26 Nisan 2007 Perşembe

Kemik Erimesi..

Kemik erimesine karsi en etkin silah sogan'mis :))


Ozellikle yaslilikta ortaya cikan kemik erimesi (osteoporos) hastaligina karsi en etkin ilacin sogan oldugu bildirildi.

The Journal of Agriculture and Food Chemistry (Tarim ve Gida Kimyasi) isimli bilimsel dergide yer alan bir arastirmanin sonuclarina gore, fareler uzerinde yapilan deneyler, beyaz kuru soganda bulunan bir bilesimin kemikleri guclendirdigini ve kemik erimesini onlemede faydali oldugunu ortaya koydu.

Kemikleri saglam ve saglikli tutmanin baslica yolunun saglikli beslenme, icki ve sigaradan uzak durma ve sismanligi onleyecek olcude egzersiz yapmak oldugunu soyleyen arastirmacilar, kuru beyaz soganda bulunan ve GPCS adini verdikleri bir bilesimin kemik erimesine karsi son derece etkin oldugunu kaydettiler.

Kadinlarda menopoz, erkeklerde ise ozellikle 65 yas sonrasi ortaya cikan kemik erimesine karsi beyaz kuru soganin iyi geldigini ifade eden arastirmacilarin yaptiklari deneylerde, kuru beyaz soganla beslenen farelerin kemiklerindeki zayiflamanin diger farelere gore cok daha yavas oldugunu gordukleri bildirildi.

Arastirmacilar, kemik erimesine yol acan paratiroid hormonunu uyguladiklari fareleri beyaz kuru soganla beslediklerinde de bu hormondan etkilenen hucrelerin bir kisminin tedavi oldugunu gozlemlediklerini ifade ettiler.


Hiç yorum yok: