19 Nisan 2007 Perşembe

Nezleyle basa cikma yollari

Nezleyle basa cikamamamiza ragmen, onu onleyen veya hafifleten onlemler alinabilecegini ortaya koyan uzmanlar, nezlenin en cok yasandigi bu mevsimde, 10 maddelik bir onlem recetesi hazirladi. Uzmanlar, bu onlem receteNezleyle basa cikma yollarisini soyle siraliyor:

-Ayaklari sicak suda bekletmek: Her gece dayanabilecegimiz sicakliktaki suda ayaklarimizi 15 dakika bekletelim.

-Cig yesil sogan yemek: Yesil sogani ince ince dogradiktan sonra diger sebzelerle birlikte salata yaparak yiyelim.

-Tuzlu suyla agzi calkalamak: Her gun sabah ve aksam olmak uzere gunde iki defa ogunlerden sonra tuzlu suyla agzi calkalamak, agzin icindeki mikroplari temizler.

-Soguk suyla yuzu yikamak: Yuzumuzu soguk suyla yikarken, burun deliklerini de birkac defa yikayalim.

-Burnun iki yanina masaj yapmak: Orta parmaklarimizla burun deliklerinin iki yanina 10 kez bastiralim. Bu, hem nezleyi onlemeye hem de burnun tikanmasini engellemeye yardimci olur.

-Kola ve zencefil haslamasi: 20-30 gram taze zencefili ince ince dogradiktan sonra, kolayla birlikte kaynayincaya kadar haslayalim.

-Zencefilli sicak kola, gribi onlemede cok etkili olur.

-Buhar cekmek: Nezle ilk basladigi zaman bardaga kaynar su dokelim ve bardaktan cikan buhara karsi, su soguyana kadar derin nefes alip verelim. Bu islem gunde birkac defa yapildiginda burun tikanikligina iyi gelir.

-Fon makinesini sakaklara tutmak: Nezle olacaginizi hissettiginizde, fon makinesini sakaklariniza 3-5 dakika tutmak ve bunu gunde birkac kez tekrarlamak, sizi rahatlatir ve iyilesme surecini hizlandirir.

-Dovulmus sarimsak ve bal: Ayni miktarda dovulmus sarimsak ve bali karistirdiktan sonra ilik su esliginde her defasinda bir kasik icelim. Gunde 4-6 kez alinan dovulmus sarimsak ve bal gribe karsi cok etkilidir.

-Susam yagiyla yumurta: 50 gram isinmis susam yagina bir yumurta kirilir ve uzerine kaynar su dokulur ve bu karisim sicakken icilir. Sabah ve aksam gunde iki kez olmak uzere 2-3 gun devam ettirilen bu islem, nezle sonrasi oksurugun giderilmesine yardimci olur.

Hiç yorum yok: