26 Nisan 2007 Perşembe

Hayatiniz, Sectiginiz Kadindir

Bir erkegin dusunsel yetenegi, estetik birikimleri ne olursa olsun, hayatta durdugu ilk yer, gozlerini actiginda gordugu ilk kadinin yani annesinin onu biraktigi yerdir.
Ve ondan sonra hayata giren diger kadinlarla mekanlar degisip sekillenmeye baslar.

Giyim zevki bulunmayan bir bahcede dogduysaniz bu zevkinizin gelismis oldugu bir bahceye sizi ancak bir kadin goturur.
Sofralariniz inceliklerle donatilmamissa, bakmaya doyamayacaginiz, tabakta midemde durdugundan daha guzel duruyor dedirtebilecek kisi de bir kadindir.

Birlikte oldugunuz kadin degistiginde, degisen yalnizca bir kadin degildir.Hayatin neredeyse butunu degisir, bir baska kata, bir baska bahceye gecersiniz, orada hersey farklidir.
Dinlediginiz muzik,okudugunuz kitap,yediginiz yemek, gittiginiz yerler, bulustugunuz arkadaslar, hatta taktiginiz kravat bile degisir.

Bir erkegi hayatin icinde kadinlar gezdirir, hayatin katlari arasinda kadinlar dolastirir.

Zevkli bir kadina rastlarsaniz zevkiniz, bilgili bir kadina rastlarsaniz bilginiz, esprili bir kadina rastlarsaniz espriniz, zeki bir kadina rastlarsaniz zek�niz gelisir; yeni huysuzluklar, kaprisler,kavga nedenleri, acilar da ogrenirsiniz.

Hayat, kutsal kitaplarda anlatildigi gibi kat kattir; Babil'in asma bahceleri gibi teraslar halinde yukselir.
Bir terastan bir terasa sizi kadinlar goturur. Ve;bugun durdugunuz teras,
seyrettiginiz manzara, gordugunuz hayat,yaninizdaki kadinin terasi, manzarasi, hayatidir; hayatin hangi katinda durdugunuzu, yaninizdaki kadinin durdugu kat belirler.

Hayatiniz, sectiginiz kadindir.

bir kadin degil bir hayat secersiniz cunku...

Hiç yorum yok: