasini da engellecek besinler. Yagli et yemeklerinden ve pastalardan uzak durun...


Hiç yorum yok: