29 Nisan 2007 Pazar

Hangi yaslar arasi sunnet sakincali ?

Uzmanlar, 2 ile 5 yas arasindaki cocuklarin sunnet olmasini onermiyor.



Bolu Izzet Baysal Kadin Dogum ve Cocuk Hastanesi Doktoru Ruya Ayse Celik, "Psikolojik nedenlerden dolayi 2 ile 5 yas arasindaki cocuklarin sunnet olmasini fazla onermiyoruz" dedi.

Ruya Ayse Celik, AA muhabirine yaptigi aciklamada, yeni dogan sunnetinin birtakim faydalari oldugunu soyledi. Bu faydalari "cocugun idrar yollari enfeksiyonundan korunmasi, kucukken yapilan ameliyatlarin daha kozmetik sonuclar vermesi, kanamanin az olmasi, sunnetin daha kolay olmasi ve bebegin daha agri duymasi" olarak siralayan Celik, "Ozellikle bebek hastanede dogmussa anne taburcu olmadan yeni dogmus bebegi sunnet yaparak taburcu ediyoruz" diye konustu.

Yeni dogan cocuklarda 6 saat gectikten sonra sunnet yapilabildigini ifade eden Celik, sunlari kaydetti:

"Anneleri, bu sunneti ilk 24 saat icerisinde yaptirmalari konusunda uyariyoruz. Psikolojik nedenlerden dolayi 2 ile 5 yas arasindaki cocuklarin sunnet olmalarini fazla onermiyoruz. Cocuk 2 yasindan kucuk ya da 5 yasindan buyuk olacak. Buyuk yas gurubundaki cocuklari anestezi altinda yapiyoruz. Bebeklerde ise lokal anestezi ile sadece penisin derisini uyusturarak yapiyoruz.Buyuk cocuklarda bu daha travmatik oluyor."

Hiç yorum yok: