15 Nisan 2007 Pazar

TedavI YOntemlerI...............



1) ILAC TEDAVILERI

Gunumuzde ilac sektoru hizla gelismekte ve bir cok ilac tedavisi uretmektedir. Bunlardan ancak bir kaci yan etkileri ve guvenilirligi acisindan Saglik otoriteleri tarafindan onaylanmistir. Kisilerin anatomik yapilari birbirinden farkli oldugu icin bu tedaviler sonuc garantisi verememektedir. Sonuc adi altinda bahsedilen ise genellikle var olan saclarin dokulmesini geciktirmek ya da bazi durumlarda ise sac derisinde tuylenmelere sebep olabilmektedir. Bu tuyler ise tedavi araci birakildigi zaman tekrar dokulecektir. Haricen sac derisine uygulanan friksiyon tedavilerin fazla yan etkisi bulunmazken oral yolla alinan hap bicimindeki ilac tedavilerinin ise erkeklerde gogus buyumesi ve cinsel isteksizlik gibi hormonal dengesizliklere sebep oldugu ispat edilmistir. Vucudumuzda bulunan 5 Alfa reduktoz adli enzim erkeklik hormonu testosteron ile karsilasinca DHT (dihydrotestosteron) adini verdigimiz bir turev uretir bu hormon ise sac folikulunu daraltarak kan dolasimini zayiflatir; bu aktivite sac folikulu sac uretemeyecek kadar kuculunceye dek surer. DHT hormonunu bloke etmek icin agiz yoluyla alinan hormonlar ise salgilanan erkeklik hormonu (testosteron) duzeyini etkileyerek maalesef yukarida bahsedilen hormon dengesizliklerine bagli sorunlara yol acabilir.

2) SAC EKIMI AMELIYATI

Sac ekimi ameliyatlari genellikle saclari yogunlastirmada ve viral ya da strese bagli yamali dokulmelerde devreye girebilmektedir. Alinan sac hucreleri sinirli sayida olacagi icin ameliyat hicbir zaman saclarini kaybetmis bir hastanin, saclarina tamamen geri kavusmasini saglayamaz. Ayrica ekilen saclarin sorunsuz bir sekilde buyuyecegini de hicbir doktor garanti edememektedir. Bu, kisinin savunma mekanizmasinin ekilen saclari ne olcude kabul edecegine baglidir ve maalesef ameliyat oncesi tespit edilememektedir. Ameliyat hicbir komplikasyon olmadan sonuclansa da hastanin basinda sadece ameliyat izleri kalabilir. En kotusu, saclarina kavusmayi hayal eden hasta, artik daha cok sapkaya ihtiyac duyarak yasamini surdurmek durumunda olabilir.

3) SAC YERLESTIRME SISTEMLERI

Sac yerlestirme sistemi, yari yuzyili askin suredir insanligin sac sorununa en ideal cozumu getirebilmis tek yontemdir. Eger Sac Ekimi ve ilac tedavileri insanligin uzun zamandir yuz yuze oldugu sac problemlerini cozebilseydi bugun dunyada SAC UNITESI adini verdigimiz yerlestirme sistemleri bu kadar ilgi gormez hatta boyle bir alternatif dunya piyasasinda yasam bulmazdi.

Sac Yerlestirme Sistemleri kisinin kaybettigi saclarinin tamamini sorunsuz-ameliyatsiz bir sekilde kisiye geri kazandirir. Ulkemizde oldugu kadar dunya piyasalarinda da her tur urune sadece ticari acidan yaklasilarak her urunun fason uretimi yapilabilmektedir. Konunun uzmani olmayan ara kuruluslar ucuz-kalitesiz ve seri uretim sac uniteleri pazarlayarak kisilerin sac sorunu cozmekten cok onlari yeni sorunlarla tanistirmis oldu. Bu ticari zeka, maalesef Hipokrat yemini olan doktorlarin bile gozlerinde parlayarak sac ekimi uygulamanin hicbir sonuca ulastirmayacagi hastalarin umutlarini karartmistir. Hatta sac ekimi ameliyatlarinda konunun uzmani olmayan doktorlarca olumun esigine goturulmus hastalarin sayilari azimsanamayacak derecede fazladir. Aslina bakarsaniz musterilerimizin %50 sinden fazlasi sac ekimi ameliyatlarindan yadigar kalan yara izlerini kamufle etmek amaciyla sac sistemi kullanmaya baslamislardir. Bu olumsuzluklarin yarattigi yanlis onyargilar, dunya capinda bizim gibi piyasa lideri kuruluslari yormasina ragmen, Sac Yerlestirme Sisteminin profesyoneller tarafindan uygulandiginda saclarini kaybetmis ve kaybetmekte olan yaklasik 6 milyar 314 milyonluk dunya nufusunun yuzde yirmisini olusturan 1 milyari askin kisi icin tek cozum oldugu gercegini degistirememektedir.

Elbette bilim adamlari kok hucreler uzerinde calisarak saglikli sac hucresini kopyalama islemleri uzerinde hala calismalarini surdurmektedirler. Fakat bu devrim, bilim adami laboratuarlarindan tum insanligin hizmetine mutlak cozum olarak sunulana dek; Hairex, sizlerle bilim adamlari arasinda bir koPage Ranku olmayi teklif ediyor. Su anda tedavi olarak gosterilen cozumler ancak BAZI kisilerde sac derisinde belirsiz tuylenmelere sebep olabilmektedir. Oyleyse neden mutlak cozum gelene dek sacsiz dolasasiniz? Insan omrun kisitli oldugu goz onunde bulundurulursa en akilli ve hesapli cozum bu koPage Rankunun uzerinde olmaktir. Ayrica yapacaginiz sac ekimi ameliyatlarinin ve degisik ilac tedavilerinin sac derinizde olusturabilecegi hasardan dolayi, ileride kok hucre calismalari sonucu bilim adamlarinin bizlere sunacagi mutlak tedavi yontemlerinin uygulanamayacagi bir aday olma ihtimalini elbette siz de dusunmek istemezsiniz.

Hiç yorum yok: