19 Nisan 2007 Perşembe

Doktordan ucretsiz organ nakli

Unlu Goz Doktoru Huseyin Mirkelam, organ nakillerini ucretsiz yapiyor. Dr. Mirkelam, "Insanligin ortak sorunu olan doku ve organ bagisinin yayginlastirilmasi ve halkimizin bilinclendirilmesi gerekir" dedi.

Organ bagis oraninin ulkemizde cok dusuk oldugunu soyleyen Dr. Huseyin Mirkelam, doku ve organ bagisi konusunda dunya genelindeki siralamalarda cok geri kalindigini ifade etti. Ozel Mirkelam Goz Lazer Merkezi'nin bashekimligini yapan Dr. Mirkelam, "Ulkemizde ve dunyada milyonlarca insan degisik organlar beklemekte. Olen bir insanin vucudundan alinacak kalp, karaciger, bobrekler ve kornea bu insanlar icin umut kaynagi. Ulkemizde maalesef halkimizin organ bagisi nerdeyse yok denecek kadar az. Butun insanligi yakindan ilgilendiren bu konuda halkimizin bilinclendirilmesi ve organ bagis kampanyalarinin desteklenmesi gerekir" dedi.

Organ ve doku bagisini desteklemek icin kendi organlarini bagisladigini ifade eden belirten Mirkelam, "Siz hekim olarak ornek olmak zorundasiniz. Bir insana organlarini bagisla diyorsaniz once kendinizin organlarinizi bagislamaniz gerekir. Bu anlamda ben organlarimiz bagisliyorum. Diger taraftan Ozel Mirkelam Goz Lazer Merkezi olarak yaptigimiz doku ve organ nakillerinden hicbir ucret almiyoruz. Onemli olan doku ve organ bekleyen hastalarin sagliklarina kavusmasi. Doku veya organ bekleyen bir hastaya uygun organ ve doku bulundugu zaman merkezimizde ucretsiz olarak nakiller gerceklestiriliyor. Konunun gundemde tutulmasi ve halkimizin bilinclendirilmesi icin gerek hekim olarak gerek merkez olarak uzerimize dusenleri yapacagiz" seklinde konustu.

Hiç yorum yok: