7 Nisan 2007 Cumartesi

Seker Hastasiiiiiiiii

Tedavi edilmeyen seker hastalarinda asagidaki bekirtilerin hepsi veya sadece bir kismi gorulebilir.

Agiz kurulugu ve cok su icme (polidipsi)(Vucuttan idrarla cok su atildigi icin vucutta su azalir ve cok su icme ihtiyaci dogar)

Cok idrara cikma (poliuri), gece cok idrara kalkmak(Nokturi). (Kandaki fazla seker bobreklerden idrara gecer, fazla sekeri atmak icin sekerle beraber vucuttan suda atilacagi icin idrar miktari fazlalasir)

Aclik hissinin fazlalasmasi ve cok yemek yeme (polifaji) (insulin yetersizliginden dolayi hucrelerin ihtiyaci kadar seker hucrelere giremez, bunun sonucunda hucrelerden beyine surekli aclik sinyali gonderilir. Yemek yenilsede seker hucrelere alinamadigi icin aclik hissi devam eder, vucut yenilen besinleri enerjiye donusturemez . Bunun sonucunda halsizlik, kilo verme yakinmalari da ortaya cikar.)

Halsizlik

Zayiflama

Bulanik gorme

(Kan sekerinin yukselmesi gormemizi saglayan goz mercegi ve goz sivisinin yogunlugunun degismesine yol acar ve bulanik gorme ortaya cikar. Kan sekeriniz, seker hastaliginizin tedavisi ile normal degerlere gelse de gormenizin duzelmesi bir kac hafta alabilir.)

Ciltteki yaralarin veya kesiklerin yavas iyilesmesi (Hucreler yeteri kadar beslenemedikleri icin ve vucudun savunma sistemi bozuk oldugu icin yara iyilesmesi gec olur)

Hiç yorum yok: