26 Nisan 2007 Perşembe

Erkekler ve Duygusallik

Kadinlarin cogu yasadiklari erkeklerin hayattan nasil zevk aldigini anlamakta zorluk ceker. Daha fazla duyguya ihtiyaclari yok mudur? Hayatlarinda seks disinda eglenceye arzu duymazlar mi? Aileleriyle, arkadaslariyla daha yakin ilskilerde olmak istemezler mi? Bu tarz sorular kadinlarin zaman zaman erkekler konusunda merak ettikleri hususlardir. Esasinda erkekleri "duygusal deve" olarak dusunmemiz, merak ettigimiz bu konulara cevap bulmamiza yardimci olacaktir. Neden "duygusal deve?" Develer nasil suya uzun zaman ihtiyac duymazlarsa, erkekler de duygusalliga ve yakinliga o derece ihtiyac duymazlar.

Erkeklerin cogunun arzu ettigi yasam tarzi esasinda duygusalligin dengede olmasidir. Bunu demekle birlikle erkeklerin duygulardan nefret ettigini soylemiyoruz. Cogu erkek deprezyondan, mutsuzluktan ve sinirli olmaktan hoslanmaz. Bu tarz duygularin bir an once bitip, o duygu dengesi duzeyde yasamayi devam ettirmesini bekler. Olumsuz duygularda oldugu gibi olumlu duygularda da bu boyledir.

Bu bahsettigimiz husus bazi kadinlar icin de gecerlidir ama genelde kadinlar cesitli duygulari yasamayi severler ve bu duygulari da uzun sure uzerlerinden atamazlar. Bu durumda erkekleri cileden cikarir, ozellikle kadinin duygulari olumsuz dugulardan bir tanesi ise. Kadinin bu durunda olmasi erkegin duygu dengesinde yasamasi tehdit ettigi icin problem ortaya cikabilir.

Erkekler yakinlik ve duygusalliktan uzun sure ayri kalarak rahatca yasayabilirler ama seks icin ayni sey soylenemez. Erkekler masturbasyon yaparak bu ihtiyaclarini giderirler ve buna epey bir sure rahatlikla dayanabilirler. Kadinlar ise, masturbasyon yapmaktan zevk almalarina ragmen, baska bir kisiyle yakinliga ihtiyac duyarlar. Cogu zaman erkeklerin masturbasyon yapma tercihi, masturbasyonun baskalariyla girdikleri iliskilere nazaran "duygu stresinden" yoksun olmasindan kaynaklanmaktadir.

Erkeklerin cogu romantik davranislardan pek fazla etkilenmezler. Onlar icin bunlar ne heyecan verir ne de onemlidirler. Bu konulara egilim gostermelerinin tek sebebi kadinlarin bunlardan hoslandiklarini bilmeleridir. Bu tarz davranislari da tabiki bu yuzden iliskinin en baslarinda gosterirler. Bu donemden sonra en cabuk unuttuklari davranistir.

Butun bunlarin sonucunda erkeklerin duysalliktan yoksun oldugu mu cikiyor? Hayir, sadece erkeklerin duygusalliklarini farkli yasadiklari. Erkeklerin duygu alanlarinin kadinkilerden daha farkli oldugunu, ornegin spor ve araba kullanmak gibi.

Bunlari bilmek kadinlara nasil yardimci olabilir? Ilk etapta, kadinin istedigi ve onem verdigi seylere (romantik olmak, duygusal seks yasantisi gibi) erkeklerin heyecanla yaklasmamasinin farkli bir sebebi oldugunu ortaya cikartmasi. Erkeklerin kendisinden sikilmadigi sadece ve sadece kendilerinin bu durumlarda sikildigini bilmek onemlidir. Kadinin vermesi gereken en onemli karar (verebilirse) erkekten onun istedigi gibi duygu duymasini ve davranmasini beklememektir.

Bunu istemek kolay ama yapmak o kadar da kolay degil. Eger bir kadin bunu basarabilirse o zaman o da bu iliski icerisinde "erkeklesmis" olmayacak midir? O mutsuz olmayacak midir? Her seyde oldugu gibi bu konuda da mi kadin degisirse iliskide mutlu olma olasiligi artacaktir (erkek icin tabii ki)?" Bunu yapabilirse partnerinin ilk dusundugu sey ne olacaktir; "Acaba baska biri mi var?"

Karar sizlerin. Kolay gelsin!


Hiç yorum yok: