29 Nisan 2007 Pazar

Onu kazalardan koruyun

Olasi kazalardan cocugunuzu nasil koruyabileceginizi ve guvenlik kurallarini biliyor musunuz?

Evinizin ve bulundugunuz ortamin guvenli hale getirilmesiyle cocugunuzun basina gelebilecek kaza riskini azaltabilirsiniz. Bebeklerin dogar dogmaz cevrelerini incelemeye basladiklarini ve her seyi merak edip incelemek, dokunmak istediklerini belirten uzmanlar, 'Biraz buyuyup emeklemeye ve yurumeye basladiklari zaman evin icinde kesif yapmaya baslarlar, butun odalari gezmek, her seye dokunmak, ellemek, bakmak isterler.

Her sey onlarin ilgi alanidir, ne yapacaklarini ve nereye gidip neye dokunacaklarini asla bilemezsiniz. Butun bunlardan dolayi yasadiginiz alani ve hatta bulundugunuz her alani bebeginiz ve cocugunuz icin guvenli hale getirmelisiniz' diyor.

Yalniz birakmayin

Evde fazla faaliyet ve telas oldugu saatlerde kaza olma riskinin daha fazla olduguna ve bu tur tehlikelerin cok olabilecegi saatleri belirleyip daha sakin ve dikkatli olunmasi gerektigine isaret eden uzmanlar, evin genelinde bebegin guvenligi icin dikkat edilmesi gereken hususlari su sekilde siraladi:

Balkona cikmasin

• Cocugunuzu hicbir zaman uzun sure yalniz birakmayin. Cok mesgul olsaniz bile daima onun nerede oldugunu ve nelerle mesgul oldugunu kontrol edin.

• Butun prizlere koruyucu kapak yerlestirin ve mumkun oldugu kadar mobilya ve esyalarla cocuklarin erisemeyecegi sekilde prizlerin onunu kapatin.

Kucuk elektrikli ev aletlerini prize takili olarak veya ortada birakmayin. Pencereleri ve balkon kapilarinin onunde cocuklarin ustune cikabilecegi iskemle veya baska bir esya birakmayin.

• Cocugunuzun hicbir zaman balkona tek basina cikmasina izin vermeyin.

• Yer dosemelerinizi fazla kayganlik vermeyen temizlik maddeleri ile temizlemeye calisin.
Arabada asla kucaginiza almayin.

• Cocugunuzu arabada her ne sebeple olursa olsun asla yalniz birakmayin.

• Cocugunuz arabada iken kesinlikle kontak anahtarini arabanin uzerinde birakip arabadan inmeyin.

• Kapilardaki cocuk emniyet kilitlerini kullanin.

• Araba koltugu ile olsa bile cocugu on koltuga kesinlikle oturtmayin. Araba kullanirken kesinlikle cocugu kucaginiza almayin. Arabada mutlaka oto koltugu kullanin.

• Kapilardaki cocuk emniyet kilitlerini kullanin. Arabadan indirirken dikkatli olun.

Hiç yorum yok: