17 Nisan 2007 Salı

SIKI KALCALARINIZ OLSUN

Gergin, sert, diri ve bicimli kalcalar... biz kadýnlarýn ortak hayalini susluyor.Sýký ve bicimle kalcalara sahip olabilmek icin; bol miktarda su tuketmeli, beslenmenize ozen gostermeli, aþýrý tuz tuketiminden ve surekli oturmaktan kacýnmalýsýnýz hic kuþkusuz.


Ancak, kalcalarýnýzý duzgun bir þekle sokabilmenin ilk kuralý, bu bolgedeki kaslarýnýzý calýþtýrmaktan geciyor.



Topuk hareketi



Vucudunuz dik, ayakta durun. Kollarýnýzý ensenizde birleþtirin. Sað bacaðýnýzý arkaya doðru kýrýn ve topuðunuzla kalcanýza deðmeðe calýþýn. Bu sýrada vucudunuzun ust kýsmý dik durmalý. Egzersizi once yavaþ, sonra hýzlý hareketlerle 30 kez uygulayýn. Hareketi diðer bacaðýnýzla da tekrarlayýn.



Twist



Ayaklarýnýz bitiþik halde ayakta durun. Kollarýnýzý goðsunuzun onunde birleþtirin. Bacaklarýnýzý bukun, kalcanýzý arkaya doðru cýkarýn ve dizlerinizi birbirine yapýþtýrýn. Þimdi, dizlerinizle sað yone doðru twist yapýn. Bu hareketi uygularken kalcanýzý bilincli olarak kasýn. Ardýndan ayný iþlemi sol tarafa doðru uygulayýn, kalcanýzý kasýn. Hareketi once yavaþ, ardýndan hýzlý bir tempoyla uygulayýn. Egzersizi 20 kez tekrarlayýn.



Doðrulma



Bacaklarýnýzý dizlerinizden kýrýn, kollarýnýzý one doðru uzatýn. Kalcanýzý, sanki bir yere oturmak istiyormuþ gibi arkaya doðru cýkarýn. Bavula temas etmeden durun ve bacaklarýnýzla yeniden doðrulun. Egzersizi uygularken vucudunuzun ust kýsmý daima dik olmalý. Egzersizi 20 kez tekrarlayýn.



Dizustu eðilme



Dik durun. Sandalyenin baþýný sýkýca kavrayýn. Sað bacaðýnýzý hafifce bukun. Sol bacaðýnýzý arkaya doðru gerdikten sonra 5 kez yukarýya doðru alcalýp yukselin. Bu sýrada vucudunuzu dik tutun. Sol ayaðýnýzý zemine yerleþtirin. Þimdi her iki bacaðýnýzla bukulme hareketi uygulayýn. Egzersizi 3 kez tekrarladýktan sonra bacak deðiþtirin.



Yukseðe basýnc



Yere sýrtustu uzanýn. Ellerinizi baþýnýzýn arkasýnda birleþtirin. Sað bacaðýnýzý goðsunuze doðru yaklaþtýrýn. Sol bacaðýnýzý 90 derecelik bir acýyla kýrarak ayaðýnýzý zemine yerleþtirin. Kalcanýzý, sol bacaðýnýzdan guc alarak, zemine deðdirmeden yavaþca yukarý doðru kaldýrýn ve indirin. Egzersizi uygularken karnýnýzý iyice kasýn.

Hiç yorum yok: