16 Nisan 2007 Pazartesi

Ceviz saglik veriyor!!

Beynin minyaturu ceviz saglik veriyor

Sagliginizin dogal ilaci olan cevizin yararlari saymakla bitmiyor. Ceviz damarlari aciyor, kalp krizi riskini yuzde 50 oraninda azaltiyor

Gumushane Tarim Il Mudurlugu Kontrol Sube Muduru Mehmet Ozdemir, cevizin beynin kucuk bir modeli ve insan sagligi acisindan cok onemli bir besin maddesi oldugunu soyledi. Insan vucudunda gumus iyonuna ihtiyac duyan tek organin beyin oldugunu belirten Mudur Mehmet Ozdemir, soyle konustu:

KAN DOLASIMINI DUZENLIYOR
"Ceviz agaclarinin evlere cok yakin dikilmemesi ve etrafi kapali ceviz bahcelerinde saatlerce sekerleme yapmanin sakincali olduguna dikkat cekilse de, koku, yapraklari, kabugu ve meyveleriyle tam bir sifa kaynagi oldugu artik herkes tarafindan bilinir. Bilimsel calismalar sonucunda cevizin damar koruyucu, ishal kesici, cildi temizleyici, sigil giderici, hipoglisemik ve tumor engelliyici ozelliklerinin oldugu belirlenmistir. Ceviz kan dolasimini duzenler, karaciger fonksiyonlarini duzenler, serum kolesterolunun azalmasini saglar ve anormal antikor olusumunu engeller." Cevizin bir kalp dostu da oldugunu anlatan Ozdemir, sert kabuklu meyvelerde yer alan coklu doymamis yag asitlerinin kalp-damar hastaliklarinda onleyici rol oynadiginin bilimsel calismalarla kanitlandigini soyledi.

OMEGA 3 VE 6'NIN MUCIZELERI
Cevizi diger sert kabuklu meyveler arasindan one cikaran ozelligin ise; Omega 3 ve Omega 6 gibi coklu doymamis yag asitlerini yuksek oranda icinde barindirmasi oldugunu belirten Mehmet Ozdemir, sunlari soyledi: "Damar dostu antioksidan ve yaslilik engelleyici cevizin icerdigi E vitamini seker hastaliginin gelisimini engeller. Kalp, damar, beyin ve sinir fonksiyonlarini duzenler, yaralarin iyilesmesine faydali olur, prostat kanserinden korur. Yapilan calismalarda, haftada toplam 2-3 avuc ceviz yiyenlerin kalp krizi gecirme riskinin yemeyenlere gore yuzde 50 daha az oldugu goruldu. Cevizde bulunan E vitamini, lif ve doymamis yaglar kalbi korur. Yapragi haslanip, suyu ile saclar yikanirsa kepeklenmeyi onler. Yesil ceviz meyvelerinin kabuklari kaynatilarak icildiginde de erkeklerde cinsel gucu artirmaktadir."


Hiç yorum yok: