17 Nisan 2007 Salı

YeSIl Cay!! Hele BIr Okuyunda SaSirin!!

YESIL CAY MUCIZESI Ne kadar cok faydali cay var diyorsunuz ve hangibirini icecegiz diyorsunuz.Ben bunlari aylara boldum mesela 1 ay sabah aksam mutlaka cesil cay iciyorum, civan percemi cayini gunde iki kez icmeye gayret ediyorum.Kefiri 1 ay icip diger ay icmiyorum...Sizde kendinize boyle bir program yapabilirsiniz.Onemli olan akliniza geldikce icmek degil sistemli icmektir bunu unutmayin ancak bu sekilde faydasini gorursunuz....
Gunde 4-5 fincan yesil cay vucudunuz zirh gibi korur.
Ozellikle sabah ac karnina ve aksam yatmadan once birer bardak yesil cay onerilir.
Yesil cayiniza seker koymayiniz, tatlandirici olarak suzme bal koyabilirsiniz.

Yesil cayin etkisini gosterebilmesi icin ac karina, sicak ve yudum yudum icilmelidir.
Hem sagliniz hem de guzelliginiz icin, yesil cay icin...
(bu onemli oldugu icin bol bol tekrarladim)


Iste yesil cay arastirmalarimmmmmmm....
Saglik kaynagi yesil cay

Gunde 3 bardak yesil cay icmek kalp damar hastaliklari ve kanser riskini azaltiyor, dis curumelerini ve kemik erimesini onluyor, merkezi sinir sistemini uyariyor, yaslanmayi geciktiriyor.

Bilimsel raporlara gore gunde dort
bardak yesil cay, yaslanmayi geciktirdigi gibi kalp damar hastaliklari riskini azaltiyor. Kolesterol ve yag degerlerini iyilestirerek tansiyonu ve kan sekerini ayarliyor. Boylece damar sertliginden koruyor. Kilcal damarlari buzerek odem olusmasini onluyor. Bakteriler ve grip virusu ile savasiyor.Agiz, yutak, mide ve bagirsak mukozasindaki odemi azaltiyor.Yesil cayin yararlari saymakla bitmiyor. Migreni geciriyor. Idrar sokturucu ozelliginden dolayi zayiflama rejimlerinde yardimci oluyor. Dis curumesi ve kemik erimesini onluyor.

Yesil cay niye bu kadar faydali?


Aslinda yesil cay siyah cayla (Camellia sinensis) ayni bitkiden elde ediliyor. Siyah cay oksidasyona maruz kaliyor ve bu da antioksidan ozellikteki maddenin yapisinin bozulmasina neden oluyor. Fakat yesil cay ve siyah cayin kafein miktari ayni.

Yesil cayda da kafein var, ama orani cok daha dusuk,dolayisiyla uyarici etkiside. En onemlisi antioksidan maddeler iceriyor. Yani kanseri onleyici, yaslanmayi geciktirici etkileri var. Iyi kolesterolu arttirip, tansiyonu dusuruyor, hastaliklara karsi direnci arttiriyor. Siyah cayin da antioksidan ozelligi var, ama kafein orani daha fazla oldugu icin getirisinden cok goturusu oluyor. Yesil cay da olsa, kafein icerdigini unutmayip gunde iki-uc fincani gecirmemek gerek.

Stres icin birebir
Ayrica butun bunlarin disinda stres, asiri calisma, huzursuzluk gibi farkli nedenlerden kaynaklanan yorgunluk ve uyku halini ortadan kaldiriyor. Ulkemizde her yirmi kisiden birinde gorulen ve tedavi edilmediginde kisilerin yasam kalitesini bozan depresyonu yeniyor. Icimiyle ferahlik veren, uyarici, canlandirici Additiva Green Tea�nin tadi limon tuzu ve C vitamini de eklenerek daha lezzetli duruma getirilmis. Urunun hazirlanmasi da son derece pratik. Fincana bir poset bosalttiktan sonra uzerine sicak su doldurulup karistiriliyor. Iceriginde seker de bulundugu icin ayrica tatlandirmaya gerek kalmiyor.

Seker yerine bal katin
Yesil cayin ac karnina ve gece yatarken duzenli bir sekilde icilmesi oneriliyor.Bitkisel caylara tadlandirci olarak suzme bal ilavesi tavsiye ettiklerini belirten Sezik, 'Oksuruge karsi kullanilan caylarda bal ilavesi balin da etkisiyle cayin daha etkili olmasini saglayacaktir. Suni tadlandiricilarin bitkisel caylara ilave edilmesini onermiyoruz. Cunku
caydaki etkili maddelerle reaksiyona girmesi kacinilmazdir. Ucucu yag tasiyan droglarla hazirlanan caylari herhangi bir tadlandirici katmadan icmek gerekir' dedi.

Erkeklere uyari
Dogal Tip Dernegi Baskani Dr. Ender Sarac, adacayinda dogal ostrojene (Kadinlik hormonu) yakin bilesikler oldugunu hatirlatip erkekleri bu caydan gunde iki fincandan fazla tuketmemeleri konusunda uyardi. Sarac, yanlis hazirlandiginda caylarin olumsuz etkisinin ortaya cikabilecegine dikkat cekerek 'Adacayi kaynatilmaz. Haslama ya
da demleme seklinde hazirlanir. Iki, en fazla uc dakika kaynar su icinde kalirsa o zaman yararli maddelerini verir. Daha fazla kaynatilirsa aci bir tad olusur. Bu da bitkinin zararli maddeler verdigini gosterir. ' Sarac, caylarin hijyenik ambalajlarda, ruhsatli olmasina dikkat edilmesi gerektigini belirterek 'Bunlara dikkat edilmezse yeterince randiman alinmayabilir, farkinda olmadan bocek ilaci bulasmis, toksitli caylar icmis olabilirsiniz' dedi.

Kalbe de birebir
Case Western Universitesi uzmanlari tarafindan yapilan arastirmaya gore, gunde 4-5 fincan yesil cayin kanserden koruyucu etkisi var. Dr. Ender Sarac, mayalanmamis siyah caydan elde edilen yesil cayin vucut uzerindeki etkisi hakkinda bilgi verdi: 'Yaslanma ve yipranmaya yol acan maddelerin vucuttan temizlenmesine yardimci oluyor. Kan kolesterolu ve lipid duzeyini normal sinirlarda tutmaya yardimci olup kalp sagligini koruyor. Yesil cayda bulunan polifenol ve katesin adi verilen maddeler tumor olusumuna yol acan maddeleri yok ediyor. Yesil cay yaygin olarak icilen Asya ulkelerinde Bati'ya oranla kanser vakalarinin daha az oldugu biliniyor.'

Hanimlara ozelllllllllllll
Hem
sagliginiz hem guzelliginiz icin

Yesil cay mucizesi

Sadece saglikli bir icecek degil, ayni zamanda guzellik konusunda da hakli bir unu var. Ince ve formda, saglikli bir beden, piril piril bir ten ve canli dinamik ruh hali icin herkesi yesil cayin nimetlerinden daha fazla yararlanmaya davet ediyoruz.


CAY CILDI GENC TUTAR
Yesil cay mucizesini teninize tasimak icin kendi yaptiginiz bu pratik maskelerden de yararlanabilirsiniz.
Temizleyici tonik
1 cay kasigi yesil cayin uzerine 10 ml. kaynamis su koyun 5 dakika demlendirin. Sogumaya birakin. Sonra cildinizi bununla temizleyin. Daha sonra cayin icine batirilmis pamukla cildinizi silin. Bu cildinizin koruyucu tabakasini duzenler, cildi parlatir.

Gogusleri sikilastiriyor
4 kasik suzme yogurt ve 2 yemek kasigi yesil cayi karistirin. Karisimi goguslerinizin uzerine surun, 10 dakika bekletin ve sonra yikayin. Ardindan da cildinizi yine bitkisel kokenli - adacayi ve kekik yagi gibi cildi sikilastirici bir yag ile nemlendirin. Boylece hem cildinizin nem ve
yag dengesini duzenleyecek hem de goguslerinizin sikiligini artiracaksiniz

Haydi bir kez daha gozden gecirelim nelere iyi geldigini:
Yesil cay icindeki katesinler sayesinde :

Kanser riskini azaltir
Yesil cay yemek borusu kanserini erkeklerde %57, kadinlarda %60 oraninda onlemektedir.
Yesil cay duzenli icilmesi halinde prostat kanseri riskini ucte iki azalmaktadir.
Yesil cay deri kanserine yol acan ultroviyole isinlarin zararindan korur.
Tumoru kucultur.
Antioksidandir.
Yesil caydaki antioksidan E vitaminindekinden 20 kez daha kuvvetlidir.
Kolestrolu dusurur.
Tansiyonu ayarlar.
Kan sekerini ayarlar.
Bakterileri oldururur.
Grip virusunu oldurur.
Agiz kokusunu onler.
Yesil cay icindeki kafein sayesinde :

Performansi etkiler,yorgunluk ve uyku halini ortadan kaldirir.
Idrar sokturucudur.
Idrar sokturucu ozelliginden dolayi zayiflama rejimlerinde kullaniliyor.
Yesil cay icindeki C vitamini sayesinde :
Stresi azaltir.
Gribi onleyicidir.

Yesil cay icindeki flavonoidler sayesinde :
Kan damarlarini guclendirir.

Yesil cay icindeki polisakkaridler sayesinde :
Kan sekerini dusurur

Yesil cay icindeki fluorid sayesinde :
Dis curumesini engeller.

Yesil cay icindeki E vitamini sayesinde :
Antioksidan olarak rol oynar.
Yaslanmayi geciktirir.

Yesil cay icindeki EGCG (Epigallokatesin Gallat) adi verilen kimyasal madde sayesinde :

Kanser hucrelerinin gelismesini onluyor.
Akciger, mide, bagirsak karaciger ve deri kanserlerini onleyici etki yapiyor.

Sigara kullaniminin toksik etkisini azaltiyor.

Yesil cay icen hamile kadinlar sorunsuz bir dogum gerceklestirebilirken, sakat cocuk dunyaya getirme riski de azalacak.

Yesil Cay:
Anti enflamatuar, hucre yenileyicidir.

Arterioskleroz riskini azaltir.

Damar sertliginden koruyor. Kilcal damarlari buzerek odem olusmasini onluyor.

Deriyi besler
Kalp ve dolasim sistemini olumlu etkiler ve, hastaliklarini azaltir.
Kemik erimesini engelliyor.
Kilo verdirir.

Mide ve barsak problemlerini hafifletir.
Migreni geciriyor.
Surekli kullanimi, romatizmal hastaliklarin tedavisinde fayda saglar.
Vucuttaki yaglarin yakilma surecini hizlandirarak diyetleri destekler.
Istenmeyen yeglarin %30'unu absorbe eder.


YESIL CAY ICMEYE BASLAYACAKSANIZ TEDAVI GIBI DUSUNUN VE SABAH AKSAM TATLANDIRICI KOYMADAN SEKER YERINE BAL KOYMAK SURETIYLE ICIN...


Hiç yorum yok: